Ahojte zienky, ak vasa vaha po tom co sa na nu postavite kvili od bolesti a modli sa, aby ste konecne "zoskocili" dolu, ukazuje trojciferne cislo a chcete s tym nieco robit, pridajte sa ku mne. Viem, ze skupin o chudnuti je tu dost, avsak su zabehnute- baby isto aj pekne pochudli. Ja som v jednej bola, avsak koli zdravotnym problemom som z nej odisla. Teraz sa chcem rozbehnut. V oktobri chcem spat do prace a rozhodne nie v kozi hrocha, ale aspon ako tak viac menej Pritazlivej zeny, ktora sa nemusi hambit vyjst na ulicu. Teraz som v stave, kedy sa hambim ist aj s kamoskou na drink- to uz viac nechcem. Ak sa chcete pridat, budem rada, spolu nam to pojde lepsie, navzajom sa podrzime. Ak by bol zaujem vytvorime si skupinu. Neviem ci sa tu vsak najdu tazke vahy ako som ja. Nechcem chudnut so 70 alebo 80kilogramovymi "tintitkami", predsa to uz jenina kategoria. Tak sup sem a nieco vymyslime.
@zena77 nie nemyslim si ze to je vaha ti titka je to v uvodzovkach prave preto ale je to iny level. No mna ked vidia ludia nespoznavaju ma niektori ma videli ked som mala 53 kil a teraz takto dost zmena... Teoriu ovladam chodila som cvicit s trenerkou schudla som ale mala som vazne zdravotne problemy a pribrala som spat takze teraz sa do toho chcem pustit opat s uspesnym koncom.
@xevulax zlatko, ale 80 kil je furt nadvaha. a neni 100 kilo ako 100 kilo. vdaka nadvahe mas iste aj kopec vody v sebe zadrzanej, zalezi aku mas vysku, aky mas zdravotny stav, ako sa stravujes, ake mas moznosti, atd atd atd. a bzdravotne problemy? musela si prestat cvicit ci ako? chudnut sa da aj len stravou. mozno to nepojde tak rychlo ako ked mas aj pohyb, ale pojde. neblokuj sa, prosim ta v hlave. vyssi vydaj, nizsi prijem a pojde to 🙂
Ahoj ja este nedosahujem trojciferne cislo ale som na velmi dobrej ceste sa tam dostat. Ako hroch vyzeram uz teraz aj ja chcem zacat s chudnutim. Mam nadvahu dobrych 30kg aj viac a bojujem s tym uz par rokov.
@mawka hej bohuzial som pred rokom skoncila na iperacke mala som zapal pobrusnice a absces na tenkom creve od opky kazdodenne bolesti xy vysetreni nic mi nezistili, naposledy v septembri kolono po nej sa mi bolesti aspon zmiernili resp nemam ich kazdy den dobtoho liecba hp dva cykly vtedy sim bola iba na chlebe pribrala som vsetko spat musela som vela jest pred liekmi inak som sa zvyjala v krcoch po liekoch, katastrofa. Teraz som ako tak ok aj ked s bolestami obasnymi ale musim to dat dolu. Viem ze 80kg je stale nadvaha- ale lepsie ako mat cez metrak. Co sa tyka stravy u mna katastrofa jem 2x za den co je u mna najvacsi kamen urazu, ale toto chcem zmenit od zajtra si davam budik na jedlo a zacnem trochu viac pozerat na seba nie len na deti, ked mi to slo pred tym pojde aj teraz. Inak ja beh nenavidim, raz som po behu odpadla odvtedy mam k nemu odpor (vtedy som mala sice 50kil aj s topankami 😂). Conue zaujimave beh pri kolektivnych sportoch minproblemy nerobil nikdy. Zatial zacnem vyuzivat stacionarny bicykel a od buduceho mesiaca to chcem kombinovat s fitkom (tam asi pas a eliptikal), doma nejake posilovacky vlastnou vahou, cvikou poznam dost mam doma aj nejake naradie. Takze ist to pojde, urcite v hlave nemam ziadne bloky. Ciele si nebudem davat velke ale mensie a postupne. Nemusim skoncit na 55kilach, co by som ani nechcela manzel je spokojny aj s tymto jemu sa pacia bacule aj ked odkedy ma spoznal to uz daaavno nie je pravda ako som vyzerala 😂
@xevulax no mas za sebou diagnozy ze ufff, zapal pobrusnice nem sranda veru. a uz teda mozes jest vsetko? nemas nejake dietne obmedzenia od lekara a tak? aj pohyb mozes v pohode? vies, aby si si neublizila. treba ist na to postupne. ta chodza by ti bola mozno uplne idealna. a az si telo zvykne ze sa hybe pravidelne, mozes si pridat aktivity. jest pravidelne je o zvyku. kludne si nastavuj budik a casom si zaludok sam vypyta, proste to pocitis, ze treba jest. a hodne vody pi. mne inak pomohli www.kaloricketabulky.cz sice mi to liezlo na nerv lebo zapisovat kazde jedlo, ale az tam som potom videla, ci jem dobre, zle coho malo, coho vela.
@xevulax ahoj aj ja som mala trojciferne cislo po porode.. Ale povedala som si dost. Viem co to je mat tuky v kazdom kutiku tela ovisnute faldiky pomarancova kora preumatiky na bruchu velky zadok boky jak slon. Noci preplakane nad svojim telom.. Je to tazke aj s psychickej stranky ked sa clovek postavi na vahu a nevidi cislo kvoli zavadzajucemu bruchu. Chudnutie sa zacina predovsetkym v hlave.. Chce to len pevnu volu a odhodlanie zacat. S dostakom pohybu a zdravou stravou bez sladkosti sa to da. Drzim palce vsetkym ktory sa na tuto cestu vydaju aj ked bude dlha a tazka s odopieranim si od toho co lubime ale je to urcite cesta k lepsej figure a splnenim nasich snov a tuzob😀😀😀😀
Necitala som prispevky za mna mne pomohla zumba tri krat do tyzdna doma v obyvacke a prvy mesiac bolo 15kil fuc ziadne vazenie jedla tabulky hluposti vies co jes a vies co mam vypustit z jedalneho listka držím palce
aj ja by som chcela začať chudnúť... len akosi sa neviem nakopnúť... ☹ viem, že sa to všetko zhoršuje... ale ja sa stále neovládam v jedení.. som v tomto hlupaňa ☹
a tiež mám hrošiu váhu
@mawka hej super diagnozy. Vies co vraj som zdrava- vravia lekari ale odmietaju urobit ct brucha bolesti mavam stale len nie kazdy den a stale na tom istom mieste boli ma to aj na dotyk. Cvicit zacnem postupne to je jasne rozbehnem sa s kardiom postupne budem pridavat cviky s vlastnou vahou a hlavne na brucho pojdem opatrne. Kaloricke tabulky pouzivam- resp. Pouzivala som mam aplikaciu v telefone uz sim tam mala hotove jedla poukladane consom si poctivo navazila a prepocitala na jednu porciu avsak teraz ako som stiahla uz su nejake vynovene a vsetko mi zbtadial zmizlo tak musim zacat zase od piky. Chcem si urobit jedalnicek na cca 2-3 tyzdne- ja musim vzdy dooredu planovat co kedy zjem/ ak nemam naplanovane nemam sancu drzat pravidelnu stravu. Takze urobim jedalnicek a som bez problemov. Mm tiez potrebuje zhodit par kil tak bude vdacny za "ine varenie". My inak celkovo nejeme nejak tucne jedla vyprazane u nas sa nerobi vobec, mam rads zeleninu na pare- v poho aj masko si robim na pare. Nevravim ze sladke nemam rada to je moje prekliate milujem sladke, ale v poho ked vydrzim cca tyzden bez sladkosti telo si zvykne a nepyta dtaci mi aj obyc zdrava strava, maximalne kavu osladim tu horku nevypijem. Tiez mam par receptov na zdrave "kolace" bez muky a podobnych somarin, takze som zvykla fungovat na tom- ked som nala chut na sladke dala som sladke ranajky. Myslim ze ked sa nakopnem k pravidelnej strave 5-6x denne pojde to v poho dolu plus pohyb. Inak budik som si veru zvykla davat. Aj teraz si budem kym si telo nezvykne a nebude si pytat. Ked som chodila cvicit s trenerkou, uz som vzdy po tych 2,5-3 hodinach zacinala byt hladna teraz hlad v poho nepocitujem cely den. Aspon pitny rezim dodrziavam to som sa naucila uz v mladosti.
@xevulax za rok celych 30 kg. Za 4,5 mesiaca das dolu podla mna. Ja som prvych 15 dala za cca 2 mes. Prve kila idu rychlo. Ale tych dalsich 15 sa neskutocne vlieklo niekedy uz som mala mindraky ked aj tyzden sim bola na tej istej vahe.. Ale bola som odhodlana ist dalej a oplatilo sa😀😁
@misel0806 to je krasne 30kg dolu. Jasne ze prve idu rychlo a potom to stagnuje. Aj si simpomahal doplnkami vyzivy? Ked dam dolu tie prve rychle kila a zacnem stagnovat pridam carnitin pred cvicenim. Viem ze dalsie kila pojdu velmi velmi pomaly ale musim to dat ine vychodisko nie je musim a chcem. Na chladnicku pojde moja motivacna foto ako som vyzerala niekedy 😝 Tu ked vidim fal by som aj trojfazovy trening 😂
@misel0806 to je krasne 30kg dolu. Jasne ze prve idu rychlo a potom to stagnuje. Aj si simpomahal doplnkami vyzivy? Ked dam dolu tie prve rychle kila a zacnem stagnovat pridam carnitin pred cvicenim. Viem ze dalsie kila pojdu velmi velmi pomaly ale musim to dat ine vychodisko nie je musim a chcem. Na chladnicku pojde moja motivacna foto ako som vyzerala niekedy 😝 Tu ked vidim dala by som aj trojfazovy trening 😂
Ahojte.... aj ja som sa dala na chudnutie. Po pôrode som vyšla z nemocnice o 15 kíl ľahšia cítila som sa super a myslela, že pomaly to ešte pôjde dole. Ale.... som na materskej a to je kameň úrazu od decembra som už pribrala 7 kíl. Takže som sa rozhodla s tým niečo robiť. Som rada, že sa tu našli baby, ktoré idú do toho tiež. Je lepšie keď je nás viac a vieme si vymeniť skúsenosti a aj sa pochváliť s úspechom....
@xevulax Ahoj, hlásim sa do klubu. Ja som mala v lete 116, momentálne mám 107,5. Tiež sa snažím to dať dole, ale tak normálne - zmeniť celkový životný štýl. Žiadne tabletky. Mám výšku 170 cm a potrebujem schudnúť ešte aspoň 40 kg. To je práca asi na dva roky - rýchlejšie to vraj nie je zdravé.
baby drzim vam palce
@zuzitko74 ideš na to veľmi rozumne, žiadne diéty, lebo to je záležitosť krátkodobá a ty máš pred sebou dlhú cestu. A tabletky sú dobré akurát na to, aby na nich firmy, ktoré ich ponúkajú, dobre zarobili. Prvé kg by mali ísť dolu rýchlo, potom sa to spomalí, môže sa chudnutie na pár týždňov aj zastaviť, kým si organizmus zvykne a vtedy človek veľmi ťažko zvláda akékoľvek obmedzenia a ešte aj s tromi deťmi. Verím, že sa ti to takýmto pomalým tempom podarí. Ideálne je priemerne dať dolu 2kg mesačne, vtedy nenastáva jojo efekt. Aby si schudla 2kg mesačne, stačí mať racionálnu stravu, nefrčať na veľmi nízkom príjme, lebo keď sa chudnutie zastaví, nie je z čoho ubrať. Mrkni na stránku wwwchudnutie-akosk , ak si ju ešte nenavštívila, nájdeš tam kopec veľmi užitočných informácií, je tam kopa ľudí, ktorí schudli z ešte väčšej váhy, ako máš ty. Chudla podľa nej aj moja známa a váhu si roky drží, čo sa jej doteraz nikdy nepodarilo a to má za sebou asi všetky diéty, aké poznám. Váha jej vydržala maximálne dva a pol roka a vždy nabrala všetko späť a niečo k tomu navyše. Teraz vo svojej 60. vyzerá lepšie, ako pred 10. rokmi. Držím ti palce, aby kg pekne ubúdali a aby tvojím jediným problémom pri chudnutí bolo, že si nemáš čo obliecť, lebo ti je všetko veľké 😉
@jaannah Jani, v poho🙂 len na ranajky som nemala nic take extra syte lebo mi je zle od zaludka tak som si dala jogurt, akurat sa chystam na jablko obed mam pecene kura- robim detom (peciem len podliate vodou bez akehokolvek oleja), prilohu lyzica zemiakov a kopec salatu. Idem o hodku k zubarovi, tak nestiham ani desiatu "silnejsiu". Ale zajtra si dam uz normal ranajky lebo jogurt je malicko. Bicykel som rano nestihla kedze decka vstavali extra skoro. Takze da sa.
@timea7 Pravda, ktorú ti odborníci na chudnutie nepovedia, aby ťa neodradili, je taká, že keď chudneš, žiješ viac menej proti pudu sebazáchovy, lebo tvoj mozog sa už nastaví na vyšší energetický príjem a ak si ten energetický príjem znížiš, tak zodpovedné centrum v mozgu vyhlási poplach , že ti hrozí smrť od hladu. Preto na to treba pomaly - aby si to ten mozog zle nevysvetlil. A samozrejme, psychicky treba byť vyrovnaný s tým, že je to občas ťažké a nepohodlné .
@zuzitko74 presne tak, ale ak uberieš len trocha, vyhodíš zo svojho jedálnička sladkosti, sladké nápoje, prestaneš sladiť kávu a čaj, prestaneš vysmážať, nahradíš bravčovú krkovičku rybami a kuracinou, tučné syry za syry s obsahom tuku do 20%, tak to nebude pre telo taký šok, ako keby si nabehla na diéty, ktorými sa to tu hemží a pri ktorých baby podľa mňa hladujú. To nemôžu dlho vydržať, telo bude biť na poplach a potom zblajznú všetko, čo uvidia. Ty keď pôjdeš pomalým tempom, nevadí raz za čas ani zmrzlina, alebo kúsok kvalitnej čokolády, chudnutie bude pokračovať ďalej. A keď k tomu pridáš denne rýchlu chôdzu, aspoň pol hodiny a pár krát do týždňa plávanie, už v lete bude z teba iný človek. Pri troch deťoch to nie je ľahké, ale nemáš už bábätká, oni môžu jesť takú stravu, ako ty, len im to prospeje a vytvoríš im do života správne stravovacie návyky, čo je super. Jasné, že občas ofrflú, ale zvyknú si.
@xevulax ahoj, no ja by som do toho šla..citim sa uz jak hroch...len neviem ako na to..moc penazi nemam zeby som si mohla dovolit neviem co jest.. :( ked su peniaze tak to je ok..sama zelenina, ovocie,cvicim..a ked nie su tak to ide dole vodou...a nemam ani pevnu volu to je najhorsie..tie chcem ist do prace od septembra,len zalezi aj na vyzore a 102kilovu ma asi nevezmu...:(
Ahoj - ale isto sa nájdu - prečo si myslíš že mať 70 - 80 kíl je váha "tintítka ? " nemôžeš takto uvažovať -vytváraš si podvedomý blok ...veď aj ty chceš mať "normálnu váhu " ja viem aké je nepríjemné vyzerať že Ťa známi na ulici nespoznajú ... bojujem s nadváhou od augusta - teda posledného júla . som vážila 88kíl ... v páse 97 cm....Môj tip - každý deň teda 6 x do týždňa venujem hodinu športu - začala som rýchlou chôdzou v každom počasí ... rýchlo a celú hodinu ... a výsledky nenechali na seba čakať... teraz som už pridala aj beh - po 4 mesiacoch ...ale to musíš na to prísť sama - hodina denne 6 x do týždňa - to je začiatok.... držím palce - neboj to dáš - musíš ale začať.......