Čaute baby, chcete schudnúť a neviete ako nato? Napíšte mi rada pomôžem . 🤗☺️
@bambuca33 zniz prijem kalorii pod vydaj kalorii. skus si drzat prijem cca 900 cal. / den a budes chudnut. sprav si jedalnicek s danymi kaloriami na tyzden a stale opakuj do dosiahnutia ziadanej vahy. https://cronometer.com/
dalej si kontroluj vahu kazde 2 dni a upravuj prijem / vydaj podla potreby. easy 🙂
tak isto zmena stravy , zvysenie fyzickej zataze (sport) su velmi ziaduce veci 🙂
@prevenar toto by som chcela skusit kvoli kratkodobemu efektu ( dala som stavku ze do decembra schudnem 10kil) ale bojim sa toho ze sa potom stanem "obetou pocitania kalorii" a bude ma to matat vzdy pri pohlade na jedlo. Ja idem zatial cestou - beh kazdy den + plavanie 50x 25m bazen aspon 2x do tyzdna a vecera striedmejsie (salaty atd). Ten pohyb ma dopuje endorfinmi a facka vetickou "cica nezer". No ale uvedomujem si ze som starsia a mozno to uz fakt bez pocitania kalorii nedam 🤔 idem sa kuk na tu stranku co si dala 😉
Celá teória je v tom že tvoj výdaj musí byť väčší ako príjem. Takže základ je strava a pohyb a aj psychicky pokoj. Papaj viac krát v menších porciach a zdravšie. Obmedz sa trochu v sladkostiach.. Nie úplne trochu.. Aby si nešokovala telo. Tiež sladené vody a pod. Pečivo tiež menej ale nie úplne vymazať. Aby nenastal jojo efekt. No a hyb sa.. Švihadlo, beh alebo teda rýchla chôdza skôr.. . Hlavne kardio ak chceš chudnúť.. Držím palce.
@romiada ..nerob nic koli kratkodobemu efektu. ..zniz vahu a upravenu stravu treba mat nepretrzite ..v podstate do konca zivota. musi sa jednat o trvalu zmenu, ak chces trvaly vysledok. ked dosiahnes cielovu vahu, dalej ju musis kontrolovat a nastavit stravu podla toho. ak sa vratis k povodnemu stravovaniu, vrati sa ti povodna vaha .
ako som povedal ..sport ..plavanie , bike , beh , posilka a pod. su velmi napomocne 🙂
hmm ..ved si raz "napocitaj" jedalnicek na tyzden a potom ho kazdy tyzden opakuj. ..plus. ked clovek vidi, ako tie kalorie vyzeraju , rychlo ziskas cit pre to kolko a coho si nalozit aj bez pocitania.
drzim palec :P
@prevenar to viem...ja ked sa rozbehnem uz to dam...teraz ma "tlaci" stavka ze do Vianoc dam desat kil dole 😂 ja som pribrala naspat ako som prestala dojcit, spolu s mensim rozsahom pohybu je to pre mna znicujuce. ale uz som si pozerala tu aplikaciu na kontrolu kalorii co si poslal...este aj anglinu si zopakujem 🤣
Zase nejaké diéty alebo jedálníčky na mieru??
900 kcal v žiadnom prípade. Je to žalostne málo kalórií a absolútne nevhodný spôsob chudnutia, kedy je ohrozené zdravie.
(Ak sa, ovšem, nejedná o morbídne obézneho človeka v priamom ohrození života.).
@prevenar aj ja si myslím že 900 je blbosť ..zaručený Jojo efekt ..900 je už dieta ktorá ťa okracuje o potrebné tuky a cukry ...podľa mňa vysadiť pečivo namiesto toho pridať zeleninu dusenú čerstvú....ovocie len ráno , plnohodnotné raňajky ,žiadne musli a iné rýchle cukry a zelenina sa môže počas celého dňa ..zaradiť orechy a vodu...a.samozrejme pohyb....ja preferujem aerobic 🙂
@marfikchov
@lubik87 to, ze je to zalostne malo kalorii to si malokto uvedomuje, clovek vidi len to, ze silou mocou sa chce dostat do kalorickeho deficitu, ale neuvedomuje si, ze by to malo byt inak, ze nie znizit nejako kalorie ich prijem ale skor zvysit vydaj 😉
@lubik87 900 kal. je pre zenu na obmedzeny cas uplne v pohode.
@pupavocka101 ..akurat ludia nechapu kolko zalostne malo kalorii sa da spalit sportom . za jednu hodinu pohodoveho behu - jogging spalis cca 440 kalorii to zodpoveda zhruba 2,5 bananom. cize vela stastia s behanim kazdy bozi den bez vynimky 1 hodinu denne pre beznu matku .
preto je zakladne pravidlo ,ze sa chudne v kuchyni a nie v "telocvicni" . vidlicka sa neda predbehnut. 😉
900kcal je žalostne malo!!!! Maximálny deficit je 500kcal. Priemerný výdaj je 2000kcal takže minimum čo by mala žena prijať je 1500kcal. A dalšia vec pod BM sa NIKDY nejde! BM je priemerne 1300-1400kcal. Príklad ja...sedavé zamestanie 9,5hodiny, 1,5hod fitko a koniec. Doma navarim a inak nič. A aj pri tejto nazvyme to nie zrovna velkej aktivite mám výdaj 2300kcal denne. Človek čo je na nohách celý deň alebo ked má sedavé zamestnanie a okrem fitka dáva dajme tomu prechádzku so psíkom má ešte viac kalorii spálených. Dajme tomu 2500-2800. A 900kcal príjem je pre anorektičku akurát tak.
@prevenar je pravdou, ze 80% je strava a 20% je pohyb, ale do kalorickeho deficitu treba ist s rozumom, nie takto bez hlavo, ze sa nastavim na 900 a vybavena vec, to je sok pre organizmus, kazdy takyto krok je dobre prebrat s vyzivovym poradcom, aby clovek nepadol na drzku 😉
Jooj no taketo zdraviu skodlive veci...900 kcal nema ani dieťa....treba si vypocitat bazalny metabolizmus....pod ten presne ako sa pise vyssie nikdy nejdeme, bazalny metabolizmus je mnozstvo energie , ktore spalime v noci na regeneraciu metabolizmu, ak ho budeme dlhodobo podliezat tuky sa budu ukladat do zasob a zdravie pojde dole vodou, napr. mestruacny cyklus moze odist na dlhe obdobie...no treba byt pod dohladom odbornika ak si to clovek nevie sam nastavit a potom ustriehnut 🙂
@pupavocka101 pozri ,,ja som 24 dni nejedol nic , iba som pil vodu, cize behom 3ch tyzdnov som prijal presne 0 kalorii ..a na drzku som nepadol. 🙂 nerobil som to koli chudnutiu , len to spominam na demonstraciu toho co clovek bez problemov vydrzi.
samozrejme, kludne sa moze radit s akymkolvek poradcom chce ..aj s dvomi, nikomu nic neberiem 🙂
@bambuca33 večný boj, teóriu zvládam na jednotku, prax to je už iné