Prosim, viete mi poradit ohladom ketozy a chudnutia? Mam velku nadvahu, posledne dva tyzdne sa snazim schudnut pomocou ketogenneho stravovania. Nastavila som si jedalnicek cca 100g bielkovin/ max 50g sacharidov/ 110-135g tukov. Snazim sa to sustredit tak do 8-9hodin, potom mam okno bez jedla. Pitny rezim okolo 3-4l voda, caj. Cvicim-hlavne kardio, aj ked posledne 3dni som kvoli pracovnej vytazenosti nemohla. Prve dni som schudla 4,5kg, vsak odvtedy uz tyzden nic. Dokoca mierne zvysenie. Myslela som si ze pri ketoze to stale ide po troche dole, obzvlast, ked mam vysoku nadvahu. Kde mozem robit chybu? Ci je to takto ok? Zavisi chudnutie aj od konkretneho mnozstva sacharidov, aj ked preukazatelne som v ketoze?
@bluemoon24 dakujem velmi pekne za reakciu. Mam 110 kg. Tie makra som sa snazila prisposobit percentam uvadzanym na roznych strankach samovypoctom. Pozerala som uz aj tu stranku paleo a vyslo mi,ze by som mala jest par gramov viac tukov naviac. Ketozu si kontrolujem papierikmi na moč. Chystám si normálne jedla, zelenina, vajcia, avokado, orechy, slanina, syry, proteinovy chlieb. Jednoduche cukry sa mi v jedalnicku pohybuju okolo 10-22gramov podla druhov zeleniny, ktore som jedla. Fyzicky sa cítim ovela lepsie, naozaj mi strava vyhovuje, nemam navaly vlcieho hladu, ani chutí na sladke, co som este nezazila pri ziadnom druhu stravy, ci diety, len som prestala chudnut. Neviem, ci to tak ma byt, a casom sa to pohne,alebo robim este niekde chybu. Nemam prestat uplne solit? Syry aj slanina su velkom slane, zvyknem posolit aj vajcia a avokado troska...Cvicit zvyknem vecer tak 2-3hodiny po poslednom jedle, a kedze nemam nejak extra kondicku pulzovu frekvenciu mam zvycajne okolo 120-130BPM.
mas hrozne velke ocakavania na tak kratky cas a trochu prilis na to tlacis a riesis to. tych 4,5 kg, co si prve dni zhodila nebol tuk, ale iba voda. pises, ze cvicis, takze ti pomalicky rastie objem svalovej hmoty, preto ten mierny narast hmotnosti. ale 2 tyzdne je na nejake zavery malo, v podstate nic. stravy sa drz, ked ti vyhovuje, cvic, ked ta to bavi, ale nehrot to tolko, lebo od toho budes zavisla a privodis si akurat tak ppp.
ja som chudla pri max 20 g sacharidov na den. Ostatne neobmedzene. A samozrejme denny prijem som dodrziavala.
Moc bielkovin max 50 až 60 tuk daj na 200g potrebuješ jest aspoň 3krat denne sacharidy pod 20. Nik na SK neovlada skutočnú keto dietu. Jedz avokado, sparglu, draslik alebo doplň citrat draslíka bezpečná forma a magnezium doplnaj práškom forma citrat. Žiadny syr, mliečné, káva, alkohol, ovocie, orechy a vysoko zápalova zelenina s antinutrientmi za týždeň dáš dole aj tri kila bude tam aj vida preto treba vyvážiť minerálmi draslik, magnézium
@zuzkabeuty dobrý deň. Mohla by som vám napisat ss ? Zaplatím za rady
@fifinka21 napíšte
Určitě třeba dopsat, co znamená velká váha. Tvůj kalorický příjem je (aktuálně) kolem 1850 kcal, pokud to počítám správně a to je při velké váze a cvičení málo. Ty poměry živin sis spočítala sama? Správně si to můžeš nechat spočítat na www.paleosnadno.cz - zadáváš tam i kolik max sacharidů chceš přijímat denně. Jak víš, že jsi prokazatelně v ketóze? Máš proužky na moč? 50g sacharidů denně je podle mě stále dost hodně na to, abys dosáhla ketózy - kolik g z těch sacharidů jsou jednoduché cukry? Držíš lowcarb dietu nebo čistě keto? A taky jíš normální jídla nebo piješ ketoshi*ty z pytlíčků? A jenom taková malá poznámka, tento typ diety je většinou životní styl, není to jen na schudnutí, ale musíš to dodržovat i dlouhodobě po, abys nenabrala zpátky 🙂