Ahojte. Myslite že po porode 2-3 mesiace ešte môžu vplývať nejako hormóny na chudnutie? Som 2 mesiace a nieco po sekcii. Bohužiaľ som spravila chybu že už keď sme babo plánovali som prestala cvicit, rovnako teda aj cez tehu a tým pádom som dosť pribrala… som s tým ok ale samozrejme teraz sa to snažím dat dole. Keďže som mala sekciu idem na to postupne ale už roky sa venujem cvičeniu, stravovaniu atd, takže v realite viem ako na to.. väčší vydaj ako prijem mám, rátam si to- som zvyknutá z minulosti, denne prejdem aj 10-12 km s kočíkom a zatiaľ som cvičila pomaly doma, už to dám aj do posilky.. no ale dokopy som čo sa týka kíl neschudla nic. Samozrejme že mi je jasne, že kilá niesu všetko, ale je dosť ťažké to pri takej váhe nesledovať :D niesom zvyknutá mať toľko kg… samozrejme bruško sa pomaly sťahuje. Myslite že ešte hormóny môžu mať nejaký vplyv na to, že tie kilá sa nepohybujú? 🤷🏻♀️
@nikinikiniki8 S tym cvicenim po sekcii pomaly. Odporuca sa cakat 6 mesiacov aby sa jazva na maternici dobre zrastla.
@elizabet173 nekojim. Kojila som iba nejaké 2 týždne.
@beata_k idem na to pomaly samozrejme ale lekár s tým po kontrole nemal problem že na to už pomaly pôjdem
@nikinikiniki8 Myslim, ze 2 mesiace je skoro na nejake ubytky na vahe. Ja dojcim a patrim k tym, ktore dojcenim chudnu. Seriozne zjem velmi vela jedla a chudnem. Ale prve mesiace to ani u mna nebolo take jednoduche a rychle. Neboj, ono sa to spusti a pojde vsetko pekne dole. Ak si predtym cvicila, telo si pamata.
@elizabet173 Ale ved pisem, ze chudnem, ale 2 mesiace po porode som ani ja nechudla nejak extra. Chcela som tym len povedat, ze 2 mesiace je skoro. Ano, su zeny, ktore to uz v porodnici nechaju, ale autorka k nim asi nepatri. Zrejme si musi pockat, kym sa vsetko po porode utrasie a potom bude chudnut....asi lebo ved si dava pozor na stravu a cvici
@nikinikiniki8 pri prvom dieťati som počas dojčenia nič nechudla, po odstavení to išlo horko ťažko dole. Po pol roku som schudla na nejakú normálnu váhu. Teraz som mesiac po pôrode druhého dieťaťa a všetky kg som užschudla /11kg/. Obliekam veľkosť s/XS. Každý deň zjem tak 1 milku a kg idú stále dole. Takýmto tempom budem mať o chvíľu nižšiu váhu ako za slobodna. Nič nerobím Inak a všetko je predsa iné. Čiže žiadne zaručene rady tu nehľadaj.
No 3m po sekcii som uz v pohode cvicila aj behavala.. Ale aj dojcila..a vaha sla dole.