Chudnutie v 13. rokoch

diana4531
21. jún 2020

Ahojte mám 13 rokov a chcela by som schudnúť. Problém je ten že neviem ako pretože som čítala že chudnutie v puberte je nebezpečné. Mám 163 cm a 58 kg

meluela
21. jún 2020

@diana4531 pri tej vyske/vahe nemusis chudnut. Staci ked budes mat dost pohybu a nebudes jest vela sladkosti a pit sladene napoje. Mozes skusit nejake spevnujuce cviky a/alebo zacat pravidelne robit nejaky sport.

sunny8
21. jún 2020

Nemyslím si že potrebuješ chudnúť .. skús nejaký šport len tak pre zábavu na spevnenie postavy a maximálne úprav stravu na zdravšiu.. len žiadne diéty

s_a
21. jún 2020

Tak určite je najlepšie si co najskôr vytvorit hlavne co najlepšie stravovacie návyky.. Tym myslím obmedziť sladké a neprejedat sa.. Nejesť nezdravé jedla neskoro večer.. A ako to tu bolo spomenuté, pridať nejaký pohyb co by ta bavil.. Bicykel, korčule, tanec

daganov
21. jún 2020

@diana4531 hlavne nezačni so žiadnou diétou, alebo hladovaním, lebo si spomalíš metabolizmus. Snaž sa jesť pravidelne, vylúč, alebo obmedz sladkosti, úplne vyhoď sladké nápoje a slané oriešky, chipsy vyhoď zo stravy úplne. Normálne jedz aj s prílohami, no nie štyri knedle, stačia dve, ale radšej zemiaky, ryžu, kuskus, cestoviny. Ak sa budeš venovať pravidelne nejakému športu, budeš mať peknú postavu, lebo nezáleží len na tom, koľko máš kg, lebo svaly sú ťažšie ako tuk. Tak môže dievča tvojej výšky mať viac kg ako ty a vyzerať výborne.

jessicai
21. jún 2020

Nepotrebuješ chudnúť, ale viac sa pohybuj a možno sa ani nebudeš vedieť kedy a ako nejakých kíl ešte zdravo zbavíš.

deti95060810
21. jún 2020

už si to tu písala asi pred 3 týždňami.... Napísala som ti že máš nadváhu min. 5 kg.
Uprav stravu - žiadne sladkosti, sladké vody a začni behávať. Takéto chudnutie ti isto neublíži. Často vídam behávať aj mladšie deti ako 13 rokov...
Nemáte v škole nejaký pohybový krúžok? Od sept. by si sa mohla prihlásiť....

hensjsn
29. jún 2020

Moja dcéra začala chcela schudnúť mala 150cm 49kg a 13 rokov teraz má anorexiu váži už iba 34.5 a nie je to najľahšie pribrať to na späť tak ak chceš schudnúť tak si daj radšej pozor