Ahojte neviem ako mám začať kto sa venuje behu alebo je skúsený tak mi poradí,🙈 už pol rok cca aj viac chodím behať môj cieľ je schudnúť z noh ale všimla som si že mi skôr lýtka narástli a svaly na stehnách sa objavili čo som nemala, a to som cvičila doma s vlastnou váhou stravu som ani niako neriešila až tak 🙈 stravujem sa normálne mam 15 rokov a vážim 50kg len ako si to nejde… mozem Nejaké rady alebo tipy aby som nemusela prestať behať a videla aj nejaké výsledky lebo fakt veľmi svalnaté nohy nechcem a veľmi sa do toho nerozumiem…
Strava je klucova.
@vanilkovazmrzka toto napiš pätnasťrocnej a pretane jest 🙈
No ja by som naopak chcela mať aspoň trošku viditeľné svaly, robím silové cvičenia už viac rokov a nejako to na mne nevidieť...
@vanilkovazmrzka stravujem sa normálne 🙈dodržiavam aj stravu nejem sladké len zase nemám diéty neviem aké …
@syk1122 diéty netreba .že nejes sladké je obrovske plus . Tvoj tanier má byť pestrý .. keď si každý tanier dňa rozdelis pomyselné na tretiny ,má obsahovať tretinu bielkovín ( mäso, syry ,vajíčka ,strukoviny ) ,tretinu zeleniny a tretinu prílohy ( ryža ,bulgur ,pilaf ,zemiaky , kuskus ...)
Čím pestrejší jedálniček ,čím viac hrá farbami ,a čím viac zložiek rastlinnej stravy , tým zdravšie trávenie , viac vitamínov ...
K tomu tie porcie .si vo veku ,kedy ešte mozes nejaký ten cm nárast ( ja som počas strednej narástla o 2cm ešte ) . Takže neznizovatvten príjem až tak .
Vodu najmä čistú 2,5 l aspoň . A vlákninu ..
Koľko vážia ,meruas . Máš problémove partie ?
@syk1122 ak máš 15 rokov a pri váhe 50 kg chces schudnúť, čo ja viem, máš iba 1.50 m?
Prečo chces schudnúť? Si stále vo vývoji, ty máš cvičiť kvôli zdraviu teraz a v dospelosti, mať rôznorodý pohyb na telesný rozvoj.
Sú aj ženy, ktoré rýchlejšie naberajú muskulaturu, môžeš byť ten typ. Potom pre teba beh nie je vhodným športom, ak nechceš mať svalnaté nohy.
Ja soom behavala tak 5-7 km 3 krat tyzdenne a schudla som dost asi 10 kilo
@syk1122 to je dobre, tak pokracuj s cvicenim, zdravo papkaj a uvidis ze casom to pride. Vsak nemas nejaku nadvahu, takze to nejde tak rychlo potom, s tym chudnutim 🙂 hlavne zdravo
Beh je fajn na zlepsenie kondicky, no stale plati to, ze musis mat vyssi vydaj ako prijem na to, aby si schudla. Tebe narastli svaly a ono to inak proste ukaze. Clovek nemusi zakonite len schudnut ay inak vyzeral, staci ak sa vyrysuje. No casom to isto pride neboj ty nic
@syk1122 mám 163 a za stredoškolských čias som vážila 50 presne . Raz sa to vyhuplo na 55 . Nosila som vrchné diely 36 a spodné 38 . Podľa fotiek vidím ,že stačilo pridať cvičenie a trochu vymodelovať postavu .lebo jedla som vlastne všetko .najmä bagety 😂 ...a žiaden aktívny šport . A vyzerala som horšie s postavou .ako potom po troch deťoch 60 kilova vyšportovaná 🫣
Len niektoré svaly rastú pomalšie a aj telo sa nie vždy znení hneď po mesiaci .avšak cítiť a vidieť na sebe zmenu by si mala určite po 3 mesiacoch konzustentnych treningov .ideálne kardio plus silové tréningy ( napr cez youtube ) výpady ,drepy ,kliky , plank , core
@syk1122 behaj pomaly .tak ,aby si vedela plynule rozprávať . Vtedy by si teoreticky mala byť v spalovacej zóne . Zároveň postavia dobre základy pre vytrvalosť .
A teda strava je 70% úspechu ...
A svaly treba . Čím menej svalov ,tým slabší progres . Menej spalovania ...
Pred posledným štvrtým pôrodom som behavala 30 km v kopcoch ,a teda určite som nemala hrubé , a silno osvalnatene nohy . Keby je to tak jednoduché