Chudnutie pol roka po pôrode

petrakrull
12. feb 2021

Pekný deň mamičky 🙂
Aké máte skusenosti s chudnutím po pôrode? Mám pol roka po pôrode od príchodu z nemocnice sa mi zatiaľ podarilo schudnuť 7kg. Za aký čas sa vam podarilo schudnuť na vašu pôvodnú vahu? Do pôvodnej to mam este 17kg :/ ...
Ďakujem za vaše rady 🙂

dominika168
12. feb 2021

@petrakrull ja mám od porodu 2 mesiace a stále mám 13kg navyše... poďme do toho spolu sa motivovať 🙂

monique89
12. feb 2021

do roka od 2. porodu cca 15 kg, po tretom do roka 10 kg, este chcem tych 5...

sono2
12. feb 2021

@petrakrull ja som škrtla absolútne sladké
Tiež som nechala v pôrodnici 7 a ďalej šli samé dalsich 5 a 8 ostalo v podstate 5,6 lebo menej mat ako 62kg by už bola drina
Takže to sladké to šlo samé a neskoro jesť s mužom o pol ôsmej siedmej takže naposledy o takej piatej. Momentálne som opäť v kolotoči chcem 3 kila dole takže fakt menej jesť žiadne sladké odstupy 4 hodiny od jedla. Ja sa skôr najem viac o takej druhej potom ešte niečo malé veľakrát už nič.

ajka0207
12. feb 2021

@petrakrull to si teda dosť pribrala, nemyslím že to nejak veľmi súvisí s tehotenstvom. Treba si nastaviť stravu a pohyb, 17 kíl je tak na pol roka pri rozumnom tempe chudnutia.

petrakrull
autor
12. feb 2021

@dominika168 to by bolo fajn, mam cieľ a pokým to nebudeme mať ako chceme tak musime s tym nieco robit 🙂

petrakrull
autor
12. feb 2021

@ajka0207 trošku som to mala komplikovane..pred dvomi rokmi sme prišli o babo nasledne som musela uživať hormony..to som pribrala 10kg na 65kg...potom som otehotnela po vyse pol roku a opat som musela uzivat lieky na udrzanie teh,.atd az ako som sla rodit som mala 91kg aktualne mam 74kg .,, len este kojim tak diety drzat nemozem.. Trosku aj cvicim a denne rychle prechadzky s kocikom .. Sladke raz do tyzdna ...

ajka0207
12. feb 2021

@petrakrull tak to máš veru komplikované, v podstate rozhádzané hormony. A zdravú stravu určite držať môžeš aj keď kojis. Ja kojim už štyri roky v kuse :D. Ale myslím že u teba to veru pôjde celé ťažko. Možno by som zvážila aj nejaké hormonálne vyšetrenie. Predsa len pribrať z liekov je iné ako pribrať z "prejedania sa"

sivana09
12. feb 2021

Ja som bola na povodnej vahe 2-3 mesiace po porode... 17kg som pribrala pocas celeho tehotenstva.. a 4-5 mesiacov po porode som schudla dalsie 3kg a dostala sa na vahu 47-48 co mam aj rok a stvrt po pôrode stale...

sono2
12. feb 2021

@petrakrull dojčím tiež len už väčšie dieťa a malo by ti ísť chudnutie ešte lepšie ja radím žiadne sladké a pravidelne medzi tým nič jablko alebo tak zeleninu a večer tiež nič. Mlieko sa tvorí na požiadanie nič sa ti nestane

mariejenka
13. feb 2021

Je to individuálne, ale viac žien si po pôrode nesie este nejake kilá navyše.
Ja po oboch porodoch som ss vrátila k pôvodnej vahe do 3. mesiacov. Teraz mam doma 4.mesacne babo,cvicim si ked sa da, jem normalne aj sladkosti (ku kave,inak by mi preskocilo😄), prechádzky vonku.
Pri prvom bolo času vaic,tak tam som cvicila cviky s vlastnou váhou,kardio.