Chudnutie na materskej

10. aug 2024

Ahojte, mam problem. Prvy rok po porode som bola chuda, vela kojenia a dlhe kocikovanie spravili svoje. Ale teraz (maly ma 21 mesiacov) som na celozivotnom vrchole svojej vahy a priberanie sa nezastavuje, prave naopak. Kazdy tyzden priberiem 500-600g. Nemam skoro ziadny pohyb, lebo postavanie po ihrisku nepocitam ako pohyb. Pri malom sa mi cvicit neda, hned sa po mne zacne liepat. Na fitko nemam peniaze. Jeho obedny spanok vyuzivam na oddych a obcas na varenie. Varim zdrave jedla pre mna a pre maleho, ale je pravda, ze mavame dost sladkeho peciva, ovocia, syrov a ja aj sladkosti.. sladkosti som sa skusala vzdat, ale neda sa mi to - je to jedine, co mi pomaha prezit den s malym. Len co sa ochladi, zacnem chodit cez vikendy na dlhe prechadzky, aby som si nastartovala metabolizmus, ale neviem, co dovtedy. Prosim poradte ako sa Vam podarilo na materskej/po materskej schudnut. Dakujem za kazdu skusenost a radu.

ina2405
10. aug 2024

Kontrola stravy, kalorické tabuľky. Za mňa naj je osekať trochu sacharidy a nahradiť polovicu prílohy zeleninou.

freepalestine
10. aug 2024

Znis sacharidy (nielen cukry, ale aj chlieb/cestoviny/ryzu…) na minimum, nejedz ani nepi nic okrem cistej vody a nesladenej ciernej kavy/caju aspon 16 hodin v kuse (prerusovany post, napr od 17:00-9:00 byt nalacno) a po par dnoch isto uvidis rozdiel. Vsetko dobre prajem🙂

ina2405
10. aug 2024

@freepalestine 16/8 je pre mňa tiež super, odskúšané roky. Po kojení sa k tomu vrátim.

denkabemommy
10. aug 2024

Na fitko peniaze nie sú ale na kýbel sladkého sa peniaze nájdu 🙂. Nie je to o peniazoch ale o prioritách. Mimo toho, beh je zadarmo

tehulka2011
10. aug 2024

Sustred sa na stravu, odporucam prerusovany post 16/8. A bud chces alebo nie…

januska12323
10. aug 2024

Dobre vieš čo máš robiť len sa ti nechce. Pribrať pol kila za týždeň je nonsens. Aj keby si sa vôbec nehýbala.

ninka99865
10. aug 2024

Daj si spraviť vyšetrenie štítnej žľazy, ci náhodou nebude tam problém.
Čo sa týka cvičenia tiež som na materskej a cvičím 3 x týždenne. Na internete je myslím dosť cvičení a jedálničkov, z ktorých sa dá inšpirovať.
Myslím že kde je vôľa tam je cesta. Mne sa tiež častokrát nechce pri dieťati a voľný čas sa dá využiť aj inak, ale kilá samé neodídu žiaľ a ľutovať sa nám nepomôže.

evcagabi
10. aug 2024

Boze a to sa ti ako dari pribrat pol kila za tyzden? To ani pocas tehotenstva tolko nepriberam a posledny mesiac teda tomu pohybu moc nedavam

vakatko
10. aug 2024

Nekupuj sladkosti a sladké pečivo, len ovocie.
Kúp malému odrážadlo aby ste mali viac pohybu.

dixitka
10. aug 2024

Ak takto rýchlo priberáš, tak to fakt môže byť štítna žľaza. Zbehni pre istotu lekárovi. To by si sa musela mega prejedať, aby si takto priberala len z jedla. A cvičiť môžeš doma, pozri napr. fitshaker (za 10 eur mesačne veľa videí, super vyskladané programy, jedálničky atď.). Alebo na youtube toho nájdeš dosť aj zdarma. Môžeš cvičiť, keď dieťa spí (večer alebo cez obed), alebo si privstať. Cvičenie je veľmi dôležité pre zdravie, aj keby si hneď neschudla.

lucia13022023
10. aug 2024

V prvom rade zarad viac pohybu - malého daj do kočíka a chod na korčule, daj ho do sedačky a chod na bicykel, malý na odrazadle ty pri ňom behaj alebo rýchla chôdza. Ak máš čas chod sama, na hodinu von behať, rýchla chôdza, bike, korčule.
Alebo potom doma, na yt ma videí až až. Od tabaty, pilates, zumby, silové cvičenia. Závažie si vieš spraviť aj s dieťaťa alebo múky, litrovych fliaš.
V druhom rade strava - ovocie, syry nevadia vôbec. Nie som veľmi za to, že vyradovat potraviny, ale tie sladkosti a sladké pečivo by som vyradila určite. Veľa veľa zeleniny a malo spracovaných potravín. Budeš tskto aj syna viesť k zdravému životnému štýlu.