Chudnutie behom. Koľko trvá, kým začnem vidieť výsledky?

sara22
13. júl 2017

Zienky, ktore behate, za aku dobu zacnem vidiet vysledky z behu? Beham 3-4x tyzdenne,aerobna frekvencia pulzu,45min.jeden beh. Kedze som nikdy pred tym nebehala a beh neznasala,vobec netusim. Pri 2detoch,zial,nic ine nestiham 🤔

liz_lemon
13. júl 2017

ak mas velku nadvahu, tak urcite nebehaj, zacni chodzou na beziacom pase, resp. radsej bicykel

draik
13. júl 2017

Šport má max. polovičný podiel na úspechu. Dôležitá je tiež strava, psychická pohoda, dostatok spánku. Je iné chudnúť zo 100 kg ako zo 60 kg. Extrémne dôležité je behať pri nízkej tepovke, prípadne zo začiatku striedať beh s chôdzou. 45 min nie je extra dlhý beh. Zmeny však časom prídu. Na úplne konkrétnu radu ste poskytli veľmi údajov, vo všeobecnosti však treba postupne predĺžiť behy na aspoň hodinu až 90 minút.

sara22
autor
13. júl 2017

@draik ano,viem,ze musim postupne pridavat,telo si zvykne a prestane spalovat a spevnovat. Cely zivot som mala pohyb,chodila do fitka,no pri 2detoch to vobec nestiham. Tak som zacala s behom. O chudnutie z vahy mi az tak moc nejde ako o vizual,z ktoreho som zufala 😭 mam 62kg achcela by som ist na 55 co som mala pred prvym porodom,ale teda hlavne z velkosti L na velkost S/XS 😁
Moj najvacsi problem je,ze beh az tak nemusim,ked uz beham,je to fajn,ale tazko sa odhodlavam k prvemu kroku..a bojim sa,ze ak neuvidim aspon maly efekt,ostanem demotivovana. 🙄

sara22
autor
13. júl 2017

@liz_lemon nadvahu velku nemam,len ja sa dobre necitim. Kondicku mam dobru,byvame na kopci a vlacim vecne hore dole 2deti. Len zial z toho nechudnem..

felycity
14. júl 2017

u každého je inak, niekomu trvá dlhšie, dokiaľ to vidí, ale po 2-3 mesiacoch by si mala začať vidieť prvé výsledky 🙂, hlavne treba vydržať a upraviť k tomu stravu

soldi
14. júl 2017

@sara22 som na tom velmi podobne ako Ty, potrebujem zhodit len par kil a spevnit, co sa stravou neda bohuzial 😂 Ale po druhom porode sa mi velmi osvedcilo cvicenie s vahou vlastneho tela, mozem Ti pozriet link- je to kniha. Cvicila som podla nej- je to 30 minut 4x tyzdenne a nic k tomu nepotrebujes, ziadne pomocky. Uz po dvoch tyzdnoch boli badatelne viditelne zmeny. Teraz som rok po tretom porode a idem do toho znova. Cvicenia sa stale menia, takze ma to bavi a ten rozdiel fakt vidno rychlo.

le4
14. júl 2017

Ja by som Ti z osobnej skusenosti neradila chudnut behom, ale skor HIIT cvienim a pridat aj silove cvicenia na udrzanie svalov a pekne vytvarovanie postavy. Pred par rokmi som schudla cca 5kg behom a nejedenim, aj to strasne pomalicky(6m) a umorne. A vysledok? Strhana v tvari (23rocna) dost chuda, ale nie pevna. Teraz ked civicim hiit a s vahami,mam krajsiu postavu (este na nej pracujem), aj ovela rychlejsie spalovanie. Predtym som skoro nic nejedla a teraz sa mozem normalne najest.

eko22
14. júl 2017

Keď som chudla ja tak som beh mala iba ako taký doplnok cvičenia, môžeš to kľudne striedať aj s iným cvičením, s niečím takým čo ti tu baby poradili a samozrejme nesmieš zabúdať na stravu lebo keď budeš papať sladké a podobné veci tak môžeš behať každý deň aj 10 kilometrov a bude to mať minimálny účinok

dajna8
14. júl 2017

Ak si sa doteraz moc nehýbala tak by si si to mala všimnúť rýchlo, aj behom mesiac ale zase keď budeš behať pravidelne tak už nebude telo tak rýchlo spaľovať tuky. Treba to podporiť tou stravou a doplniť aj iné cvičenie alebo pohyb 🙂

bosoriak
14. júl 2017

@sara22 tiez odporucam hiit, ja som s troma detmi schopna cvicit napr. vecer doma podla videi. Je to cca 30 min. cvicenie denne, efekt bolo vidiet asi po mesiaci. Odporucam napr. Jillian Michaels, ta ma skvele intenzivne treningy. Samotnym behom si postavu nevytvarujes.

alex0701
14. júl 2017

@soldi mna by zaujimal ten link. Dakujem.

mimiqa
14. júl 2017

@sara22 noo take dva tyzdne si vobec telo uvedomuje ze co a ako..no ak mas aj lcarnitin co odporucujem tak mas efekt hned..zalezi aj hlavne ze ci sa najes pred a ci po a hlavne co....treba daco lahke uplne lahke....a min.hod pred....ziadne sladke vody alkohol..iba cistu vodu...je toho vela okolo toho....

rybka08
14. júl 2017

@soldi aj ja sa tesim na link, nejake knihy mam, som zvedava aj na tu tvoju :o)

sara22
autor
14. júl 2017

@soldi len ja nemozem cvicit doma,lebo ked deti vedia,ze som doma,chcu ist za mnou 😒 preto je ten beh fajn,ze nestracam cas cestovanim do fitka a zaroven mi starsia nediktuje,co mam "cbicit" 😀

sara22
autor
14. júl 2017

@soldi ale ten link mi,prosim,hod,mozem to skusit pozriet a davat ako doplnok,ak by nahodou vysiel cas 🙂

sara22
autor
14. júl 2017

@le4 ja praveze musim kardio,lebo moje telo ma zasoby tuku a tie spaluje len kardiom. Svalova hmota sa mi formuje velmi rychlo,ale spod toho tuku ju nie je vidiet 😁

sara22
autor
14. júl 2017

@mimiqa karnitin mam,pijem len cistu vodu, obcas pohar vinka. Stravu mam upravenu, tam si davam pozor v podstate cely zivot 😁 potrebujem spalit hlavne tuky,so svalmi ja problem nemam ziaden.. Len tie tuky otrasne😕

sara22
autor
14. júl 2017

@bosoriak och,tu som cvicila po prvom porode a vobec somnechudla,len svalnatela ☹

mimiqa
14. júl 2017

@sara22 ach jo mrchy jedny....ono ten beh je dobra vec..je to na cele telo....tak potom ak aj strava je ok..nooo to bude cubydup xi aa viinnkkoooo biele decko vecer😉zevraj pomaha k traveniu.....

draik
14. júl 2017

@sara22
Tuky sa spaľujú hlavne pomalou dlhou aktivitou pri nízkej tepovke, najmä, ak máte svalovú hmotu.

le4
14. júl 2017

@sara22 tak potom ano, ked mas svaly, nemas problem 🙂, Uprav aj stravu a das to urcite 🙂. Drzim palce

rybka08
14. júl 2017

@soldi to mame, aj telo ako posilovma pre zeny, no, idem sa do toho konecme pustit :0) Dakujem.

ibrunova
14. júl 2017

@sara22 Behaj napr. 3x do týždňa, ale zakaždým inak. Jeden raz napr. výbehy do kopca, druhý raz intervalové behy rýchle, napr. 500 metrové, ale rýchle a medzitým krátky oddych, a tretí raz 30 minút svižný voľný beh.

sara22
autor
14. júl 2017

@draik pomala dlha znamena co? Kolko dlzka a tepovka nizsia ako pri aerobnej? Lebo to si meriam,aby som bola v tej aerobnej..

sara22
autor
14. júl 2017

@ibrunova kratky oddych uplny,ci chodza?

sara22
autor
14. júl 2017

@soldi aj my toto mame, bratovi to velmi zabera,no mne absolutne 😭

kondicnytrener
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
kondicnytrener
19. júl 2017

@sara22 Mila Sara, v prvom rade Ti chcem napisat, ze ist behat 3 - 4 x za tyzden cca 45 min je super. Urcite mas svoje zenske, materske a este neviemake povinnosti a mohla by si zostat v pohodli domova, napriek tomu uprednostnis pohyb pred vylozenymi nohami. Toto je fakt skvele a si na spravnej ceste.

Co mi ale z Tvojho prispevku krici je slovne spojenie "beh som neznasala". Tam nieco nehra, co povies? Vies ako to podla mna je? Ze Tebe sa ten beh niecim v minulosti sprotivil. Ale sucasne (minimalne podvedome) dobre vies, ze beh je uzasny nastroj na budovanie zdraveho tela a aj chudnutia. Preto si po nom siahla ako po prostriedku chudnutia.

Cize v prvom rade skus prehodit postoj z pozicie "musim ist behat" na "chcem sa citit lepsie a idem behat". Ak sa niektory den musis velmi nutit do behania, tak behat nechod. Nic hrozne sa nestane, ked raz za cas trening vynechas a nepojdes. Ale si skusaj uvedomovat, ze behanie je vlastne fajn. Tak ako sama pises - za 5 min si oblecena a mozes vyrazit a ist behat rovno z domu. Naviac ten aerobny beh ani neboli a netrpis pri nom, ako ked robis nejake intervalove treningy.

Ale podme k Tvojej povodnej otazke. Prve male vysledky by si mala vidiet uz po mesiaci. Ale zaciatok je asi najtazsi. A tiez chcem zdoraznit, ze zdrave chudnutie je cca 3 kg za mesiac. Ale zhodene kila nebudu jediny benefit. Som toho nazoru, ze kondicne lepsie pripravene telo je pre Tvoje zdravie dolezitejsie ako vizualny efekt.

kondicnytrener
19. júl 2017

@sara22 A tiez sa este chcem vyjadrit k chudnutiu ako takemu.

Toto je dost zlozity problem a su o tom napisane cele knihy, Cize tymito par spravami Ta vieme len tak nejako nasmerovat.

Tak ako tu bolo spominane - ta spravna rovnica je:

STRAVA, POHYB a ODDYCH

STRAVA
je na prvom mieste a uvadza sa, ze tvori nadpolovicnu vacsinu uspechu. Tu musis vela studovat. Najlepsie si najst vyzivoveho poradcu. Ak chodis obcas cez BA, tak skus Petru Kopecku - http://www.komplexna-vyziva.sk/ . Spoznal som ju na prednaskach, ked som si robil kurz kondicneho trenera. Je velmi sikovna a vie o com hovori.

POHYB
resp. sport je podla roznych zdrojov zodpovedny "len" za 20% - 30% uspechu. Ale na druhej strane, mat chude telo je jedna vec a mat dobre kondicne pripravene telo je vec celkom ina. A to je podla mna na celej veci to ovela dolezitejsie. Cize sport rozhodne ANO.
Mala by si sa venovat jednak aerobnnym cinnostiam, ale ako Ti ostatni radili, aj silovemu treningu a HIIT.
A neries vsetko naraz. Pomaly a postupne sa do toho dostanes. Mozes pomaly do toho vnikat a uvidis. A nebud prekvapena, ak sa aj v odbornej lieterature dozvies protichodne postoje.

ODDYCH
a v prvom rade kvalitny spanok, je nepochybne dolezity nie len pre nase deti, ale aj pre nas dospelych. Najma pocas spanku sa "opravujeme" alebo ak chces regenerujeme nase telo. Ak by si nejako dokazala zabezpecit, ze dokazes nespat, mohla by si cvicit kolko chces, ucinky by boli mizive.