Ahojte, potrebujem poradiť.
Chcem začať cvičiť, potrebujem schudnúť aspoň 7-10kg, viem že to nebude ľahké. Ale niečo na spaľovanie? Aby som si pri cvičení takto pomohla? . ďakujem
@nyusika máte s tým skúsenosť?
@vanessa12345 s cim ?
chudnut nepotrebujem udrziavam sa cely zivot...a spalovace nepovazujem za potrebne.
zaklad je, ako pisem, kaloricky deficit - vacsi vydaj, ako prijem.
Silné presso polhodinu pred cvičením....
@vanessa12345 ja si tak cca hodinu pred cvičením robím kávu,
Ja by som skôr začala stravou. Strazis si kcal a bielkoviny?
Uzivam pred sportom L-Karnitin od GymBeam. Ale ja som aktivna a necakam od toho ziadny efekt, chcem sa len viac spotit, moje telo je zvyknute na sport a zataz. Ty ak nesportujes vobec, viac pohybu bude rychlo vidno plus samozrejme strava.
Keď človek začína cvičiť/chudnúť posledné na čo by mal myslieť sú suplementy. Veľmi v skratke, nepotrebuješ ich. Suplementy majú efekt ale minimálny, ktorý vidia tak maximálne vrcholoví športovci.
Tak ako píšu baby vyššie, dôležitý je kalorický deficit, mať výdaj vyšší ako príjem. Neviem aké je tvoja terajšia váha ale ak ideš z vyššej váhy, prvé kilá pôjdu rýchlo.
Základ je určite strava. Strážiť si kalorický príjem. Veľa bielkovín a pestrá strava. Určite nechoď cestou brutálna diéta, nevydržíš pri tom dlhodobo. Začni pomaly, zaraď viac zeleniny do stravy, var si doma, skús obmedziť spracované potraviny. A postupne pridávaj. Zaraď viac pohybu ale zasa nie zo dňa na deň 6x do týždňa fitko. Znova, je to obrovská zmena pri ktorej nevydržíš. Začni kľudne každý deň 10-20 minút prechádzka. Pozom kľudne pridaj 2-3x cvičenie doma kľudne podľa nejakého videa. Hlavne si pamätaj, že pomaly ďalej zájdeš.
@ms_green ďakujem krásne
@vanessa12345 Ešte možno doplním. Ak ťa to, že si dáš nejaký suplement motivuje ísť cvičiť a si ochotná do toho dať peniaze tak si ho kľudne kúp. Ale bez práce to aj tak nepôjde. Nezabúdaj ale, že aj tieto výživové doplnky majú kalórie a niektoré nie málo, tak pozor aby to nerobilo viac zlého ako dobrého.
silne espresso pred cvicenim.
chudne sa kalorickym deficitom. samotnym cvicenim sa postava len formuje