Chudnutie dva mesiace po pôrode

somkatka
17. jan 2018

Ahojte maminy, chcem sa vás popýtať ako ste na tom vy a trošku sa povzbudiť pri vás. Som dva mesiace aj kúsok po.porode, nabrala som 20kg a z pôrodnice keď som prišla mala som -8. Prvý týždeň doma išli.dole ďalšie 4kg a odvtedy ani gram. Kojim malého tak asi 6-8krat denne, a nič. Všetci mi hovorili ako to pojde kojenim.dole a nič ☹ trošku som z toho deprimovana lebo mám stále 8-9 kg navyše. Čo sa týka stravy jem normálne, nič take mastné ani veľa sladkého. Je to príliš skoro na to aby som chcela nejaké výsledky? Som najšťastnejšia mama že mám malinkeho a že mi robí radosť, ale tá váha má trápi lebo sa bojím že.to nepôjde už vôbec. Aké máte vy skúsenosti? Ďakujem za.lazfu odpoved
enosti? Ďakujem za každú odpoveď.

jorgie
17. jan 2018

@somkatka Ahoj. Nezufaj, dva mesiace po porode je este skoro aby si bola spat na povodnej vahe. Aj ked viem, ze su niektore zeny, ktorym sa to podari velmi rychlo - pozri sa na to takto - tvoje telo preslo velkou zmenou behom 9 mesiacov a moze to trvat aspon tak dlho kym sa vrati do povodneho stavu....hlavu hore, kojenie ozaj pomaha a caste prechadzky na cerstvom vzduchu su tiez neni zle 🙂
Drzim ti palce - uzivaj si materstvo, bud stastna a tie extra kilecka pojdu dole, neboj 😉

babulkomale
17. jan 2018

Ja som pribrala 8 kil v tehotenstve a do dvoch tyzdnov boli uplne prirodzene, bez diety, dole. Povzbudilo ta to? 😉

andisko
17. jan 2018

Kamoska pribrala 20kg v tehu, ked odchadzala z porodnice, ostalo jej len 5kg. Ja som pribrala 12kg a vsetky som si ich doniesla domov :D Takze nie su kila ako kila. Stravuj sa zdravo, hodi sa to aj na kojenie. A ked kazdy den das 2x hodinovu prechadzku, si na povodnej vahe ani nevies ako.

danusskaaa
17. jan 2018

Nie kazda je z tych vyvolenych, ze chudne kojenim! Ja som tam nepatrila aj napriek tomu, ze som kojila vela!!! Proste treba pohyb... najst si nieco pri com sa budes citit dobre a co ti bude vyhovovat! Jest vsetko (s mierou) telo potrebuje aj cukor i tuky. Na začatie chudnutia ti netreba hned posilnovnu ci trenera! Staci si doma najst nieco vhodne, co mozes robit aj pri drobcovi. Ja som zacala behat (s kocikom je to o nieco vacsia zataz) a da sa to s malym. Taktiez Jillian Michaels bola pre mna super. Hod do google nieco a pokukaj/vyskysaj. Vsetko pekne pojde dolu i sa telo spevni. Nechci vsetko schudnut za tyzden, daj tomu cas. Ak to budes robit vklude a pohode nuc sa nestane ani s mliekom (aj ked ti mozno okolie bude kecat bludy o pokazenom mlieku ...atd). Ja som zacala behat hned po sestonedeli a plne som maleho stale kojila. Telo ti da pocitit ak nieco presvihnes. Drzim palce...

jankaolm
17. jan 2018

Ja som 7 mesiacov po pôrode, kojila som 6 mesiacov. pribrala som 16 kg A schudla som už 20..ALE brucho mám veľké ako v šiestom mesiaci, tiež som z toho nešťastná. Takže je pravda, že nie sú kilá ako kilá.

a_lexie
17. jan 2018

Ja doma nemam vahu (zamerne), tak neviem kolko som pribrala ale bolo to hodne. V porodnici som este k tomu napuchla, takze som z nej isla este vacsia ako som prisla. Zo zaciatku sli tie kila dole velmi tazko, ale ked sa to rozbehlo, tak to slo skokom. Ked mal maly 6 mesiacov zapla som rifle, ktore som nosila pred tehotenstvom. Nesedia mi len bluzky a tricka, ale to tak, ked sa z Aciek stanu Cecka. Inac stravu nejako extra neupravujem, jem vsetko aj sladke. 2 mesiace po porode som zacala cvicit. Neda sa mi az tak pravidelne, ale snazim sa aspon 2x do tyzdna.

bosoriak
17. jan 2018

Ahoj, nestresuj, su v tom aj hormony. Mne sa NIKDY nepodarilo schudnut na povodnu vahu, kym som kojila a ze som sa pri druhej dcere strasne snazila. Navyse bola druha, takze som lietala od rana do vecera a nic z toho. Na tvojom mieste sa na to vykaslem, jem co mi chuti a tak po 8-10 mesiacoch najskor by som zacala riesit nejake aktivne chudnutie.

Ja som cvicila ako besna, jedla som vyvazene veci, aj kalkulacku kalorii a podobne som si robila... Nic. Ked som prestala kojit v nejakom 8. mesiaci, zrazu to spadlo vsetko same, aj nejake svaly sa mi znovu podarilo nabrat, aj postavu vyformovat, aj brucho splasnut. Pri tretej dcere uz som nestresovala, uz som vedela, ze to nema zmysel, tak som si uzivala pazravost a zhodila som to potom (krv a pot, ale islo to 😀 ). A to som v kazdom tehotenstve pribrala 25 kg (vazim 50.)

Mozno si tiez len jedna z tych, co im to pri kojeni proste nepojde zhodit uplne. Telo si robi zasobu, aby malo aj na mlieko, aj pre seba. 🙂

aduska121
17. jan 2018

@somkatka ahoj neboj nič pockaj este mesiac dva a uvidis ze to ide dole...ja som vzdy cvicila aj pred tehotenstvom pocas tehotebstva som isla z 50 kil na 73 😮 po porode mi zislo len 6 ...tiez som myslela ze schudnem aspon 15 😀 a potom to slo velmi rychlo behom troch mesiacov som bola na 52 samozejeme ba brusku bolo vidiet ze po porode ale pravidelnim cvicenim sa stratilo aj to...no a spanok ja som rychlo schudla s tym ze som ho nemala dostatok...aspon tak vravi rodina lebo som sa prepchavala paradne 😊

somkatka
autor
17. jan 2018

@babulkomale samozrejmé presne takéto príspevky som si chcela Prečítať.. ďakujem

somkatka
autor
17. jan 2018

@jorgie ďakujem 🙂 zase viem.ze tie mamičky ktoré to talmrychlo dajú väčšinou nespia v noci a majú stres, ja našťastie mám.malinkeho ktorý krásne spinka v noci takže za to.som vďačná. Ale presne takéto povzbudenie som mala na mysli takže ďakujem 🙂

somkatka
autor
17. jan 2018

@danusskaaa to je super s tým behaním to aj ja by som chcela, pred tehotenstvom som behávala. A mlieko si mala aj skrz behanie? Nebol v tom problém?

danusskaaa
18. jan 2018

@somkatka ano behala som a moj cucak cickal dalej. Nic sa nezmenilo v chuti ani v mnozstve. Prestala som kojit v 10 mesiacoch a aj napriek tomu, ze uz nekojim mlieko este stale mam (nekojim uz dva mesiace)☺ ludia sice veria vsetkemu co sa hovori o skysnutom, pokazenom mlieku ci o uplnej strate.... ale kazda sme ina, treba vyskúšať a potom sa uvidi. Ak sa robi nieco s mierou nic sa nestane. 😉

veveve83
18. jan 2018

Ahoj, mne po pôrode zostali tiež na nejaké kilá navyše a každý vravel že kojenim pôjdu dole. Ale prvé mesiace sa ručička na váhe nepohla a to malá bola plne kojena. Aj sme chodili na dlhé prechádzky že snáď to pomôže, ale nič. Potom som to už tak nesledovala a začala som sa zmierovať s tým že mi zostanú nejaké kilecka navyše. Až asi ked mala malá okolo 7-8 mesiaca som zhodila tie nešťastné kilá. Išlo to samo, asi sa malá viac rozjedla a kilá zmyzli. A teraz keď treba okolo nej behať "stvornozkuje a stavia sa na nôžky" tak ma udržuje v kondícii. Takže to nerieš a daj tomu čas....

barborkabar
19. jan 2018

čím viac sa tým budeš trápiť tým ťažšie pôjdu dolu, aspoň u mňa je to tak, keď som to prestala riešiť, tak tie kilá začali ísť dolu, to bolo to najlepšie, čo som mohla urobiť 🙂

albiva
19. jan 2018

@somkatka ahoj, ja som pribrala nejakých 9-10 kg a šlo to hneď dole, len som mala asi ešte nejaké dva mesiace také vypuklejsie brucho. Dcérka sa rada nosila v nosiči, takže som s ňou každý deň aj dva tri krát šla na minimálne hodinovú prechádzku. Čím viac priberala, tým viac som chudla 😁 prestala sa chcieť nosiť keď mala asi 8m, vtedy začala chodiť. Teraz má rok a takmer 2m a váhu si držím a pritom jem normálne, ani sladkosti si neodopriem. No a kojim stále...

lulu677
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
lulu677
22. jan 2018

Skús kuknúť tento slovenský youtube kanál 🙂 sú tam tipy a rady ako zdravo schudnúť, možno ti niečo pomôže: https://www.youtube.com/evahancova

somkatka
autor
22. jan 2018

@lulu677 ďakujem

kubkovamama
22. jan 2018

@somkatka nezufaj 😉ja som po 4tehu. 2 dopadli zle. No oboje terajšie detičky som kojila cca rok a pol. Po prvom 30kg navyše a po odstavení váha ako mucha. Teraz to isté. Jem ako chlap a mám problém pribrat. U mňa sa váha moc nehýbala počas kojenia. Zhodila som kojenim a cvičením max 5kg. Všetko odišlo potom naraz. Škaredý efekt že mi ostala koža. Takže buď rada,že chudnes pomaličky. Telo dostane tehotenstvom a kojenim zabrať.

maminaveronika
14. feb 2018

Ahojte. Som 5.mesiacov po porode a schudla som 15 kg.A to som s chudnutím zacala az po 2 mesiacoch 🙂.Stale pokracujem. V tehotenstve som pribrala 20. Tak uz mi vela nechyba 🙂 Plne kojím, zdravo sa stravujem a hlavne mam podporu. Ak to chccete tiez je najvyšší čas pustiť sa do premeny.
- Aj pre diabetikov, dojčiace, deti, intolerantných na laktózu
- NEČAKAJ diétu
- NEČAKAJ hladovanie
- NEČAKAJ drezúru v strave
ČAKAJ jedlo 5x denne
ČAKAJ správny pitný režím
ČAKAJ motiváciu, výsledky a podporu 🙂
Pridaj sa a pomožem ti: https://www.facebook.com/groups/2074413219456243/

michaelagk
8. máj 2018

@somkatka určite sa netýraj žiadnymi nezmyselnými diétami. Ono to pôjde ja som pribrala 25kg počas tehu a do 3 mesiacoch nič nebolo a teraz mám ešte menej než predtým. Pravidelný pohyb s kočíkom alebo aj cvičenie 20minut denne. Veľa zeleniny. A skús vylúčiť cukor.

patkaba
17. sep 2018

@michaelagk Ten cukor je gro, ja som pribrala nejakych 22 kg a po tehotenstve cca ani treti mesiac sa mi to nejak neupravilo. Potom som nabehla na dietu, nizkosacharidovu, teda taku, co vylucuje znacnu cast cukru (konkretne prodietix.sk ak mozem napisat), odvtedy su dalsie 3 mesiace a som na povodnej vahe, takze za mna supeeer 🙂 Dieta to nebola nejak klasicka si myslim, ziadne nechutne jedla a tyranie samej seba, dieta sa mixovala s klasickym jedlom, len vsetko bolo treba premysliet a konzumovat rozumne. Kazdopadne dalo sa to aj ked som sa uz bala :D