Chudnutie po 40tke

essinna1
10. feb 2024

Baby je tu niekto kto schudol po 40 ? Čo ste robili ako ste robili ? Nabrala som dosť na váhe a už treba s tým niečo robiť . Máte niekoho kto vám robil jedalnicek ?

katkaseiner
10. feb 2024

ja som mala tesne pred 40kou jedalnicek od Jožka Mikle. Bolo to super ale aj utrpenie. Síce som schudla, ale tolko som hadam nikdy nejedla, nevarila a neplanovala jedla...fakt vacsinu dna som bola bud na nákupy, pripravovala som si jedlo alebo som prave jedla. Som v novej robote, proste to nijak nestiham. Teraz som na KT, a pridavam pohyb...10kg musi ist do leta dole...je to ale uz u mna skor zdravotne hladisko. Zacina ma boliet klb, proste mojich 90kg je zrejmr vela na mna

zuzinka888
10. feb 2024

Jedalnicky su super, ak zjes vsetko na akykolvek sposob. Ja som mala jedalnicek a tam, qinoa, kus-kus, bulgur, cicer, avokado......ani v obchode netusili co hladam( byvam na konci sveta) zvysok rodiny to odmietal= varis na dva vrchy- vela casu, riadu...... blbo sa vari jedna porcia- vela odpadu.... Pozri si videa, Boris Bajer, Miso Palenik..... maju super teoriu o jedle- nie vyradovat( chlieb, kolace,....) ale pridavat zdrave varianty.

minenkak
10. feb 2024

@essinna1 len nežrať do konca života

kaia
10. feb 2024

@essinna1, ja odporúčam prerušovaný pôst. Mne to veľmi vyhovuje a kg išli dole

sardinka32
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
essinna1
autor
10. feb 2024

Ja už dom zúfalá , myslite že da schudnut

miskakyska
10. feb 2024

Ako korytnačka po 40tke , ešte aj s naprd štítnou žľazou odporúčam len pohyb,pohyb a pohyb...

pkgirl30
10. feb 2024

@miskakyska presne tak, celý život sa trápim s váhou ale keď som schudla tak jedine pohybom, samozrejme treba dávať pozor na stravu ale kalórie som nikdy nerátala, pohyb je za mňa najviac

julovka8
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
luccija
10. feb 2024

@essinna1 všetko dnes vyhľadávas na webe neplatila by som nikomu za jedálniček.V prvom rade vyluc všetky blbosti typu vianočka, sladké smotanové jogurty, kekse...prázdne kalórie a ja som sa tiež do toho pustila a viem, že na mňa platí len pohyb a pohyb a menšia úprava stravy.ano, s jedálničkom schudnes a potom popustis a bude to všetko späť. A po 40 tke vidím, že to ide veľmi ťažko a pomaly, ale ide

nops
10. feb 2024

@essinna1 dávnejšie som videla blog jednej trénerky,nespomeniem si bohužiaľ meno,a ona mala teóriu,že pre bežnú vyťaženu ženu,matku je najjednoduchšie miesto tvrdých obmedzení zaviest to,že ku každému jedlu si naložiť veľa čerstvej zeleniny.Sice ješ to čo ostatní,alebo nedokážeš sa niektorých jedál vzdať,ale v konečnom dôsledku Zjes oveľa.menej,minimálne polovicu,zasitis sa zeleninou ma plno iných benefitov.Plus veľa vody.A až keď sa takto metabolizmus trošku nakopne až potom robiť striktnejšie opatrenia

kikulienkadd
10. feb 2024

Ahoj,aj ja som po 40-tke pribrala. Potom ale prišli nejaké zdravotné problémy, ktoré ma priviedli na intolerančné testy a vyšiel mi lepok,laktóza, sója, vajce a ešte pár vecí. Na začiatku som ostala úplne paf,čo teraz,ale našla som si svoj nový jedálniček a zistila som,že mi trávenie zrazu funguje, keďže sa vlastne neotravujem jedlom. Žiadna hladovka,normálne jem,ale iba to,čo môžem. Schudla som 7 kg za 5 mesiacov. Ešte aj cez Vianoce išlo 1kg dolu,to sa mi nikdy nestalo a pritom som si upiekla bezlepkove koláče, takže aj sladkého bolo dosť. Podľa mňa treba vnímať svoje telo a počúvať jeho signály...

viky7
10. feb 2024

ja som mala 45, ked som si prvykrat zaplatila mesacnu premenu s jedalnickom a cviceniami ... prvy mesiac islo dole 5 kg, dalsi som uz dost flakala, ale spolu za 3 mesiace som dala dole 10 kg, hlavne stravou a prirodzenym pohybom, a sem tam silovy trening doma ... potom som sa 1,5 roka flakala, depiovala a neriesila nic, len som zostala ako tak pri zdravsich nahradach, vaha isla hore cca o 5 kg, teraz som si zase v januari zaplatila jedalnicek, plus som zacala cvicit doma a kila isli dole ( aj ked teraz za mesiac 1,7 kg ´ len ´, ale mam o 3 kg viac svalovej hmoty a o 0,7 kg viac tuku ako ked som vtedy schudla a mala celkovo o 3,5 kg menej ... takze u mna jedalnicky a varenie funguju, a nevenujem tomu nejako extra vela casu ... ja napr. by som nezvladla zapisovanie do kalorickych tabuliek ... takze ono je to o tom, ze si musis najst cestu, ktora ti bude vyhovovat, budes sa citit spokojne, nie ze trpis a hladujes a zatazuje ta to ... napr. ja by som prerusovany post nezvladla ...

miskajerry
10. feb 2024

@viky7 a ako často si cvičila a čo

katka533
10. feb 2024

@essinna1 je to uz tak tazkeee. Ja som este rodila v 40tke a katastrofa

essinna1
autor
10. feb 2024

@viky7 u koho si si dával robiť?

essinna1
autor
10. feb 2024

Myslela som že si zaplatím jedalnicek. Keď som sa dnes postavila na váhu a tam 72 tak už nemôžem zaháľať . Aj ja aj mala sme jak dve gule

guinevre
10. feb 2024

@essinna1 Mam 40, a schudla som 9kg za 2 mesiace. Ak nemas nejaky hormonalny problem, tak sa da. Treba len byt k sebe uprimny, lebo zo vzduchu sa nepribera. Je to makacka, a chce to disciplinu, inak nejde. Vela salatu, zeleniny, chude maso, ovocie raz za den, nie po 14h, po 18h zavriet kuchynu.

berenika39
10. feb 2024

Cvičení, váhy, posilování. A to hodně. Do stravy bílkoviny, víc, než si myslíš. Je mi mnohem víc, taky jsem začala plíživě nabírat, ale včas jsem to stopla. Jídelníček - rýže basmati, kuřecí prsa, hovězí maso, vejce, pečené brambory, řecké jogurty, cottage, kopec zeleniny, protein do vody.
Posílám jeden obecný článek, snad nevadí, že CZ: https://www.prozeny.cz/clanek/jak-zhubnout-po-p...
držím palce.

viky7
10. feb 2024

@essinna1 schudni s dave, vtedy ma uplne chytil cely ten koncept, teraz som asi zase v inom nastaveni, ale po vyskusani aj inych jedalnickov som sa zase vratila k ich, ale cvicenia mi viac vyhovuju teraz fitshaker ... a tak sa tesim, ze maju teraz aj moznost archivu jedalnickov, ze uz si recyklujem tie, co som mala ...

kaia
11. feb 2024

@essinna1, jasné, to je hlavne o nastavení sa a disciplíne 😊. Ja som si minulý rok povedala, že dosť bolo, od 1.3.23 som sekla sladkosti a večere.
Do 3 mesiacov som schudla 12 kg a doretaz si to držím (aj stravovanie).

grenka
16. okt 2024

@luccija čím si nahradila sladké jogurty iba lielym?