Chudne sa chodením denne prejdem aj 4 km chudne sa aj tak?
Suseda chodi denne rychlejsie 15km a schudla 20kg
Chudne sa energetickým deficitom ... áno, počas chodenia sa spaľujú aj nejaké kalórie, podľa Googlu je to pri 4km cca 200kcal, nie je to veľa, ale je to niečo ... záleží teda aj od stravy a inej aktivity
Z 270 kil ano. Inak isto nie 🙈
Chudne sa aktivitou, kde telo dosahuje pulz nad 130, a telo zacina chudnut po 20 minutach takehoto cvicenia, cize 4 km schodze je akurat tak pre dobry pocit nic viac
@lily14 schudnúť môžete samozrejme aj tým že pridáte chôdzu, ale dôležité bude vytvoriť v strave kaloricky deficit čiže vas príjem musí byt menší ako vydaj. Pokial ten príjem bude vyšší, bohužiaľ neschudnete aj keby ste behávali 10 km každý deň 😊
Hubne se chůzí. Ale takovou, která trvá nejméně 60 minut, tepovou frekvenci máš na 60% svého maxima (maximum je 220 mínus tvůj věk) a na této hladině se držíš celou dobu chůze. To je velmi výhodná aerobní pohybová aktivita pro toho, kdo nemůže běhat, nechce běhat, je to funkční, plus jídelníček, plus jiný pohyb, aby výdej byl vyšší než příjem. 4km jsou jen tak na zahřátí, samozřejmě, že každý pohyb se počítá, ale tohle je asi málo na hubnutí.
Chudne sa kalorickým deficitom.
či to spravíš hladovaním, behaním maratónu, práškovou diétou, alebo sexom je to jedno.
Chudne sa keď si v kalorickom deficite ak aj prejdes 20km denne ale prijíma viac kalórií ako spális neschudnes
Ak pôjdeš 4bkm do kopca rýchlou chôdzou tak áno, bežná chôdza 4km by malo byt denný pohyb, ale pootesujuca správa chudne sa kalorickym deficitom
Chudne sa kalorickym deficitom, cize tazko tu posudzovat ze je to “smiesne malo”, kaloricky deficit dosiahnes znizenym prijmom alebo zvysenou altivitou, ani jedno vsak netreba prehanat… cize ak si nebudes napr davat pozor na stravu, tak 4 km ti urcite nepomozu
3.6 kalorii spalis minutou sexu. Potrebujes spalit o 3500 kalorii viac nez co prijmes aby si schudla 450g cize mozes pol dna sexovat a schudnes tak 🤣sorry nechcelo sa mi googlit tie 4km Mozno aj Tato info pomoze .
Tak je to stále lepšie ako nič 🙂 Povedzme si, že niekomu sa nechce ani to.
@lily14 tak, ako uz bolo napísané. Ja chcem len dodať to, že mala som isté obdobie prácu, kde som presla denne tak 15km. Žiadna rýchla chôdza, práveže skôr prechádzka. A to bolo moje naj obdobie, co sa týka váhy, schudla som aj viac, ako som chcela, kila priam leteli dole, aj som sa skvele citila. Strava samozrejme primeraná, žiadne prezieranie, ani žiadne diety. Niekomu by možno taky pohyb nestacil na spaľovanie, mne teda áno.
@lily14 ja keď som bola teenegerka a adoptovala som si psíka z útulku, tak som s nim chodila denne minimálne na hodinové prechádzky, keď bol čas aj dlhšie a schudla som asi 5 kg 🙂
Určite je to lepšie ako nič, ja niekedy podľa apky takouto chôdzou spálim viac ako behom. Určite pokračuj, si na vzduchu, a aj spáliš nejaké kalórie 👍
naša pediatrička radila synovi, vtedy 15 ročnému, 45 minút rýchlej chôdze denne. Bol bacuľatý vtedy.
@lily14 Cvičím každý deň 45min, plus 2x do týždňa chodza 10km a všetko čo je v rozumnej vzdialenosti (obchody, úrady) obehám pešo. Inak moc pohybu nemám v zmysle že nerobím ťažkú fyzickú prácu. Na chudnutie to žiadny zásadný vplyv nemá ak neupravím stravu. Ale má to vplyv na zdravie a celkovú kondíciu - preto to robím.
Pri chudnutí platí že 80% úspechu tvorí strava, 20% cvičenie.
4km chôdze denne nieje absolútne nič, teda všetko je lepšie qko nič ako nečakaj zázraky.. Ja som cvičila, popri tom som sa v ramci možnosti snažila chôdzu aspoň 8km-10km... Časovo je to náročné, takže skôr keď máš vela času, si ma RD a pod.. Takže ak chceš len 4km určite neschudneš, možno nejaké kilečko pojde doku aknsi doteraz nic nerobila, ani nechodila... Ale ked chces chudnúť, to radšej zacni behať
@lily14 To je tak minimum aby človeku neatrofovali svaly.