Chudnutie doma počas korony

emi_emi159
23. okt 2020

Ahojte , mám momentálne 60kg a chcela by som mat 52. Fitka zatvorené a skoro všetci doma zákaz vychádzania. Mám v pláne počas týchto týždňov doma schudnúť a vrátiť sa potom do prace ako “nový človek” o niečo chudsia. Myslite že sa dá doma schudnúť bez fitka? 🙂
Poprípade mi dajte prosím vedieť ako ste schudli vy za aký čas a koľko kg. Dakujeeeem

nelca0510
23. okt 2020

Skúste si stiahnuť appku Kalorické tabuľky, upravíte si stravu a niečo schudnete🙂

marci77
23. okt 2020

fitshaker.sk ....velmi fajn videa tam maju ....a da sa podla toho cvicit kazdy den, ak mate na to doma priestory a nebudu vas otravovat deti, tak urcite
zopar kil schudnete
plati sa, clenske na mesiac je 8eur

alebo potom upravit stravu

marci77
23. okt 2020

pripadne aj tuto stranku dievcata v inej diskusii odporucali
https://www.self.com/gallery/core-exercises-top...

kubkovamama
23. okt 2020

@emi_emi159 samozrejme,že sa dá bez fitka.🙂 Ja cvičím doma už hádam aj 25r.Do fitka som chodila iba na strednej.Doma mi vždy vyhovovalo,že cvicis kedy chces,popri domácich prácach,atď,to si vieš pekne zapojiť do cvičenia.Super videa má Zuzka Light,sledujem ju často,aj keď som tehu a plánujem hneď po pôrode zas začať.Doma máš jednoduché a účinné napr.schody na dolné partie.Ja teda som dosť stihla,ale pomohlo mi to krásne spevniť a zdvihnúť zadnicu aj stehná,celulitída skoro nebola vidno(lebo to ma asi každá).Ak pridas dobré stravovanie určite bude vysledok

natinka18
23. okt 2020

Odporučam online treningi s Janym Landlom ja s nim už fičim mesiac a spokojnosť najväčšia 🙂 Detox,strava cvičenie všetko uňho najdete 🙂

deti95060810
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
marcellka32
23. okt 2020

@natinka18 môžem poprosiť link?

majamat
23. okt 2020

na chudnutie je dolezity kaloricky deficit. cvicenie je skor na spevnensie postavy a na to,a by sme mali silu. ldia s nadvahou sa vacsinou hybu malo ( tym nemyslim teba, elbo nadvahu asi nemas, zavisi od tovjej vysky ).

pri cviceni sa nejae kalorie spalia, ale najviac spali nas bazalny metabolizmus, cize chudnut sa da aj bez svicenia.

mogaa
24. okt 2020

@emi_emi159 veď cvičiť môžeš aj doma a môže to byť oveľa väčší zaberák ako fitko, takže ano, chudnúť môžeš aj doma.....chudnuie je v prvom rade o kalorickom deficite, čiže aj sa budeš nebudeš jesť viac ako predtým(kalorickejšie), dokážeš schudnúť len cvičením.....ak upravíš stravu, pôjde to rýchlejšie a bude to viditelnejšie......ak chceš cvičiť silovo napr.Jillian Michaels, Hasfit alebo Heather Robertson, ale výborná je aj Ewa Chodakowska(nie je silová, cvičí skôr s vlastnou váhou -má tam dosť variácií plankov....ak chceš počlem ti linky len napíš ako dlho si uť cvičila vo fitku alebo chceš niečo pre začiatočníkov a či chceš niečo viac silové alebo kardio

rik01lulaka
24. okt 2020

Cvičím doma od apríla a zhodila som s veľkými občasnými prehreskami 15kg...základ sú u mňa kalorické tabuľky, každý deň chodím but behať, Nordic walking (5km) alebo doma cvičím tae bo 20min...

majamat
24. okt 2020

@rik01lulaka nemusia byt kaloricke tabulky. staci aj zakladna vedomost, co je vhodne jest a co nie. aj ked uznavam, ze nei kazdy to vie. ja som si jedlo nestrazila, jedla som jedla menej kaloricke a snazila som sa,a by som jedla aj dostatok vsetkych zivin, co moje telo potrebuje.

danim
24. okt 2020

@emi_emi159 minule som konečne verejne našla článok od trénera, ktorý hovoril to čo moja trénerka. Že pri veľkej nadváhe stačí znížiť kalórie + pohyb, no pri ambícii schudnúť posledných 5 kg sú už kľúčové kombinácie jedla a časy kedy sa čo zje. Plne súhlasím, sama som toho príkladom. Online tréningy sú, ja od marca som prešla na tuto formu. Drž sa.

rik01lulaka
24. okt 2020

@majamat súhlasím!!! Teraz som, ale potrebovala určitú štartovacie čiaru a rozhodla som sa pre KT...inak sa mi najviac osvedčilo paleo stravovanie😍😁tak dúfam sa čím skôr nastavim späť 😊

nominativ
24. okt 2020

Za mňa je dôležité aj to, ako sa stravuješ teraz. Ja som zo zdravotných dôvodov musela vylucit cukor a pečivo, asi mesiac som jedla super zdravo a takmer nič. Pretože síce som predtým zjedla samé kraviny, ale asi nie veľa a zdravá strava na moje telo pôsobila dobre, ale kalórií som mala asi rovnako, ako predtým. :D

Ale už sa tiež odhodlávam, zas mám zdrav. problémy. Hlavne, že mi chutila tá bábovka na raňajky. 😃

A odporúčam appku 30 dnova fitness výzva. Och. Musím sa aj ja naštartovať.

Ale za dva týždne doma si nedávaj ciele ako "nový človek". 🙂

annaon
24. okt 2020

@emi_emi159 ak si ochotna zmenit stravu tak viem poradit. Samozrejme pre zdravu zivotospravu, je dovre aj sportovat a cvicit, nech nestracas iba tuk ale posilbis aj svaly.
Ale ak ide iba o chudnutie tak skus intermittent fasting - ide o to, ze jes iba vramci 8hodinoveho okna za den a zvysnych 16 hodin nic, iba cistu vodu. Ja som schudla za menej ako 2 mesiace 10kg - a paradox? Mala som viac energie, citila som sa zdravsie a prestala som mat aj traviace problemy. Ide o to, ze telo potrebuje aj to obdobie hladu a vtedy moze vyuzivat csetky zasoby a nadbytocne veci v tele.
A samozrejme, najrychlejsi efekt to ma spolu s vyradenim sladkosti, pitim oba cistej vody a ziadne malinovky, kava bez cukru, nizkotucne mliecne, obmedzenie peciva a mucnych na minimum, vela zeleniny, a dobra je tiez kombinacia s proteinovou dietou - to znamena, ze vela vajiciek, kur.masa, orechov,.... nejest kym si preplnena, radsej si zobrat mensi tanierik a tympadom si aj menej nalozis ;) a jest iba ked si hladna, nepojedat vkuse tych 8 hodin.... zozaciatku tazke. Ale po 2 tyzdnoch to ide same a vysledky uz po prvom tyzdni su extra motivacia 🙂

majamat
24. okt 2020

@annaon nie je idealne prijat menej kalorii,a ko je potrebne pre bazalny metabolizmus a pri takom type stravovania kalorii nebude dost.

ja na sebe vidim, ze je dobre jest - neprejedat sa a robit medzi jedlami pauzy aby strava, ktru som zjedla lahsie vytravila. to co pises, ze nejest stale nieco je pravda. ked stale neico zobkame, stale mame naplnene traviace organy a toto stravi horsie. preto si nemyslim, ze je idelne celodennu stravu natlacit do 8hod. to sa stane jedna z dvoch moznosti - bud bude jest malo, menej ako treba pre bazalny metabolizmus,a lebo sa oreplni a zhorsi sa tym travenie jedla. ja osobne som pri takom narazovom jedeni dost preplnena, zadrziavaa sa mi voda, mam zapchu.

annaon
24. okt 2020

@majamat asi sme kazdy iny... niekomu to vyhovuje, niekomu nie. Ja som mala cele roky problemy s travenim a presla roznymi vysetreniami. Ked som zacala tuto dietu (a nie koli chudnutiu, bol to len bonus 🙂) tak sa mi vsetko napravilo... ale mozno to nieje pre kazdeho. Mne sa tym precietil orgqnizmus, niesom taka mafuknuta ,zavodnena a mam energie ako nikdy. Kalorie som nikdy nepocitala - o tom nic neviem, ale davam na osobne skusenosti a ako mi reaguje telo.
Tak vela stastia nech najdes to, co bude fungovat pre teba 🙂

majamat
24. okt 2020

@annaon vsak ja som nasla, ja nehladam. jedavam cely den, mam medzi jedlami pauzu, vyhybam sa jedlam, ktore su velmi mastne, ci sladke a tak chudnem. kaloricke tabulky tiez neriesim. viem, ze cokolada ma vela cukru a tuku, nepotrebujem kaloricke tabulky.

frota3
26. okt 2020

Ja som sa nejako nemohla dokopat, ale konecne sa mi to podarilo, uz teraz idem druhy tyzden naplno aj cvicenie aj stravu a riadne ma to chytilo. Zaplatila som si cviciacu vyzvu, za zaciatku som sa pofotila a tesim sa ked sa pofotim a pomeram na konci, ale vahu mi muz schoval, nech sa zbytocne nestresujem 😀 😀

nikol873
27. okt 2020

momentalne si ja idem na tomto 🙂 odcvicim si rano a mam potom cely den uz len pre seba a pre maleho, som na seba taka pysna, ze som sa odhodlala nieco robit so sebou, lebo po porode mi nejako aj sebavedomie kleslo jak mi nejake tie kilecka ostali :/ hlavne prichadzam na to, co tu uz aj zaznelo, ze je nezmysel hladovat!

kaki3
27. okt 2020

@annaon To je uplne normalna vec, ze kazda sme ina a ine veci nam vyhovuju, ono niekomu zapisovanie jedla ozaj pomoze mat nad sebou kontrolu, podstatne je podla mna aspon nedobkat nejake drobnosti pomedzi normalne jedla, lebo prave to dokaze narobit galibu :(

lucpro1
29. okt 2020

kocky kedy cvicite cez den? chcela by som rano, chcela by som sa hecnut a mat potom akoze cez den klud lenze neviem ako sa donutit vstat a hned makat, trochu mi rano trva kym sa rozhybem, ste tu niektora co hned rano idete na to??

silviaeli
29. okt 2020

@annaon viac info o tej diéte poprosim 😉

lucpro1
29. okt 2020

@silviaeli o tomto som uz pocula ty cez den pocas osem hodin mozes jest a potom uz nie, len pit vodu, caj a tak, ja som to aj skusala po pravde, ale mne to moc nevyhovovalo, kedze uzivam lieky aj vecer aj rano a mi to nezapadalo, preto ja teraz skor sa zameravam na to, co jem a jem az ked som hladna, ze nie furt ked mi napadne 😀

annaon
29. okt 2020

@silviaeli ja to mam nacitane z anglickych zdrojov, ale nasla som tuto stranku po slovensky tak tam daco je zhrnute... https://zdravovyziva.sk/blog/39_Sila-prerusovan...

Niesu tam uplne vsetky info, a samozrejme, je na to aj vela nazorov tak ak pogooglis, najdes viac reakcii na to 🙂 v principe ide o vyhody postu, a aby clovek jedol iba ked je hladny v pravidelnom okne pocas dna. Mne sa najviac paci variant 16/8, cize 16 hodin za den nejest a 8 hodin jest kvazy cokolvek... v akych hodinach jest je individualne. Niektori sa zobudia rano hladni a musia ist hned jest, potom ale treba mat veceru velmi skoroaebo vynechat alebo si naopak posubut ranajky na neskor.. akurat dolezite v tom case postu naozaj idealne iba cistu vodu. Ak si treba dat kavu tak bez mlieka a cukra... no, zaciatky su tazke.. ale z mojej skusenosti, po tyzdni alebo dvoch si telo zvykne a ja som uz ani nevladala jest v tom case 16 hodinoveho postu.

silviaeli
30. okt 2020

@annaon dakujem😉

nikol873
1. nov 2020

@lucpro1 pisala som o tom vyssie, ze ja tak cvicim, ze rano, je mi to lepsie, rano sice v posteli sa musim prehovarat, ale ked uz sa odhodlam, obleciem, tak uz to ide. umyjem si tvar studenou vodou to ma preberie a idem na to, ono bude ti dlhsie trvat kym si zvyknes ale najtazsie je odhodlat sa

lucpro1
2. nov 2020

@nikol873 asi to skusim tak, ze si dam budik s opakovanim a dam si ho na opacny koniec izby, aby som musela vstat 😀 keby sa mi to aspon niekolko krat do tyzdna podarilo by som bola rada 😀 su tie cvicenia take, ze zakazdym si unavena a tak??

nikol873
12. nov 2020

@lucpro1 to pomoze, mna nejako odradzalo to, ze muz pri mne lezal a on si spokojne spal, ale nakoniec to prekonanie stoji za to, mam zo seba potom super pocit 🙂
tak su tam riadne makacky, ale je tam napriklad aj strecing, co si tak oddychnem, vydychnem, aj pilates, joga, z kazdeho rozka troska 🙂