Babenky držal niekto prerušovaný pôst - Intermittent fasting, máte skúsenosti? Schudli ste? Ja som si konkrétne vybrala 14/10. Diky za každé odpovede 🙂
@saxana000 to je pekné, že takto prirodzene ti to ide 🙂 No ja robím v kanclíku, to je ťažšie nemyslieť na jedlo 😨
Podstatné je kolko, nie za aký čas.
@zuziiiii Áno, ja mám 14/10 takže 10 hodín jem a 14 len voda a nesladený čaj...ale keďže v tých 14 hodinách je aj 8 hodinový spánok tak bez problémov sa to dá zvládnuť. Napr raňajky 5:30 obed 11:00 a olovrant-večera 15:00 a potom už nišť 🙂 Čítala som že pre ženy je lepšie 14/10 muži 8/16
@ckocka Áno, idem podľa kalorických tabuliek
Tak ja som jedla napr. včera o 16h naposledy.... Ešte som od rána nič nejedla len pila vodu a zelený nesladeny čaj.... Neviem kedy budem jest asi o 10h
Ja to držím ale podľa mňa veľa vody nenamutis. Finta je dosť v tom,že skrtnes kalórie,lebo ich v danom časovom okne všetky nestihnes prijať. Ja napr len raňajkujem a obedujem. Potom najbližšie jedlo sú až na druhý den raňajky. Od obeda do večera stíham kalórie spáliť a ďalšie neprijmam,takže chudnem. Jem bežné jedlo,ale teda len raňajky a obed. Ak si chces natlačiť do toho okna tri bežné jedla, skôr si len udržis aktuálnu hmotnosť.
Ja som ešte zaradila denne 30min cvičenie. Za 2.5 mesiaca som schudla 9kg. Telo je proste v kalorickom deficite
@evkamotka Super, krásne si schudla
@zuziiiii len pri tomto ide o tu pravidelnost a dlhodobost ze telo so zvykne a znizujes si aj inzulinovu rezistenciu a pod..
Dá sa, že cez týždeň idem od 5:30 - 15: 00 a víkend vstávam o 9tej tak celé to posuniem?
Podla mna to nie je velmi vhodne... Ale tak vzdy lepsie ako nic..
nejde o to ci to posunies ale ci naplnis kaloricky prijem tak ako mas nastaveny
Ja držím IF 16:8 a do toho som na ketogennom metabolizme, není pre mňa nič lepšie... začiatky boli kadejaké, veľmi ťažké ale telo si zvyklo, zdraviu je prerušovaný post veľmi prospešný a kto tvrdí opak, nehadam sa, ale treba si o Tom naštudovať 🙂 každopádne držím palce 🙂
@kristinka71 co je to ketogen metabolizmus?
@zuziiiii je to keto dieta, ale teda nie tá, ktorú vidíme v reklamách, sáčky, ale skutočne jedlo, ktoré sa zakladá primárne na bielkovinach a tukoch s maximálnym obmedzením sacharidov a teda telo používa na svoj chod ako primárny zdroj energie telesný tuk 🙂
Anonym - nejde o to, ako si nastavis hodiny, ci 10/14, alebo 16/8....atd...
Dolezity je kaloricky deficit. Ten je alfou a omegou vsetkeho.
Ja vacsinou jem od 8:00 do 17:00, aktualne kazdy 6ty den mam postny (iba voda a nesladeny caj).
Riadim sa KT
@veronikaszabova Tiež idem podla KT nadstavené trénerom ale k tomu som si chcela ešte dať prerušovaný post.
@kristinka71 ahoj. Aj sa ti podarilo schudnúť?
Ja tiež teraz mesiac idem na keto a 18/6 a mám 6kg dole.
Podstatou každého chudnutia je menej prijať a viac vydať - proste môžeme si vravieť čo chceme je to tak. Roky som držala prerušovaný pôst a ani som o tom nevedela lebo vtedy to nikto takto nenazval... Proste ja prirodzene nepotrebujem resp. nechcem raňajkovať. A váhu som mala stabilnú v pohode. Potom som začala pracovať v kancelárii kde ma presvedčili, že raňajkovať sa má a bla bla. Tak som sa vyžrala o 10 kg. Tak som sa pekne krásne vrátila k systému neraňajkujem jem cca od 11 do 17 -18 hod - vynechala som chlieb (ten aj tak veľmi nemusím) a snažím sa aj vynechávať sladkosti (no ak chcem tak si kúsok dám). Pridala som pohyb - napadal sneh tak odhadzujem alebo si večer trochu "zatancujem". Za mesiac mám asi 4 kg dole a ide mi to úplne prirodzene. Nikdy som žiadnu diétu nevydržala dodržiavať - akosi psychologicky v momente keď niečo musím alebo nesmiem tak mám potrebu robiť pravý opak. Netvrdím že každému to bude vyhovovať tak, ale ono v prvom rade treba počúvať vlastné telo - ono vie samo čo mu vyhovuje
Ano ako casnicka tak fungujem na striedacku pol.zivota a naozaj vzdy sa mi podarilo schudnut nevedela som preco ked sa ma pytali co tobim ze chudnem tak som len povedala.ze pracujem.az potom som zistila ze nejaky prerusovany post existuje a spatne si uvedomila ze ho vlastne drzim.okno mam vacsinou 18/6