Ahojte som 25 dní na kalorickych tabuľkách, schudla som z 95 kg na 91 ale bojím sa že to nedám. Bojím sa že proste dostanem chuť a zjem zase veľa jedla aj sladkého aj fast food. Už dnes som mala nenormalnu chuť na cheesecake ktorý dcéra nedojedla. Ako sa mám prosím namotivovať? Ja chcem schudnúť ale som slaboch v tomto. Už som toľko krát zlyhala. Už som raz bola na váhe 80kg ale zacala som veľa jesť lebo mi to proste chuti. Čo mám robiť aby som vydržala? Je mi až do plaču zo seba samej.
Z 95 na 58 ✌🏼
Keď začneš cvičiť a “ potiť krv “ vo fitku a necháš tam aj dušu tak ver tomu že si premyslíš či si dáš na obed burger a za tým aj tiramisu alebo radšej niečo ľahké a plné bielkovín . Budeš sa aj lepšie cítiť keď budeš jesť zdravo, budeš mať viac energie a budeš sa cítiť zdravšie 😊 btw.. zdravá strava nieje vôbec nudná ako si veľa ľudí myslí že ľudia co chudnú musia jesť len kuracie prsa so zeleninou. To sú bludy ! 😊 držím palce , dáš to ☝🏻
Pohyb😉 Ani ja si neviem odoprieť dobré jedlo, som gurmán, po 40 som si uvedomila, že je to vlastne jedna z mojich najlepších skills 😂 Zároveň som súdna, takže aby som mohla žrať, musím sa úmerne tomu hýbať, tak to robím👍
@aylinn_ wau vyzeráš krásne. Ja som pri 95 rozliata, brucho ako keby som slona čakala. Ja jem asi zle. Robím si každý deň kuracie prsia a kuskus alebo tofu a kuskus do toho buď mozarela light. Dám si aj kávu a každé ráno cottage a proste stále len toto. Už mi je z toho na grc ked vidím tofu a kuskus . A cvičila si od 95 alebo si zhodila stravou a potom fitko?
No tak si si odpovedala kde je problem. Z dlhodobého hľadiska je toto úplne zle. Musíš sa naučiť stravovať sa tak, aby ti všetko chutilo , aby to jedlo spravilo to čo má, po všetkých stránkach. Ani sa nečudujem že máš chuť na všetko možné keď stále papaš to isté 😊 chudnúť z takejto váhy to nieje len zmena jedálnička ale zmena životného štýlu a najlepšie navždy. Teda kým nám zdravie dovolí samozrejme 😄
Pošli mi do správy email ak chceš . Pošlem ti pár jedalničkov od trénerok, kde sa môžeš aspoň inšpirovať. Ak si tie jedlá budeš pripravovať tak si gramáž pouprav tak aby ti to sedelo všetko v KT.
A ďakujem pekne za kompliment. Cvičím iba od marca. Najprv som len chudla stravou.
Dôležitá vec je uvedomiť si, že keby si si ten cheesecake dala tak si nezlyhala. Toto nie je záležitosť jedného dňa, je to záležitosť rokov a cheesecake hore dole na tom nič nezmení. Toto je obrovská chyba veľa ľudí čo chudnu, raz sa pošmyknú a myslia si že sa to cele zrúcalo a sú tam kde boli lebo veď už je to zrúcane. Nie nie je. Aj keby si mesiac chudla a týždeň preberala, je to stále lepšie než režim stáleho priberania. Chápeš? Dúfam že áno. Tu nejde o cheesecske, nejde o deň a ani k týždeň. Ide o roky. To si pamätaj
čo na tom keď si raz za čas dáš jeden nezdravý koláč...nič sa nestane. len potom ďálej pokračuj v chudnutí... dôležité je neprestať. výsledok sa určite dostaví.
Si na najlepšej ceste k jojo efektu. Máš jesť normálne a nie jesť len kura s kuskusom.
Ja som prekvapena ze si vydrzala uz 25 dni tak vela schudla a chcces prestat. Vravi sa ze 21 dni je najhorsich. Ako to ze ta chyta depka teraz? Vydrz. Mna to prave po mesiaci a prvych kg zacalo bavit..vydrz aspon do vianoc.. aj ked zle obdobie si si vybrala.. no vydrz aspon tie 2 mesiace. Odmen sa na mikulasa na vianoce a tak pokracuj dalej.. ale odmenou ti bude vaha.
Treba sa naucit pocuvat svoje telo.Vykasli sa na kaloricke tabulky,pocitanie kalorii, na kura a kuskus.
Treba jest ked mas hlad, jest na co mas chut ale neprezierat sa , ziadne emocne vyjedanie- ak chces dlhodobo schudnut.
K tomu pravidelny pohyb a kg pojdu dolu. 100%
Psychicka pohoda je tiez dolezita inak to nepojde
KebY mam jest 25dni len tofu,kuskus a kura, tak nezjem lwn tem cheescake ale aj tanier
Musis si uvedomit, ze ked si takto nastavena tak si len sama hadzes polena pod nohy.
Ked chces schudnut mozes jest hocico, ale musis dodrzat kalorie. Kaloricky deficit. Plus samozrejme nejaky pohyb.
Chut na sladke je zavislost. Biely cukor je ako droga. Nauc sa robit zdrave sladke mnamky. (Pouzivaj banan, datle alebo ked uz agavovy sirup, med, kokosovy cukor...)
Ono aj to, ked das telu co potrebuje, nemala by si mat tie stavy ze potrebujes sa dojedat. Ked telo nema ziviny, tak ich pyta aj preto tie chute mozu byt. A to co si pisala nizsie to nemas plnohodnotnu vyzivu za den. Ani sa necudujem potom ze by si len jedla.
Treba si obcas aj daco dopriat. Kludne aj ten cheesecake. Zapisat do KT a prijem prisposobit. V ten den, alebo dalsi…. Dolezity je priemer za par dni, jeden den nic neznamena.
A k tomu kuratu s kuskusom mas aj daku zeleninu? Ved ta prida objem a zasyti… cottage cheese jes samotny? Ani sa nedivim, ze mas zalusk na fast food. Toto je trapenie. Musis upravit jedalnicek, jest pestrejsie, toto nie je udrzatelne. Mas jest tak, aby si mohla fungovat v beznom zivote.
motivácia je nerobiť extrémy ak si dáš raz za čas fastfood je to ok moja najvyššia váha bola 72kg teraz mám 55kg a schudla som bez omedzovania ale zároveň bez prejedania a s vyváženou stravou. Niekedy idem do fastfoodu alebo si kúpim sladké a čo 🤷🏻♀️ váha sa mi drží. To, že si dáš cheesecake nepriberieš z neho naspäť na pôvodnú váhu ale bude stačiť si dať menšiu porciu na najbližšie jedlo alebo pridať pohyb a problém vyriešený. Samozrejme ak telu načo bolo zvyknuté dlhší čas niečo zoberieš bude to chcieť preto treba postupne ak za týždeň si dáš každý deň sladkosť alebo FASTFOOD začni s tým, že obdeň jedno z toho a zvyšok zdravo keď sa budeš cítiť ready tak 2dni po sebe vynechaj potom 3atď.
@aylinn_ ahoj, ak by ti to nevadilo, mohla by som aj ja poprosiť jedálničky, tiež chudnem zo 104kg a mam pocit ze jem len to isté, tak nieco na inšpiráciu by bolo fajn ;)
nenut sa jest s odporom, co ti nechuti.
z jedal ktore si bezne jedavala odber z mnoztva porcie ale nie radikalne a uprav ho na zdravsiu verziu.
neviem co ma kazdy s tymi kuracimi prsiami na vode pri chudnuti... ja tiez chudnem, pouzivam KT a zatial som sa k tejto polozke ani nedostala, lebo od detstva neznasam vlaknite biele maso bez chuti. Vzdy mi z kurata chutili len stehna alebo kridelka.
Tak si pri chudnuti urobim z toho zdravsiu verziu, stehna zbavim koze a opeciem ich bez pridaneho tuku len s podlievanim vody a koreninami. K tomu zem . kasu, ale miesto masla ci smotany len trosku mlieka ci vody. K tomu kopec dusenej ci surovej zeleniny a mam chutne zdrave jedlo.
Kuskus?...tak to ked zjem 1x do roka tak vela. Normalne si varim cestoviny , celozrne alebo obycajne, al dente, v primeranom mnozstve s masom a zeleninou /vela/.
ak si dam cottage alebo grecky jogurt alebo tvaroh, tak nikdy nie cisty, bud na slano s paradajkami a uhorkami, alebo na sladko s ovocim a ovs. vlockami.
skratka vydrzis, len vtedz ked budes chudnut s miernym kal. deficitom a s jedlami co ti chutia. Ja ked mam na konci dna splnene kalorie, ze nic neprekrocim a viem ze rano budu nejake tie 100-200 gr. dole, tak sa odmenim, malou sladkostou, vacsinou malickym krajcekom chleba s domacou marhulovou marmeladou.
Treba uspokojit aj bazivost za sladkym.
Prihlás sa do Fitlavia. Tam sú výzvy, rôzne cvičenia, fakt je z coho vybrať. Plus jedálničky, pestré a normálne jedla, toto Ti pomôže úplne najviac, že uvidis, ako sa dá stravovať zdravo a pritom CHUTNE.
Drz sa ✊✊
Pravidelne zdravo jest , hýbať sa a byt dobre mentálne nastavený. Občas si dopriať aj niečo nezdravé