Ahojte dievcata.Som 2 mesiace po porode a potrebujem schudnut min 15kg... jasne ze nie hned naraz ,tak do leta mi staci pomaly chudnut..cvicit zacnem tak ked bude mat mala 6 mesiacov lebo plne kojim a nerada by som prisla o mlieko alebo nieco podcenila.. chcem ale poradit, myslite si ze mozem zacat tym ze vyradim pečivo ? Sladkosti som uz vyradila ale mama (stara skola) mi tvrdi ze ak vyradim pecivo tak stratim mlieko... prosim poradte mi, tak rada by som schudla aspon nieco na zaciatok ale ohorozit tym moje dieta ked zaciatky kojenia boli tak tazke a zvladla som to.. dakujem za kazdu radu ..pekny den
@lubka23 ahoj, moja kamaratka velmi pribrala pocas tehu a po porode dala dole len porodom 6kg. Za pol roka dala dole 25kg. Koji stale, ale naordinovala si taku dietu, ze do 14hod, zje hocico a riadne vela a potom po 14h uz nic do rana. Max niake ovocie. Velmi vela jedava sladke, vkuse nieco vypeka 🙂 Co sa tyka cvicenia, tak chodi ked sa jej da vonku na bike.
@mokon dakujem pekne za radu, len skoda ze u mna asi neplati chudnutie kojenim, lebo to uz by som za tie 2 mes aspon nieco schudla ☹ no ved uvidime , asi to necham na matku prirodu 🙂
@adkasmolka ahoj 🙂 a to aj v noci koji? vobec nedokrmuje? lebo ja keby som sa po 14tej hodine nenajedla az do rana tak nemam absolutne mlieko.. raz sa mi stalo ze som nevecerala a v noci som si skoro vlasy vytrhala co mi dieta plakalo od hladu a ja malo mlieka ☹ takze tak , a ja velmi priberam zo sladkeho tak dnes je druhy den co sa mu uspesne vyhybam 🙂 susene ovocie jem namiesto toho
@lubka23
@mokon no tak to ti zavidim,ja som prave opak,jakmile som menej jedla,hned som to videla na produkcii mlieka,dala som si vysmazany syr a normalne sa mi naliali.Neviem preco to tak fungovalo.Zial som asi taky typ.Pribrala som 20kg pri kazdom tehu,aj teraz to tak bude 😒 ale teraz uz nebudem tak velmi tlacit na dietu,lebo umna to ma podstatne vplyv na mlieko 😒
@lubka23 .... sama pises ze sa bojis aby si neprisla o mlieko tak preco sa zatazujes nejakym chudnutim ??? Nevynechavaj nic z coho moze tvoje babetko ziskavat cenne ziviny ani pecivo ... je ine ak to spravi maminka ktora ani predtym pecivo nejedla a celkovo mala stravu zalozenu na zelenine ovoci a inych nizkokalorickych jedlach ... jej telo je na to zvyknute ale pre teba to bude dost drasticke a hlavne v case kojenia ... skor si uprav stravu tak ako pise mokon ... neprejedat sa , jest viackrat cez den v malych porciach ... postupne zaradovat zdrave jedla na ukor tych menej zdravych ktore postupne zacni zo svojho jedalnicka vyradovat ale nie tym ze ich prestanes naraz nejest ale skor zmensuj pravidelne porcie ktore teraz jes a takto pomaly priprav telo na to ze ich uz nedostane v takom velkom mnozstve ako doteraz 🙂 ... obmedz samozrejme sacharidy ale hlavne umele .. teda sladkosti ... ale opet nie ze ich uplne vyradis tak ako pri pecive chod na to postupne ... znizuj davky az nakoniec mozes dojst k stadiu ked zistis ze tvoje telo ani sladkosti nepotrebuje mozno tak raz za tyzden nejaka cokoladka ... ak budes mat chut na nieco sladke uprednostni radsej sacharidy prirodne teda v ovoci ... sladke jablcko, banan, sladky pomaranc ... dodaju sacharidy a aj dobre osviezia ... do jedalnicka samozrejme zarad co najviac zeleniny ale opet daj pozor aku aby z nej tvoje babetko nenafukovalo ... to uz musis zistit sama co bude pre Vas to najlepsie ... velmi dobra zdrava a plna zivin je aj ryza ... a da sa urobit na mnoho sposobov, dobra kuracinka na prirodno samozrejme co najmenej vyprazaneho ... to nie je dobre ani pre teba ani tvoje babetko ... a hlavne nechudni drasticky !!! ... to je hlavna chyba co robia mnohe zeny ... idu chudnut a jednorazovo povyraduju vsetky mozne jedla o ktorych si myslia ze priberaju ... ale ako dlho takto vydrzia ??? mesiac dva ???? a potom u nich nastane znamy jojo efekt ... priberu este viac ako predtym ... dolezite je chudnutie z rozumom ... ale nakoniec venuje sa teraz hlavne babetku, ak chces kojit tak pametaj na to ze cez mliecko davas svojmu dietatku ziviny takze ty si zodpovedna za to ake ... sustred sa hlavne teraz na to ... uprav len trosku jedalnicek mozno aj tym sposob ako som napisala hore a uzivaj si prve dni a tyzdne s babetkom ...velmi ti pomozu aj spolocne prechadzky teda dostatok pohybu na cerstvom vzduchu a ked by so chcela skusit aj nieco doma velmi dobre su cvicenia na fitlopte .. nenarocne a mnohe tie jednoduchsie cviky sa daju robit aj ked zena koji ... skus pozriet nieco na nete mozno ta zaujme 🙂 a hlavne na chudnutie budes mat este dostatok casu ... hlavne sa teraz venuj dietatku a uzivajte si spolocne dni ... no a ked pride ten spravny cas riadne na sebe zamakas 🙂 🙂 🙂
@lubka23 vkuse ho ma v noci na cicke. Tak od pol roka je uz na prikrmoch, ale co sa tyka mlieka, tak len materske.
@lubka23 skus najprv zo stravy vylucit cestoviny, ryzu nahrad quinoa - pozri si na google, je to velmi zdrave. Polievky si rob bez zasmazky, maso jedz - ale nie vyprazane, mastne, zapekane v kadejakych omackach !!! Pekne na pare alebo grilovane. Pridaj do jedalnicka lososa taktiez na pare. K tomu ako priloha zelenina bez OMACOK. Zacni jest biele jogurty - naj su od Probia, cottage cheese, prazenice - 1 zltko a 2 bielka - zjest bez chleba. Skus max do 16h konzumovat chleba a to 2 krajce. Ovocie jest max do 15h. Vecer, ak si hladna daj si pred spanim 2 velke lyzice tvarohu, ale nizkotucneho a neochuteneho. A cvicit vecer pri telke.
@lubka23 Tak poviem ti moju skúsenosť.Tiež som dojčila a prvé mesiace ani deko dole,skôr som mala pocit,že naberám.No čím viac som začala pravidelne jesť,aj moje kilá išli dole.Malinká má 7 mes. ja stále dojčím a mám myslím takých 10kg dole,nevážim sa,ale vidím to na oblečení,ktoré som nosila ešte pred tehu.Vždy som mala problém so zhadzovaním a teraz to ide akosi samo.Môžem ti povedať,že jem aj sladkosti,aj pečivo.Čo ti môžem ja poradiť,hlavne žiadne diety!!!!!!!! ak dojčíš pekne papaj a uvidíš aká budeš spokojná ty aj tvoje bábätko 🙂 Držím päste
@lubka23 ahoj ja som rodila vo februári a počas tehu som pribrala 20 kg, dnes mám -25 kg a žiadnu dietu som nedržala, pravidelne dojčím - teraz už samozrejme menej a išlo to samo pekne dole. Doležitý je pohyb, vela vela pohybu. Ja chodís s malou 2 x denne von po 2 hodinky - pooobede aj dlhšie, za domom mame park - nahodim teplaky a tenisky a rýchlou chôdzou ho prejdem každučký deň (mala mi spinka v kočíku a a ja takto zhadzujem kilečká) cez leto som používa aj nosič, no pre nás je lepší kočík, lebo akonáhle začnem malú húpať, tak mi zaspí.... nestresuj sa dietami, len si dávaj pozor na večerné prejedanie sa a vela sladkostí. tiež mi váha išla dolu postupne a ani som nedúfala že dám dole až toľko... 🙂
@lubka23 ... http://www.zzz.sk/?clanok=7896 ... dufam to pojde 🙂
@lubka23 ja osobne pecivo takmer nejem a mlieka mam dost- teraz sme zacali s prikrmi a doteraz bola len kojena, takze si myslim ze pecivom to nebude 🙂 ale tiez som pocula kadejake babske recepty ze polievky musia byt a pod.
podla mna je dolezite mat vyvazenu stravu, plnu vitaminov - hlavne vela ovocia, zeleniny, a dost mliecnych vyrobkov - tvaroch, jogurty, syry atd. ono, mam pocit ze nejako viac to spaluje pri tvorbe mlieka, takze dokonca jem asi viac ako predtym.
a postupne by si mohla zacatat aj s nejaky lahkym cvicenim - ja mam odskusane 5 tibetanov - ale to skor na nabratie energie, a na chudnutie kalanetiku. nie su to ziande brutalne cviky, takze o mlieko sa bat nemusis. tiez sa chystam teraz zacat, trosku spevnit postavu 🙂
Drzim palce.
@lubka23 Ja som kojenim naopak pribrala ako velryba. 😂😂 Cez tehu som este aj schudla 5 kg a potom nabrala len 8kg celkovo. Po porode to nejako islo hore. Sladkost sem sladkost tam. Takze bacha haha urcite sa neobmedzuj prve mesiace,ale zase vsetko s mierou, uvedom si,ze cim kvalitnejsie papas tym aj lepsie ziviny dostava dietatko. Napr z keksika su ziviny nulove 😂😂❤❤🍀🍀
@barbora237 ďakujem dcéra má už 7 rokov a syn bude mať 5 😉
Mliečko nestratíš, ja som jedla veľa, teda nie obžerstvo, ale koľko som chcela, za 6 mesiacov som 2x zhodila 25 kg - 2 pôrody. Mne stačilo kojiť. Takže podľa mňa netráp sa hladovkou, stravu môžeš upraviť, jesť v menších porciách, ale s rozumom, aby tvoje bábo malo všetko, teda asi by som nevynechávala radikálne pečivo, skôr si asi nájdi nejakú rozumnú mieru. Ono to telo po pôrode skôr podľa mňa potrebuje spevniť. Držím palce.