Chudnutie v hlave

13. jún 2020

Ahojte baby. Chcem poradiť od žien ktoré si prešli niečim podobným a sú z toho von. Ako chudnúť, žiť zdravým životným štýlom, udržať si hmotnosť. Nezaujíma ma teória čo jesť, ako často, ako cvičiť atd. Ale ako ste si to upratali v hlave aby ste toto v pohode zvládli a tento štýl dlhodobo udržiavali. Ja som si presla už všetkým možným čo sa týka stravovania, no nikdy sa mi nepodarilo udržať si štíhlu postavu dlhodobo. Chcem povedať, nikdy som nešla do extrémov, žiadne extrémne diety, veganstvo, paleo, bielkovinove, macingove a neviem aké. Vždy som sa snažila ísť na to s rozumom a zdravím no keď som dosiahla čo som chcela akoby so mna všetko opadlo a presla som do starych koľaji.
Musím zdôrazniť že som taký party typ, mám rada posedenia do noci s priateľmi, k tomu patria všelijaké dobroty, pohostenie, grilovačky a pod.
Ako byt nad vecou, ako toto všetko prekonať.
Mám vnútorný problém napr. aj s tým, že cely deň dodržiavam stravu ale večer povecme zjem 4 hranolky tak už to musím doraziť sladkosťami, alebo celou dvojitou porciou hranoliek.

dioliana1
13. jún 2020

Podobne som na tom ja , ale dari sa mi chudnut, pred kazdým jedlom porcia zeleniny...kalerab, biela redkev, šalat, uhorka, to čo mam... zemiakove hranolky som nahradila zelerovými

dioliana1
13. jún 2020

POmohlo mi nosit si do prace sebou iba zeleninu, rano jest jogurt s ovocim vločkami a semienkami a obledziť chlieb na minimum, a jest pravidelne kazde 3-4 hodiny vtedy som chudla, teraz udrziavam isla som zo 102 kg na 88 za 3 mesiace

autor
13. jún 2020

Baby ale ja nemám problém schudnúť, mám problém udržať si váhu a žiť zdravo. Teoreticky viem čo mám pre to urobiť, čo je normálne a čo je zdravé. Že treba jesť veľa zeleniny. Ale ja sa proste nedokážem ovládať keď vidím dobre jedlo 🙉

tenerifka
13. jún 2020

Pomohlo mi predstavit si, ze ak nieco nezmenim, za par rokov budem vyzerat ako taka typicka teta, s velkou ritou a kozami, na ktore nenajdem podprdu. Chcem nosit Levisky, ubehnut s mojimi dcerami par km, chcem sa pokusit aj kvoli zdraviu nieco urobit, aspoñ to skusit-dozit sa dlheho veku v dobrom zdravi. Toto ma nakoplo

tenerifka
13. jún 2020

A predstavim si, ako budem zmurkat na plazi na nejakeho pekneho Tahitana, ked sa tam raz dostanem

autor
13. jún 2020

@tenerifka aj nad takým rozmýšľam. Mám aj čas na cvičenie, môžem si variť každý deň, aj finančne viem zvládnuť napr. aj trénera a všeličo možné. Ale ja proste nedokážem odolať “vypraženému rezňu”.

autor
13. jún 2020

Aj si to všetko v hlave uvedomujem, že žijeme len raz a že sa chcem cítiť dobre a že mi je lepšie keď nie som prezrata a mám o pár kíl menej a že aj s mužom nám to lepšie klape vtedy v posteli 😊 a plno dalších presvedčení. Ale proste ten rezeň a všetky lahôdky...

tenerifka
13. jún 2020

Zaklad je nemat doma rezne a celkovo nezdrave jedlo. Nakup zdrave veci, pohladaj recepty a pusti sa do toho

soldi
13. jún 2020

tak si daj len trochu. ja ked mam napr chut na cokoladu, tak si dam len kocku. a poviem si, ze je uplne jedno, ci si dam este dve alebo 10, ta chut mi v ustach ostane rovnaka a proste sa tvarim, ze som zjedla celu cokoladu 😀
ak mas chut na rezen, daj si len tretinu. a takto sa to postupne naucis. jest male porcie. ale vsetkeho 🙂

tenerifka
13. jún 2020

@soldi no pri horkej coko to funguje

tenerifka
13. jún 2020

Dcera mi hovorila, ako si isla dat 99% Lindt, ze tam bolo na obale nieco stylom Najprv nechaj kusok roztopit na jazyku a vychutnavaj pravu chut a blabla, a ze caka na ten uzasny zazitok a on neprichadza🤣

autor
13. jún 2020

@tenerifka ono to vyznie že mám na všetko výhovorku ale nemám doma rezne. Aj deťom sa snažím variť zdravo, čiže jedia to čo aj ja.
Čo je problém, že každý deň sme u babky kde to jedlo vonia už na ulici, milujem večerné grilovačky, v práci sme dobrá particka, oslavujeme dokonca aj pondelok 😂 takze stále nejak zákusok, chlebíčky, proste pokušenie z každej strany.

kvetinka75
13. jún 2020

Tak tiezmazaujimaju odpovede, hadam sa niekto najde

kvetinka75
13. jún 2020

Uplne ta chapem tiez to mam tak. Nedokazem odolat. Nepotrebujem xhudnut iba zdravo zit. Jem dost ovocia zeleniny strukovin ale aj toho co by som nemala a nechcem ale......

vilma7
13. jún 2020

Tak si daj na grilovačke len zeleninový šalát 🤪

meluela
13. jún 2020

dolezite je to, co robis pravidelne/vacsinou .. treba spravit systemove zmeny a zaroven si nechat priestor na obcasny "ulet", cheating day ked si doprajes nejaku priserne nezdravu vec. kazdy den vecer u babicky nachystana kopa nezdraveho jedla, to uz je problem .. dohodni sa s nou trebars ze tam bude aj nieco zdravsie pre teba .. alebo vyber tu najzdravsiu vec z toho ... zeleninu, netucne syry, chude maso a vsetkeho mensiu porcoiu nez zvycajne

lucyluv
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
nikca_123
14. jún 2020

Ja mam to iste, dokazem makat rok a horko tazko dat dole 10 kg cvicenim a kalorickym deficitom - salaty, bielkoviny, znizit prijem sacharidov. Potom chytim zdravotne problemy, momentalme od januara s vyskocenou platnickou a vsetkych 10 kg som dala naspat za asi 4 mesiace :/ Lebo nemozem cvicit, a ked necvicim, jem viac... Tak na tvojom mieste ked vies ze ides na nejaku akciu kde je pohostenie, daj si cez den malo kalorii a tam ich vyrovnas do denneho limitu. Mne sa toto osvedcilo. Kludne si dam len neskore ranajky, potom vodu cely den a na vecer dam masko so zeleninou, trochou peciva a je to OK 🙂

autor
14. jún 2020

@nikca_123 lenže mne sa objaví nejaká príležitosť, oslava pomaly každý deň. Ak nie v práci tak rodina, alebo niekto niečo donesie. A teraz v lete ani nehovorím.

autor
14. jún 2020

Neviem sa ovládať, chyba mi disciplína a neviem ako sa motivovať. Pretože všetky motivácie sú na mna zatiaľ slabé 🙈

airaw
14. jún 2020

no ked sa nevies ovladat, nemas disciplinu ani motivaciu, tak sa zmier s tym, ze nikdy nebudes stihla, chuda, vyrysovana (vyber si, co by si chcela).. ved nemusime mat vsetky velkost 36

autor
14. jún 2020

@airaw no teraz nosím veľkosť L/40 som dosť vysoká takze sa to na mne celkom “stratí”
No lepšie sa cítim vo veľkosti S/M, netreba mi veľa. Aj dokážem schudnut bez veľkých problémov, skôr ma trápi že si nedokážem taký životný štýl udržať dlhodobo. Som v neustálom kolotoči chudnutia a priberanie. Do leta schudnem a do zimi opäť priberiem. Robí mi to aj 10kg rozdiel, čo je dosť za 1 rok takéto kolísanie.
Ja viem že je to o sebaovladani, o disciplíne ale potrebujem rady ako si to v hlave dať do poriadku, skôr ženy čo si prešli podobným a sú teraz v pohode.

daganov
14. jún 2020

zrušila by som to - každý deň u babky, je to pre teba veľké pokušenie. A keď máš večer chuť na nezdravé jedlo, možno počas dňa neješ celkom správne. A grilovačky nemôžu byť až taký problém, nemusíš jesť špekáčiky, dá sa grilovať kuracie mäso a to je so zeleninovým šalátom úplne OK, ak to teda nezješ pred pol nocou. Ak sa šalát na grilovačke neponúka, tak ho prines ty. Alkohol sa dá obmedziť na nevyhnutné minimum, vínny strik ťa nezabije raz do týždňa. Zase grilovačiek nie je až počas roka toľko, to sa ti možno len teraz zdá. Ale v sezóne grilovačiek máš zase možnosť ísť na turistiku, bicyklovať. A ešte pomáha taký trik - obliecť si na tú grilovačku tesné rifle 😎, potom do seba veľa nenapraceš. A nechodiť ani k babke, ani na grilovačku hladná.

nikca_123
14. jún 2020

tak si nedaj, je to len o voli 🙂

mareri
14. jún 2020

ano, všetko je v hlave. Ja som jedla všetko, ale s rozumom a každy den som sa snažila športovat (podla času). Bud bicykel, alebo kolobežka. Alebo dcera šla na detskom bickyli a ja som za nou bežala. Kila šli dole.

jessicai
14. jún 2020

Som na tom rovnako. Viac krát som schudla a zase nabrala späť. Milujem jedlo a neviem sa ovládať. Ako sa hovorí je to v hlave tak v tej mojej je stále len jedlo teda väčšinou.

lilia_manuna
16. jún 2020

Ahojte. Je to závislosť na jedle. Podstata vychádza zo psychiky. Jedlo ti prináša uspokojenie, pocit šťastia, pohody, odmeny. Jedlo supluje niečo, čo si nedostala v pravej podobe. Asi všetci poznáme vetu : Jedlo nie je láska. Ak by sme dokázali zistiť, kedy a kde sme museli nahradiť lásku jedlom a ešte by sme to vedeli aj vyliečiť, boli by sme z toho vonku. Bohužiaľ, takých prípadov je asi málo. Väčšina tých, ktorí zmenili životný štýl, schudli a jedia zdravo, sa aj naďalej stále len zaoberajú jedlom. Kontrolujú sa kalorickymi tabuľkami, študujú všetko o výžive, dokonca sa stanú nutričnými poradcami. Nevyslobodia sa zo zajatia jedla. Zdravý človek vôbec jedlo nemusí riešiť, lebo zje, čo telo pýta a to si správne vyberá. Ja som tiež jednou z tých, pre ktorú je jedlo vrcholom šťastia. Tiež furt riešim, ako z toho von. Opakovane dietujem aj schudnem, ale o také 3 roky som vždy tam kde som bola + 5kg. Som z toho frustrovaná.

mareri
21. jún 2020

ano je to v hlave. Preto by som na to šla inak. Kludne začni s niečim lahkych , trebars jazdou na bicykli, uber prilohy a pridaj zeleninu a uvidiš, že to pomože

bjerke
24. júl 2020

Cim viac mas vycitky z toho co si zjedla, tym viac mas na to chut a tym menej sa dokazes ovladat. Prestan brat “nezdrave veci” ako zakazane a ber vsetky potraviny ako normalne. Ked si doprajes s radosotu to na co mas chut a popritom si zacvicis, nie preto aby si mala stihlu postavu ale preto lebo milujes seba a chces zit v zdravom tele, tak pridas pohyb ktory ta bavi a z ktoreho mas radost a neprestanes sa hybat uz nikdy. Ja jem vela zeleniny a salatov lebo viem ze mi to robi dobre a citim sa lahko potom, jem vela chudeho masa a ryb lebo viem ze bielkoviny su zakladna stavebna jednotka a navyse mi to chuti, na obed si dam trosku ryze alebo zemiakov, lebo viem ze bez sacharidu ti nepracuje mozog, pijem obycajnu vodu lebo sladke mi nechutia. Ked mam chut na cokoladu alebo zmrzlinu tak si ju dam s radosotu lebo je to taka uzasna chut 😍 uzivaj si zivot a rob veci s rdosotou cim viac mas odpor a vycitky za potraviny ktore jes, tym viac sa tocis v bludnom kruhu, uvolni sa a najdi si zdravu rovnovahu v prijme a vydaji energie. Nic sa neda nalinajkovat a prisne dodrziavat lebo potom unika radost a ta je dolezitejsia nez 2-3 kg navyse 🤷🏻‍♀️ Nauc sa prijat samu seba taku aka si a bud stastna ze chodis, mozes sa slobodne pohybovat, mas zdrave pluca... dopraj si viac ucty a obdivu zato aka si a pomalinky ako budes menit pohlad na seba najdes aj rovnovahu v jedeni. A ziskas taku postavu s ktorou mozno nebudu spokojny agenti modeliek ale taku s ktorou budes spokojna ty, lebo tvoje telo nie je iba na vystavu ale je pre to aby si mohla zit radostny zivot so svojou rodinou, tak sa netrap a nevycitaj si pazravost ale bud vdacna a stastna zato aka si a ake je tvoje telo😊

lilia_manuna
24. júl 2020

@bjerke krásne napísané.