ahojtee 🙂 prichádzam sem rovno aj s fotkami, vybalím to na vás 😀 tie prvé dve sú fotené v máji a tá tretia je včera. No môj problém je, že sa cítim stále rovnaká. Ľudia mi hovoria, že vidia rozdiel ale ja neviem, nevážim sa lebo sa bojím, že ma to demotivuje. Niekedy mám dni, keď sa pozriem do zrkadla a cítim sa tenšia. Alebo si pri bežných činnostiach uvedomím, že mi to ide ľahšie. Na tých fotkách z mája som mala 116kg pri výške 158cm, čiže extrém a teraz neviem koľko mám, ja vlastne ani neviem či sa tá váha vôbec zmenila, stále samú seba vidím rovnako. :(( Chcela som sa poradiť s Vami, ktorí ste už schudli či ste to nejak vedeli zmeniť. Cítim sa už tak akoby chorá, že neviem vlastne ani ako vyzerám, keď každý deň sa vidím inak.
Ja som bola celý život tučná a teda stále som, neposielam sem fotky s tým, že som chudá alebo mám za sebou desiatky kilogramov dole. Skôr sa chcem s malou dušičkou tých nezainteresovaných ľudí spýtať či nejaký rozdiel vôbec vidia. Od blízkych je to také no, neviem či mi to nehovoria len aby ma motivovali.
Ďakujem Vám všetkým za odpovede. 🙂
Ani som nedočítala …..veď keď ti ľudia na okolo hovoria že si viditeľne schudla tak je zjavne ze si schudla
Čo vlastne rieisis? Slepotu iných ? Alwbo?
Ja tam zmenu vidím a to dosť veľkú ! ☺️ keď sa nechceš vážiť, skús sa merať. Tam uvidíš ten obrovský progres. Kilá idú hore a dole na to aa ja nespolieham.
Vidno zmenu. Len tak ďalej 🙂 držím palce.
nevaz sa,suhlasim, ale trebars pas si zmerat mozes nie? Ano schudla si. Drzim ti palce a tesim sa na dalsie fotky 🙂
Aby som to ešte upresnila, nehľadám komplimenty a ani kritiku. Môj problém je, že pociťujem rozdiel v oblečení a aj na fotkách sa mi ten človek zdá tenší. Ale v zrkadle sa vidím rovnako, niekedy aj horšie. Preto som sa chcela poradiť s pár ľuďmi či sa to v nich niekedy upravilo. Cítim sa úzkostlivo, že vlastne neviem ako vyzerám.
Veď to je krásna zmena. Pokračuj.
Z tohto príspevku skôr vyplýva, že máš problém v hlave prijať túto premenu. Ako píšeš, uvedomuješ si ten rozdiel na sebe, ale nevieš ho prijať. Tu by bolo potrebné zapracovať na sebeláske a sebavedomí. Skús si hovoriť a vnímať to tak, že to nerobíš preto, aby si bola štíhla, ale v prvom rade pre svoje zdravie. Zameraj sa skôr na tento aspekt(určite sa ti teraz lepšie dýcha, chodí, celkovo hýbe) a porovnaj si to so svojou ohybnosťou v čase, keď si sa na túto cestu vydala. Ak to nepomôže, nebolo by na škodu vyhľadať pomoc, aby to jedného dňa nevyústilo do PPP ❤️
Ak nevidis rozdiel, tak rychlo sa objednaj k ocnemu 😃
Je to vidno a poriadne. Ved musis mat o par cisel mensie oblecenie, lepsiu kondicku tiez urcite citis. Nepozeraj na vahu, to cislo nie je podstatne. Hlavne ako zeny mame bohuzial dni, kedy mame o par kg viac, potom menej, potom zas nam sibe ze sa citime ako velryby… kasli na to, vies, ze si schudla a ked tomu nebudes verit, tak vytiahni zo skrine tie veci z prvej fotky a porovnaj 😉
Drzim palce, aby si bola so sebou spokojna a citila sa dobre bez ohladu na to, ake cislo bude na vahe.
No tak sa prestaň pozerať do zrkadla. Máš minimálne o 20 kíl menej. Postav sa na váhu nech ti to číslo oči vybije.
Veď to musíš vidieť aj na ovisnutej koži nie? Ja som schudla prvýkrat cez 30kg a kožu som mala takú, že som ju mohla rolovať 🫣 teraz po niekoľkých rokoch schudla 25kg ale s pomocou trénera a tá koža nie je až taká ovisnutá ako prvýkrat keď som chudla sama...
Ale ináč pekne ti to ide...pokračuj, keď si už toľko zvládla, tak to dotiahneš aj do cieľa...lebo začiatok je najťažší...potom to už nie je chudnutie a cvičenie, ale životný štýl 😉
vidíš zmenu na oblečení, ľudia ti hovoria, že si schudla, tak si schudla. Normálne sa zajtra ráno odváž a budeš vidieť menšie číslo. Mohla si si odmerať centimetre na začiatku a videla by si rozdiel aj bez váhy. Už len keby si tie fotky dáš na seba, tak vidíš, že si schudla.
Ten rozdiel v zrkadle neuvidíš z ľahkého dôvodu.... pretože sa pozeráš do zrkadla často (možno aj každý deň) a tvoj mozog tieto "mikrozmeny" ukladá do pamäte každý deň. Keby si urobila experiment a nepozerala by si sa na seba každý deň, ale napr. raz za dva týždne, už by si aj ty videla zmeny.
Že sa nevážiš, lebo sa bojíš? Bojíš sa pravdy/reality? Čo sa ti stane ak budeš vidieť čísla na váhe, ktoré si vidieť nechcela? Zomrieš? Asi nie.....
Ale tak ako tu písala iná diskutujuca, pre teba bude lepšie sa merať ako vážiť, pretože váha môže stagnovať (nemeniť sa), ale budeš chudšia, pretože tuk ide dole, ale silneješ na svalstve a sval je ťažší ako tuk, ak by si zobrala rovnaký objem. Záleží akým štýlom chudneš, či aj cvičíš, alebo iba obmedzuješ stravu. Jediné zdravé chudnutie je spojenie cvičenia a úpravy stravy, žiadnými hladovkami. Tým, že naberieš trochu svalstva, budeš aj rýchlejšie chudnúť, pretože svaly potrebujú na prácu energiu a tú si budú brať z tuku (zo zásob). Málo svalov=nízky výdaj energie=viac uložíš do zásob.
Uplne ti rozumiem. Ja som sla zo 118kg a zacala som vo svojich ociach vidiet zmenu az pri -28!!!kg. Ale ludia zaci badat po prvych 10kg a garantujem ze minimum tie mas dole
Je vidieť zmenu a veľkú super
Zmenu vidno. Vyraznu. A aj ty by si ju mala vidiet na obleceni - nepostrehla si? Ci mas vsetko na gumicku?
Len tak dalej pokracuj 👍
Vidno zmenu. A mozgu to strochu trva jedniducho neveri vlastnym ociam. Sledujem jednu babu na IG- schudla cca50 kil a vravi ze ked pride do obchodu zacne pozerat veci v 3xl stojanoch hoci uz nosi M/L.🤣. Len pokracuj, drzim palce.
Keďže sa pozeráš do zrkadla nonstop zmenu nevidíš aj keď na oblečení cítiš....keby ti niekto ukáže tieto fotky a spýta sa ťa ? Vidíš nejakú zmenu? Čoby si povedala?
A ja budem trochu zla...ja mam pocit,že slecna/pani iba chce pocut/čítať to,čo jej je jasné...príde mi čudné,keď napíšeš,ze sa neváži a "nevidí" sa v zrkadle...vo mne vzbudzuje potrebu nechať si pomastit "ego"
? Musela by som byt slepa aby som nevidela zmenu
Zmena tam je viditeľná.. osobne si myslím že si dala dole tak 15 kg..však sa odvaz a napíš to sem potom 👌
Ono ten uhol na fotkách je iný. Ale zdá sa, že si naozaj schudla, hoci ja dokážem mať brutálny rozdiel na bruchu, keď som nalačno a pripadne aj par dni v režime a potom keď sa napraskam, tak doslova viem mat takyto rozdiel ako je tu na bruchu. Váha by Ta mohla demotivovat, ak by si sa vážila každý deň, ale myslím že raz za čas by si sa odvážiť mohla. Napríklad po 3 mesiacoch, aby si si bola istá zmenou. Inak neviem ako je možné že zmenu nevidíš, ja doslova vidím na sebe zmenu aj pol kila a aj krajšiu pokožku, je veľa zmien, na ktorých sa to da odsledovat. Drz sa 🙂
🍏 Fotky môžu skresľovať. Ak ťa naozaj zaujíma ako si na tom, postav sa na váhu a odváž sa. Zapíš si výsledok. Nech sa už dozvieš akúkoľvek odpoveď, bude pre teba prínosom. Ak to bude úbytok na váhe, poteší ťa a dá ti motiváciu pre ďalšie malé víťazstvá. Ak to nebude pozitívny výsledok, nevadí, budeš mať spätnú väzbu, že niečo robíš zle a napravíš to. Váženie - vážiť sa pri redukcii musíš, ale nie často, dohodni si sama so sebou napríklad váženie každé 2 týždne. Vieš, ani úbytok nie je celkom objektívnym ukazovateľom, dôležitejší je úbytok tuku, ktorý ťa robí tučnou a nespokojnou. Ďalším motivačným činiteľom je meranie problémových partií, tie si môžeš merať napríklad raz za mesiac. Z tvojich slov je cítiť obava, či sa ti podarilo zhodiť. Uvoľni sa, chudnutie je zábava, nejde o život, ak máš dosť informácií, rozumne spojíš úpravu jedálnička s cieleným pohybom, nezabudneš na pitný režim, detoxikáciu, pohyb na čerstvom vzduchu, vizualizáciu seba samej ako štíhlejšej a zdravej ženy, a budeš úprimne veriť tomu, že to dáš, tak to dáš. Stavíme sa 🙂 ? Podám ti pomocnú ruku ... Amazonka.
Tvoj problém je v tvojej hlave, nie v tvojej váhe. Môžeš mať postavu ako fitnesska a nebudeš sa stále cítiť dosť chudá.. to je na psychológa. Popri chudnutí ti pomôže vyliečiť aj hlavu. 😊
Rozdiel tam vidieť je, aj keď sa ti to nezdá, keďže svoju postavu sleduješ v zrkadle zrejme každý deň. Preto to skôr postrehne niekto, kto ťa vidí len zbežne. Ale ak máš pri sebe človeka, ktorý ťa miluje bez ohľadu na to, či máš o kilečko navyše, potom máš vyhraté 🙂
Rozdiel je veľký. Len tak ďalej💪
Jasne ze vidno zmenu...