Ahojte.. Idem si po radu a preto dúfam že blbé odpovede ak nepoznáte problém si necháte pre seba . 🙂 ..... k veci , chudla som niekoľko krát po pôrodoch vždy úspešne ,. ale po poslednom pôrode asi cca rok po ňom (kde som počas roka schudla 23kg) sa moje chudnutie zastavilo, dlho stálo a napriek deficitu , cvičeniu, strave váha šla rapidne hore ...Nakoniec mi dr.zistil zvýšený kortizol, acth atd ,..bola som na MRI kde nic nepotvrdili ... ale v júli ma až objednal na dalšie testy... ja už nevládzem čakať.. od januára si ma posúva a nelieči... nejde len o priberanie ktore už ukazuje 100kg :( ale aj o tu hnusnú únavu , ktorá je už fakt deprimujúca... ak ste mala niektorá podobný problém , vedela by ste mi poradiť?? čo ste brali , alebo ako ste s hormónmi bojovali .... držím aj prerušovaný pôst a nič...
@nevenka dakujem za krásne povzbudivé slová, áno štítna je v poriadku.. jedlo dodržiavam snažím sa fakt mať každý den aj ovocie aj zeleninu aj bielkoviny a proste aj ten deficit si strážiť, skúšala som už z diét hádam vsetko... vitamíny pre ženy tiež beriem .. dufam aj ja že už niečo najdem a ak nie tak v tom júli mi už nasadí liečbu a nebude to zas len tipos bingo
@heatlywomen hlavne ti treba poriadne vysetrit stitnu zlazu, ta sa zvykne dogabat tehotenstvom a pri znizenej funkcii sa nekontrolovatelne pribera, plus unava k tomu. Treba pri nej vysetrit TSH, T3, T4, anti TPO a anti TG
@tenerifka no skúsim ho ešte raz opýtať odber na štítnu alebo sa ho opýtam či aj tieto boli vyšetrené . ale aj ultrazvuk robil a nič
@heatlywomen pýtaj presne to,čo pise
@tenerifka ,mne jedna holka písala,že ale na Slovensku tieto vsetky veci nevyšetrujú
Nepamätám presne
@tenerifka toto na SK moze vysetrit len endokrinolog. Neviem pri akom lekarovi bola autorka
@maranta_leuconeura ano chodím na endokrinologiu a tam mi urobi dr aj tie testy na hormóny keď sa štítna nepotvrdila
@maranta_leuconeura tak jedine asi ako samoplatca
Pcos nemas?
@ikonica fuha ....3.juna som objednaná na ženské .. budem sa jej pýtať nech sa aj na toto pozrie. dakujem
@heatlywomen skus... lebo vela zien sa trapi s vahou, akne, neplodnostou a nakoniec im pridu na toto.. aj vysoky kortizol moze byt prejavom...
@ikonica no a jediny progesterol som mala nízky 🙈
Mne beru na stitnu: TSH, fT4, fT3, TSI, aTPO a ATG uz nie, tie mam stale pozitivne a povedal mi doktor, ze mi to uz nebude brat, ale pre mna je dolezite TSI, to su stimulacne protilatky, lebo ja som mala zvysenu cinnost po kazdom porode. A fT3 mi berie tiez kvoli tej diagnoze. Bezne to neberu.
Mojej mame robi len TSH a podla toho jej nastavuje lieky, co je tiez hlupost, lebo ani srnka netusi, ci ma dost fT4 a z toho, ci sa spravne premeni na fT3 v tele, co je aktivny hormon.
Mám podobný problém až na to že ja som počas vianoc schudla na 59 vravím paráda není už 60 lebo som sa kývala na 60/62 . Teraz mám 65/66 až do pľaču mi je . Ja ktorá som mohla zjesť hoc čo a nepribrala som . Len počas tehotenstiev . Chystám sa tiež k dr sama som zvedavá čo bude i keď sa mi pridalo k tomu zadychavanie 🙈
@heatlywomen pripnem sa tu, aj ked si si myslim, ze u mna je to sposobene perimenopauzou. Proste hormonalne zmeny 🤷🏼♀️ ale mozno sa tu niekto najde, kto poradi.
Ak máš zvýšený kortizil tak prerušovaný post nie je to práve zrejme pre teba.... Ako dlho si v deficite? Koľko máš rokov? Kto ti zostavoval jedálniček a príjem. Rovnako aj znížený progesteron v tele môže byť problém.... Píšeš aj o únave, aké máš hodnoty železa a Vít D.
@sense vitamíny sú v pohode. Teda v norme .. mam 38 rokov a deficit držím od kedy som po pôrode začala chudnúť. Takže rok a pol určite. Nechudnem prvý krát..vo svete fitnes som už 18 rokov takže vedela som si vždy poradiť čo sa týka tohto ako a co cvičiť ako a kedy a co jest atď.... prerušovany post som začala už v zúfalstve ,lebo toto je pre mňa fakt niečo nové a nikdy by som neverila co dokážu v tele a s telom narobiť hormony 🙈😔
@heatlywomen tak keď si tak dlho vo fitness svete mala sdi skúsiť zaradiť reverzná diétu, nakoľko jeden a polroka byt v deficite je vela
Alebo zmeniť pomer makro nutrientov
@heatlywomen vieš si pomôcť dodržiavaním veľmi prísnej stravy a životosprávy. Účinné ale dost narocne, hlavne zo začiatku lebo okrešes toho dosť
Základ je jesť čisté, co najmenej priemyselne spracované potraviny, ideálne v biokvalite alebo co najkvalitnejšie, ziadna antibiotikami napchana lacná kuracina … veľa zeleniny, hlavne listovej
Zo stravy úplne vyradiť lepok, laktózu, cukor, alkohol a všetky možné vylepšenia potravín typu - taviace soli, gultaman, éčka, umelé sladidlá
Zvážila by som aj kúru s nejakým doplnkom stravy - napríklad pestrec mariánsky, čajové zmesy pre nadobličky
Pripadne huby typu reishy, cordiceps …
Nie všetko naraz, ale isto ta niečo napadne, pripadne budeš mať pocit ze by ti mohlo pomôcť .
Jasne ze nejaký čaj ta zázračne nevylieči ale ako doplnok pomôže
Mňa takáto prísna čistá strava zachránila od priberania ked mi zistili štítnu žľazu, teraz už ako zabrali lieky som v pohode ale rok som mala pocit ze priberiem aj zo vzduchu.
Poznam ženu co sa takto dostala s endometriozy, ďalšiu co si vyliečila opakujúce sa mikozove infekcie a ekzemy.
Len ako som písala, v začiatkoch je to extrém lebo človek musí úplne prekopať svoj jedalnicek
@heatlywomen no neviem, co to moze byt, ak mas vysetrenu stitnu zlazu, tak neviem...ale prerusovany post asi nie je dobry napad, to hladovacie okno telo stresuje a moze sa Ti zvysovat ten kortizol a celkovo stresove hormony. A ked je telo v strese, neschudne uz duplom. Ale toto asi vies. Len to som chcela a drzim Ti palce, aby sa nasla pricina. Rapidne priberanie nie je len tak, ciste z jedla to asi nebude...☹