Ahojte, som po sestonedeli a chcela by som po porode schudnut. Pri dvojickach som pribrala a 20 kilo este ostalo na mne a chcem.ich zhodit, spevnit brucho. Ale nemam pri nich moc casu a energie. Poradte nejake cvicenia: 1. Kratke kardio na spalovanie tukov a kondicku
2. Cviky na spevnenie brucha a svalov
3. Cviky na spevnenie stehien a zadku
@katie253 dakujem. Skusim
Skontrolovat u lekara diastazu v prvom rade, nech si neublizis, potom sa da zacat. Hlavne ziadne brusaky a plank. Tym to dokopy nedas. Dobre su ale drepy, vypady, horolezec, stepper, uzke drepy, sumo drepy, neskor rumunsky deadlift, bulharske drepy, hip thrusters, push-ups. Dobry je aj butterfly na brucho, sviecka. Hlavne ziadne natahovacky brucha, to by nerobilo dobrotu.
@kiki68 to ano diastazu mam, najeden prst. Prave preto rozmyslam ju ddat dokopy najprv s fyzioterapeutom a potom sa pustot do toho naplno
@kiki68 ale sakujem za nazvy cvikov, vela z nich pocujem prvy krat
Iba na 1 prst to sa da v poho cvicit. Okrem brusakov, plank a natahovaciek brucha. Hlavne nenosit dieta hodiny v nosici na sebe, to je masaker na diastazu.
@kiki68 fakt ? Fuha to som nevedela, ze to skodi na diastazu, jaze je to neskodne. Cize ani nenosit moc deti na rukach ?
Hlavne zacvičiť tú diastázu a hľadala by som fyzioterapeuta, ktorý vie, čo robí. Lebo keď som bola po treťom pôrode u jednej kočky, tá bola z toho celkom vyhúkaná, keď som spomenula diastázu, akože vedela teoreticky aj nejaké cviky mi ukázala, ale teda žiadna sláva. Mám teraz terapeuta chlapa a ten s bruchom neskutočne naučil pracovať. Začínali sme iba dýchacími cvičeniami, postupne mi menil dýchací stereotyp, učila som sa bráničné dýchanie a potom pomaly posilňovať, cviky sme stále sťažovali, pridávali, obmieňali, podľa stavu/situácie. Na začiatku si pamatám som mala problém tie najjednoduchšie dýchacie veci robiť, teraz po roku a pol pomaly začíname také kvázi planky najjednoduchšie. Len tam je problém, že toto sa nedá odsledovať z youtubu. Ja som robila cvik a myslela som si, ako to super robím, tu pristúpil môj fyzio, posunul mi ruku o 3cm a totálne iný pocit, tam ozaj rozhodujú centimetre. Ja mám diastázu tiež maličkú, ale mám prasknutú platničku L5/S1 a platnička nad ňou je vysunutá, takže ja som primárne toto riešila, ale v rámci vyšetrenia mi konštatovali totálne nefunkčné brucho po porodoch.
@yoxinka nakres nemam, ale mne to bolo priamo vysvetlene a bola som upozornena, ze nemam nosit dieta v nosici viac ako hodinu, idealne iba 30’minut. Pretoze tam mas neustale ten nespravny postoj, prave brusnymi svalmi korigujes to, aby si to dieta dlhsie udrzala. A to brucho po urcitom case predsuvas. Citala som neskor o tom aj clanok, mna na to upozornila priamo trenerka. Pri diastaze je dolezite, aby zena nerobila nespravne pohyby, napr vstavanie z postele, dvihanie dietata, bremien atd. Pretoze potom darmo cvici denne na diastazu cviky, ked si to uplne zneguje tymto pohybom.
Mozes nosit na rukach, tam je iny mechanizmus, mozes aj kratsie v nosici, ale nejake dlhsie nosenia v nosici nech nosi tatinko babatka. U nas nosil ked tak moj muz.
Určite tak telu ešte nejaký čas, aby sa zotavilo a potom odporúčam Blogilates má na YouTube quick burn sériu, ktorá trvá krátko, ale je účinná. Mám podobnú skúsenosť s ňou a vždy ju rada cvičím keď nestíham 🙂
Čítala som jednu knihu kde bolo pekne napísané, že tehotenstvo má 3 trimestre kedy sa pripravuje na pôrod, ale je ešte jeden trimester po pôrode, počas ktorého sa telo spamätáva z pôrodu. Daj si ešte chvíľku čas. Aspoň dva mesiace ešte počkaj.... a ak dojčíš, tak sa môže stať, že bábätká ti nebudú chcieť mliečko lebo bude obsahovať kyselinu mliečnu z prípadnej svalovice.
Ja cvičím podľa videí na YT, Xhit sa to volá. Sú to také krátke 10-20 minútové videá. A k tomu ešte Pamela reif....