Chudnutie a 8 hodín na nohách v robote

laurikasarinkaq
18. aug 2021

Dobrý deň , pred cca pol rokom som začala schudnut a schudla som zhruba 15kg , lenže to som nechodila do prace čiže moje podmienky pri chudnutí boli také že som sa proste začala zdravo stravovať , doma som pravidelne cvicila na stacionárnom bycikli a posledné dva mesiace chodila do fitka . Mala som svoj režim čo kedy jesť , čiže pravidelná zdravá strava .
No pred dvoma týždňami som si našla prácu keďže už som si dokončila školu a proste treba pracovať keďže rok a pol ťahal domácnosť len priateľ .
No bohužiaľ som v mojom malom mestečku nenašla nič iné ako prácu vo výrobe kde 8 hodin len stojím na nohách a montujem priliepam a podavam dve do áut ktoré ešte niesu hotové čiže majú tak pol kila max . Čiže žiadna extra námaha to nieje ale po 8 hodinách som vždy taká zničená pretože je to psychicky ťažká praca , ale v podstate aj fyzicky keďže je to nudné , človek sa aj narobí keď stále robí to iste 4 hodiny v kuse bez prestávky a potom len 30 min prestávka a znova 4 hodiny to iste ... proste taká robota že aj ľahká aj ťažká neviem či rozumiete
No a proste keďže to bolo pre mna najskôr psychicky dosť tazke začala som sa znova prežierať , jem čo chcem počas dňa , veľa sladkého ,veľa sladkého aj normálneho pečiva , pridem domov z poobednej a najem sa hoci čoho aj o 22:30 a najedena idem spat .(pritom ráno aj počas prestávky jem hoci čo stále ) (mavam ranné 6:00-14:00 a poobedne 14:00-22:00) .. Proste vswtko na čo som bola naučená posledné dva týždne odišlo a ja sa bojím že moja polročná snaha ako som schudla 15kg dosť drinou bude preč a zas budem to tučne dievca:( aj keď stále mam nadváhu asi 5kg ( aj keď teraz už aj viac lwbo neviem koľko som stihla pribrať za tieto dva týždne ) ..
no a zaujimalo by ma či si myslite že keď dokážem upraviť znova stravu , ale prestanem cvicit ( pretože naozaj po robote alwbo pred robotou to nedokážem lwbo pred robotou keby cvičím tak potom by som to v praci nezvládala ( často zaspavam a nezvladam aj normalne keď predtým nič nerobim ) a po robote keď prídem som uplkne mŕtva čiže tiež neviem cvicit :( ) tak či si myslite že keby dokážem len upraviť stravu a každý deň som na nohách 8hodin ,či by som dokazala znova rozbehnúť chudnutie .. vlasne ani netuším koľko kcal spalim za deň tou prácou , keďže som vždy vo fitku spálila zhruba 500-600 a potom už som nejaku špeciálnu aktivitu okrem upratovania varenia a sem tam prechádzky nemala ...
Myslite že by mi tato praca dokazala vynahradit čas vo fitku tak aby som proste lwn jedla zdravo a chodila do prace ? Alwbo to cvicenie bude chýbať .. ( mne dosť chyba lwbo ma fitko naozaj bavilo .
( doma mam ešte stacionárny bycikel , ktorý som zatiaľ nevyužila od kedy pracujem )
Dakujem krasne za rady a hoci aké odpovede 🖤

momoika
18. aug 2021

@laurikasarinkaq Všetko je o strave - kaloricky deficit. Držim sa stale -15kg tiež, a necvičim, nešportujem... Drž sa👍🏻
Inak tym 8 hod státim ešte schudneš 😅 ja som tak pred 4 rokmi v práci dala dole 10kg ani neviem ako...

evica17
18. aug 2021

@laurikasarinkaq podla mnato chce cas, kym si zvyknes a potom uz ta praca nebude tak vycerpavat abudes vladat cvicit. Ale daj si pozor na tu stravu. Fakt, ja som robilabrigadne cez leto takto a jedla som po poobednej a za leto asi aj 10 kg hore a tazko to slo prec.

laurikasarinkaq
autor
18. aug 2021

@momoika teraz si ma potešila bola by som naozaj rada keby mi stačilo popri praci len držať stravu a už sa netrapiť tým že nemôžem chodiť cvicit 😍 :( som rozhodnuta od zajtra už naozaj držať stravu ako predtým a uvidim ako na tom bude váha potom aj bez cvičenia . Rano sa odvazim aj keď viem že budem v depresii niekoľko dní keďže určite som nejaké 3-4 kg pribrala :( a ak po mesiaci náhodou budem na tej istej váhe alebo budem nebodaj priberať stále , mením prácu tak aby som zvladla aj cvicit .
Každopádne dakujem krasne za odpoveď☺️

juliet86
18. aug 2021

@laurikasarinkaq pozri. zvykas si na zataz. zmena.stres. zmena rezimu harmonogramu. nakdi si kompromis so stravou aj pohybom ako v nom fumgovat. a najma ten stres ventiluj inak ako jedlom... zamysli sa co ta tesi a upokojuje okrem jedla (hudba nakupovanie vyrabanie niecoho atd) a dopraj si toho co najviac povas dni. mozno pocuvaj podcasty kup si psa neviem. ty vies a najma! urob si aspon 5-10min hiit work out pocas dna. ci uz pres ci po ci pocas. iba si vyzen tep hore aspon raz za den. uvidis pomoze to psychicky aj fyzicky. drzim ti palce. uzasne co si zvladla

ktochytavzite
18. aug 2021

@laurikasarinkaq no ano len zacni zniva zdravo jest,slus sa naucit pit kavu,t by t mal orebrat a mozno aj nakopnut na cvicenie po praci,ved skus cvicit len vikendy a v tyzdninsa zatni a daj len 2x,to mas 4x cez den cvicenie co by si mohla zvladnut.Ja som kazdy den behavala po 12h sichte na nohach, to som sla behat aj o 19:30 v lete.drzim palce.

surama
18. aug 2021

@laurikasarinkaq Ja sice nie som odbornik na chudnutie, ale chcem ta aspon povzbudit v tej praci. Nastupit po skole do prvej prace je velmi narocne..musis si zvykat na novy rezim, clovek chce proste zacat robit na seba a je pod tlakom. Prva praca vacsinou nie je nic moc, takze ta uplne chapem, ze si v strese, vycerpana. Byt 8 hodin na nohach nie je vobec sranda. Ja by som len poradila nechat si cas, kym si zvyknes v praci a neriesit naplno aj chudnutie aj pracu. Obe si vyzaduju vela energie. Najprv sa zabehni v praci a ked ju uz budes mat v malicku, tak sa pust znova naplno do chudnutia. 🙂

evita11223
19. aug 2021

je to zmena, je normalne, ze aj strava skace, aj chute aj vsetko, velmi vela robi aj psychika v takomto pripade, normalne si rozvrhni kedy co budes jest a toho sa drz, vecer uz nic nejedz a chod radsej spat 🙂