Chudnutie počas dojčenia

11. feb 2024

Ahojte. Viem, ze je tu viac takychto tem, ale uz su starsie... Tiez viem, ze by som sa tym nemala teraz zapodievat, ale necitim sa dobre vo vlastnom tele. Zavidim zenam, co dojcenim chudnu a schudli vsetky kila a aj navyse z tehotenstva :( chcem znovu nosit moje oblecenie a nehanbit sa vyzliect sa pred manzelom. Pocas tehotensva som pribrala 20kg napriek tomu, ze som sa stravovala tak normalne - ani vela ani malo, tak akurat ako pred tehotenstvom. V porodnici som nechala 10 a teraz skoro 4 mesiace po porode mam stale 10 naviac. Jedine pozitivum, ze nepriberam. Jem 3 vacsie a 2 mensie jedla denne (1/2 zelenina, 1/4 protein, 1/4 sacharid), pijem nesladeny caj na dojcenie a cistu vodu. Asi raz za tyzden hroznovy dzus na mlieko. Ako pohyb mam 1,5h prechadzku v rychlom tempe. Napriek tomu, ze to ocividne nestaci, mam strach cvicit ako pred tym alebo jest menej, pretoze nechcem stratit mlieko. Mali ste to niektora podobne? Podarilo sa vam dalej dojcit a schudnut? Velmi by som sa chcela citit opat dobre v mojom tele.

janica_
11. feb 2024

Toto by aj mna zaujimalo lebo planujem cvicit po porode co najskor. Nerada by som ta vystrasila, ale ked som prvy krat prestala kojit, tak napriek tomu ze som nenavysila prijem, tak som 10 kil pribrala, takze rada by som vyuzila cas kojenia na cvicnie a schudnutie, nic drasticke. Teraz zacinam 5ty mesiac a bez toho zeby mi bolo zle som este nepribrala, ale zato sa stale pri synovi hybem.

danyelia
11. feb 2024

Ahoj, je veľmi pekné, že sa chceš znova cítiť dobre vo svojom tele, no ja by som to ešte veľmi nesilila...primeraná strava a prechádzky sú super, keď v tom vytrváš, plus neskôr pridáš aspoň 2x týždenne nejaké hodinové cvičenie, malo by to byť ok. Ja som (popri všetkých 4 tehotenstvách a kojení) začala cvičiť až 9-10 mesiacov od pôrodu, po roku ešte aktívnejšie. Tie kilá navyše 4 mesiace po pôrode som si ,,odpustila,, aj muž a okolie 😁

selena_luna
12. feb 2024

Su to stale hormony. Ani ja som nedokazala schudnut pri kojeni, az po roku, ked som prestala, tak to zacalo rapidne ist dolu, ale bolo mi to prd platne, lebo som bola opat tehotna 😁. Ak to nejde, tak to obcas proste nejde a upravi sa to neskor.