Ahojte. Tuto diskusiu zakladam pre vsetky zienky, ktore sa rozhodli ze zhodia viac ci menej kil. Dufam ze bude sluzit na to, aby si si vzajomne vymenili skusenosti.
Co sa tyka mna, idem cestou cvicenia, nie dieta. Stravu som upravila v zmysle ze som sa konecne zacala stravovat normalne. Tj od rana do vecera, viackrat male porcie, nie ze nic, nic, nic a potom vsetko. To bol jeden z mojich zasadnych problemov. Teraz si doprajem vsetko ale po troske.
Chodim cvicit kondicne treningy -kolko sa mi len da, ak sa da aj kazdy den, plus som zacala chodit na zumbu a behat. V cviceni a behani nie som vobec zaciatocnik. Len kedze sme kupili dom a vsetka energia isla do toho, vecer pizza kedze sa uz nechcelo varit po celom dni som nabrala 10kg. Plus sme skusali iui a hormony mi este viac dopriali.
Co sa tyka vyzivovych doplnkov a vitaminov, uzivam normalne magnezko a kalcium.
Kupila som si aj fat burner caj 😂 To mam ako placebo lebo nejako na tieto srandy neverim. Ale pravda je ze po nom dobre pretravi.
A co vy? Radsej drzite diety alebo cvicite?
Budem rada ak sa tu navzajom budeme povzbudzovat.
@guineverebeck Milujem cvicenie ale bez stravy to proste nefunguje. Musis vzdy prijat menej kalorii ako vydat a kedze chcem byt zdrava, snazim sa prijimat kalorie v zdravych prospesnych potravinach, co je pre mna normalna strava.
Treba minimalizovat klasicku slovensku kuchynu, dopriat si viac zeleniny, ovocia, celozrnnych produktov.
@zmrzlinka2021 Zalezi vela od organizmu. Ja uz ked som nastartovana, metabolizmus mi bezi na 1000% vtedy spalujem tak ze mozem zjest aj kravu. Ale je pravda ze cvicim vela, cize aj ked zjem viac ten kaloricky deficit tam stale je.
Samozrejme ovocie, zelenina najviac. Olej som nahradila olivovym aj to som ho minimalizovala.
@hazelgracegus ja to mam take nestastne ze ked zacnem cvitit, vzdy najprv 2kg priberiem az potom idem dolu. Sa smejem ze najprv mi rastu svaly 😂
@guineverebeck chrom je tiez dobry, tlmi chut do jedla.
Ja som začala od 1.2. a zatiaľ som mínus 4 kila. Tiež som išla cestou cvičenia vo fitku. Plus utrum s vyjedaním z "dlhej chvíle". Môj cieľ je mínus 15 kíl. 4 som už splnila. A samozrejme potom si to udržať.... A to som ešte stihla mat aj omikron....
@guineverebeck No ja sa snazim tiez cvicit, a mala som obdobia, kedy fakt som makala takmer kazdy den a tam som videla rozdiel, ci som si davala pozor na stravu alebo nie.
@madeline1 ano poznam. Dobre ze si spomenula.
@elenajezova a ako sa ti cvici po chorobe? Nemas problem s dychom?
@zmrzlinka2021 ono ked makame velmi tak nas ani nelakaju nejake tazke jedla. A zhresit raz za cas uz tak telu nevadi.
Nie, našťastie úplne v pohode.
@guineverebeck 😄presne tak veru... ❤️
Vcera som bola behat baby. Uplne v pohode, sama som sa cudovala kolko vladzem. Dnes trening ale na sr*cky som. Vobec som nevladala. Vobec.