Ahojte, čím sa sa nahradiť pečivo celkovo, keď som neskutočná chlebickarka...vydržala som Max 5-6 dni sme jednoducho ako keby to môj organizmus nedával...bola som unavená a neviem ešte ako to opísať..a keď som potom zjedla normálne chlieb tak bolo všetko ok.
Slatinský chlieb
https://potravinydomov.itesco.sk/groceries/sk-S...
@pribinak ale zaberalo to..tak preto hľadám spôsob...
pripadne penam vecerny chlieb 🙂
Nevyraduj chlieb, lebo aj tak bez neho nebudeš žiť celý život... Daj si slatinsky a toľko, aby sa ti vošiel do KT 🤷♀️
Mozes kludne jest chlieb, ked ti to kaloricky vyjde.
Som na kt 6 tyzdnov, dole 3.5 kila a chlieb jem denne 😀 musi sa ti zmestit do prijmu
Presne ako ti tu radia - chyba nie je v chlebe, ale v tom, koľko vlastne toho celkovo poješ. Ak chceš schudnúť, príjem musí byť menší ako výdaj. Sacharidy telo potrebuje. Nevyradzuj nič takéto základné, bez čoho tvoja diéta veľmi ľahko stroskotá, lebo ti to začne hneď chýbať (viď chleba prílohy k jedlu..). Apropo, ty by si nemala hľadať diétu, ale zmenu stravovania a návykov. Diéta ti pomôže na chvíľu, ale ak si chceš váhu udržať a neprepadnúť sa naspäť, bohužiaľ to musíš zmeniť všetko už nastálo.
Schudla som 14kg a jedla som chlieb denne aj prílohy, jedávam kvaskovky a nie pol pecňa...
Nevyraduj nič čoho nie si schopná a ochotná vzdať sa celý život. Nechaj si ho v jedálničku ale s mierou a treba sa pozrieť na zvyšok jedálnička, pretože problém nie je v pečie ale v celkovom prijme a zložení potravy
Nikdy by som sa nevzdala jedla, ktore milujem. Cize budes si ho odopierat, schudnes a potom priberies este 2x tolko?
Ved daj si napriklad krajec, dva chleba a k tomu napriklad vajicka, sunku s vysokym obsahom masa a cottage na ranajky napriklad. Cize budes mat aj svoj milovany chlebik, budes syta a mas za sebou vysokoproteinove jedlo so ziaducimi tukmi. A tak dalej. Ved daj si ten chlieb ale s niecim kde su proteiny co ta zasyti.
Cvicim a krabickujem roky rokuce a pecivo som nikdy nevyradila a ani by som makky chlebik s chrumkavou korkou nenahradila tymi atrapami peciva, co vyzeraju a chutia ako gumova podrazka.
Ano, existuju aj chutne varianty, ale bud su extremne drahe alebo ich maju malokde, tie proteinove chleby ak ked su chutne, okolo peciva ale ani nepresli.
chlieb nemusis vysadzat. Mozes ho jest dokonca cely den ak ho zjes tolko, ze ti vyjde kaloricky deficit. Je to len matematika.
Pec si domaci. Pridaj semienka rozne, mix muk, tak zvysis vyzivovu hodnotu. Po upečení nakrajaj na krajce, zamraz a vytiahni si vzdy len jeden co zjes. K tomu poriadna bielkovina (rôzne syry, vajicka, ci natierky domace) zelenina/salat a hned je to super vecera/raňajky
Keď miluješ chlieb a robí ti dobre, nevidím dôvod, aby si ho vylúčila. Zníž množstvo, prípadne uber z iných vysokokalorických potravín (čiže nedaj si k nemu slaninu, napríklad). Dôležité je, koľko kalórií prijmeš v porovnaní s výdajom. Nie, z čoho pochádzajú. (Brané s rezervou, samozrejme, lebo strava má byť pestrá, ale chápeš, ako to myslím.)
Na You Tube je veľa receptov na zdravšie chleby, bezmúkový, bezlepkový, Keto chlieb,
ovsené chleby, so semienkami dáš si tam čo máš rada.
Ja som nasla úplne super chlieb aj keď je drahší ale je veľmi chutný a ma odost menej kalórií a tých ostatných veci v sebe
Ale veď kvôli chudnutiu nemusíš vylúčiť chlieb z jedálnička, musíš si vyberať chlieb s nízkym glykemickým indexom.
Napr spaldovy pohankovy razny jačmenný