Chudnutie počas dojčenia

zuzka_13
12. jan 2015

Ahojte kočky, dajte nejaké typy alebo rady ako pomaly ale isto chudnúť popri kojení🙂

culia1
12. jan 2015

Cvicit, cvicit a cvicit, jest zdravo a najlepsie vylucit sladke 🙂

druhe
12. jan 2015

@zuzka_13 mozes robit vsetko. akykolvek sport. Len si vybrat.

lorela
12. jan 2015

@zuzka_13 Hlavne nie rýchle a rapídne chudnutie, pri ktorom by sa z telesného tuku uvoľňovalo množstvo toxínov do materského mlieka.
Optimum do 4 kg mesačne.
Začni jesť ždravšie potraviny. Vynechaj vyprážanie, namiesto toho pripravuj jedlo varením, dusením, grilovaním alebo pečením na minime olivového oleja (príp. 100 % slnečnicový atď.).
Jedávaj viacej zeleniny 3 - 4 porcie denne. Ovocia v malom množstve 1 - 2x denne. Uprednostňuj celozrnné výrobky (chlieb a pečivo, cestoviny, ryžu. Zdravé rastlinné tuky pred živočíšnymi. Žiadne údeniny (párky, salámy, ani paštéty a pod.). Výrazne obmedz biely cukor (a všetky potraviny kde sa nachádza).
Jedávaj pravidelne 5 - 6x denne a pi dostatok tekutín, najlepšie čistú vodu.
A, samozrejme, dlhé reské prechádzky na čerstvom vzduchu 🙂

janickacrazy
12. jan 2015

@zuzka_13 Najlepšie sú dlhé prechádzky s kočíkom. Ja som popri kojení schudla ani neviem ako, stravovala som sa normálne, neprejedala som sa, ale ani som sa nejako velmi nesnažila obmedzovat a kilá išli dole samé. Tým, že som furt behala okolo malého plus tie dlhé prechádzky tak som pekne schudla už za 4 mesiace na povodnú váhu. Držím palčeky.

alohim
12. jan 2015

Mne k schudnutiu po pôrode pomohlo dojčenie samotné, dosť časté, na požiadanie (ešte stále dojčím) a celková starostlivosť o deti - nosenie, dlhšie prechádzky a tlačenie súrodeneckého kočíka s dvomi deťmi ;)
Schudla som postupne zo 64 na 51kg (klasika-7 kíl ostalo hneď v pôrodnici), mám aj menej ako pred pôrodom (mala som 56). V prvom rade treba pravidelne piť - najlepšie čistú vodu, bylinkové a nesladené čaje, zeleninové a ovocné šťavy...a upraviť stravu - jesť pravidelne, 5x denne, menšie dávky, vynechať mastné, vyprážané, zo sladkého si dopriať napr. len kúsok horkej čokolády, ovocie, na maškrtenie napr. rôzne semienka a oriešky (mňam). Žiadne večerné nárazové akcie na chladničku :D (tie občas mávam). Priznám sa, nedodržiavam to na 100%, jem aj sladké, aj občas viac večer, ale snažím sa jesť s deťmi pravidelne 5x denne a mäso mávame raz, max. 2x týždenne. Som skôr na mliečnych výrobkoch, najmä syroch namiesto mäsa a mám rada taliansku kuchyňu, olivový olej musí byť. Nie sú to nejaké extra rady, ale ako fungujem ja.

patkaza
28. nov 2015
Používateľ patkaza je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od patkaza.

je to už otrepané asi ale viac zeleniny a ovocia ... počas dojčenia by ste nemali ale nasilu chudnúť treba sa stravovať zdravo a prirodzene http://akoapreco.com/je-chudnutie-pri-dojceni-bezpecne/

gabrish
3. feb 2016

Ja ked malo spim potrebujem dobit energiu a zerem sladke o 106...aj v noci..
stale.uz rok a pol kojim a len som hladnaaaa..mam o 20 kg viac