Chudnutie po pôrode

25. apr 2022

Ahojte, som po sestonedeli a chcela by som po porode schudnut. Pri dvojickach som pribrala a 20 kilo este ostalo na mne a chcem.ich zhodit, spevnit brucho. Ale nemam pri nich moc casu a energie. Poradte nejake cvicenia: 1. Kratke kardio na spalovanie tukov a kondicku
2. Cviky na spevnenie brucha a svalov
3. Cviky na spevnenie stehien a zadku

katie253
25. apr 2022

Čítala som jednu knihu kde bolo pekne napísané, že tehotenstvo má 3 trimestre kedy sa pripravuje na pôrod, ale je ešte jeden trimester po pôrode, počas ktorého sa telo spamätáva z pôrodu. Daj si ešte chvíľku čas. Aspoň dva mesiace ešte počkaj.... a ak dojčíš, tak sa môže stať, že bábätká ti nebudú chcieť mliečko lebo bude obsahovať kyselinu mliečnu z prípadnej svalovice.
Ja cvičím podľa videí na YT, Xhit sa to volá. Sú to také krátke 10-20 minútové videá. A k tomu ešte Pamela reif....

autor
25. apr 2022

@katie253 dakujem. Skusim

kiki68
25. apr 2022

Skontrolovat u lekara diastazu v prvom rade, nech si neublizis, potom sa da zacat. Hlavne ziadne brusaky a plank. Tym to dokopy nedas. Dobre su ale drepy, vypady, horolezec, stepper, uzke drepy, sumo drepy, neskor rumunsky deadlift, bulharske drepy, hip thrusters, push-ups. Dobry je aj butterfly na brucho, sviecka. Hlavne ziadne natahovacky brucha, to by nerobilo dobrotu.

autor
25. apr 2022

@kiki68 to ano diastazu mam, najeden prst. Prave preto rozmyslam ju ddat dokopy najprv s fyzioterapeutom a potom sa pustot do toho naplno

autor
25. apr 2022

@kiki68 ale sakujem za nazvy cvikov, vela z nich pocujem prvy krat

kiki68
26. apr 2022

Iba na 1 prst to sa da v poho cvicit. Okrem brusakov, plank a natahovaciek brucha. Hlavne nenosit dieta hodiny v nosici na sebe, to je masaker na diastazu.

autor
26. apr 2022

@kiki68 fakt ? Fuha to som nevedela, ze to skodi na diastazu, jaze je to neskodne. Cize ani nenosit moc deti na rukach ?

yoxinka
26. apr 2022

@kiki68
Ahoj, prosím ťa, vysvetlíš mi, ako je nosenie v nosiči zlé na diastázu? Príadne ak máš nejaký nákres, obrázok, ako tam ten mechanizmus nosenia pôsobí negatívne na to brucho?

yoxinka
26. apr 2022

Hlavne zacvičiť tú diastázu a hľadala by som fyzioterapeuta, ktorý vie, čo robí. Lebo keď som bola po treťom pôrode u jednej kočky, tá bola z toho celkom vyhúkaná, keď som spomenula diastázu, akože vedela teoreticky aj nejaké cviky mi ukázala, ale teda žiadna sláva. Mám teraz terapeuta chlapa a ten s bruchom neskutočne naučil pracovať. Začínali sme iba dýchacími cvičeniami, postupne mi menil dýchací stereotyp, učila som sa bráničné dýchanie a potom pomaly posilňovať, cviky sme stále sťažovali, pridávali, obmieňali, podľa stavu/situácie. Na začiatku si pamatám som mala problém tie najjednoduchšie dýchacie veci robiť, teraz po roku a pol pomaly začíname také kvázi planky najjednoduchšie. Len tam je problém, že toto sa nedá odsledovať z youtubu. Ja som robila cvik a myslela som si, ako to super robím, tu pristúpil môj fyzio, posunul mi ruku o 3cm a totálne iný pocit, tam ozaj rozhodujú centimetre. Ja mám diastázu tiež maličkú, ale mám prasknutú platničku L5/S1 a platnička nad ňou je vysunutá, takže ja som primárne toto riešila, ale v rámci vyšetrenia mi konštatovali totálne nefunkčné brucho po porodoch.

kiki68
26. apr 2022

@yoxinka nakres nemam, ale mne to bolo priamo vysvetlene a bola som upozornena, ze nemam nosit dieta v nosici viac ako hodinu, idealne iba 30’minut. Pretoze tam mas neustale ten nespravny postoj, prave brusnymi svalmi korigujes to, aby si to dieta dlhsie udrzala. A to brucho po urcitom case predsuvas. Citala som neskor o tom aj clanok, mna na to upozornila priamo trenerka. Pri diastaze je dolezite, aby zena nerobila nespravne pohyby, napr vstavanie z postele, dvihanie dietata, bremien atd. Pretoze potom darmo cvici denne na diastazu cviky, ked si to uplne zneguje tymto pohybom.

kiki68
26. apr 2022

Mozes nosit na rukach, tam je iny mechanizmus, mozes aj kratsie v nosici, ale nejake dlhsie nosenia v nosici nech nosi tatinko babatka. U nas nosil ked tak moj muz.

yoxinka
26. apr 2022

@kiki68
Áno, áno, tie pohyby sú dôležité. To mne stále fyzio hovorí, že je to prostr matika. Zbytočne hodinu denne cvičíš, keď 10hodín blbo chodíš, stojíš, sedíš atď … Vďaka 🙂

kiki68
26. apr 2022

@yoxinka presne toto 😉 ale je to pravda

masandra
16. máj 2022

Určite tak telu ešte nejaký čas, aby sa zotavilo a potom odporúčam Blogilates má na YouTube quick burn sériu, ktorá trvá krátko, ale je účinná. Mám podobnú skúsenosť s ňou a vždy ju rada cvičím keď nestíham 🙂