Chcem schudnúť pomocou rotopedu. Poradíte?

ivetlo
17. feb 2014

Baby každý deň jazdím na rotopede. Najskôr prvé dva týždne som 25min a držala som tepovu frekvenciu nad 140. Teraz som začala 45min a tep frekv tiež naf 140. Mam to na dvojke záťaži a stale mam stiahnute brucho. Robím to dobre? Poraďte kto shudol či to robím dobre. Večer nejedavam a obmedzujem pečivo a sladké.
Ďakujem

chikita0000
17. feb 2014

Ahoj aj ja jazdim kazdy druhy den nanom ale iba tych 30 min lebo pri malej sa moc neda ale pomalinky to ide zomna kolko si uz schudla?

maribell
17. feb 2014

kazdy pohyb je super 🙂 citala som ze ked chces schudnut mala by si sa hybat apson 40 minut ..na tvojom mieste by som sa vazila menej ...skor sa pomeraj a uvidis ako pojdu cm dole 😉 drzim palce

lorela
17. feb 2014

Len vďaka rotopedu neschudneš, treba upraviť stravu, prípadne stravovacie návyky. 5krát denne nízkokalorické malé porcie, veľa zeleniny, celozrnné výrobky, chudé mäso a ryby, nízkotučné mliečne výrobky. Posledné ľahké jedlo (napr. tvaroh, alebo zeleninový šalát s nejakou bielkovinou) môžeš mať 2 - 3 hodiny pred spaním. Dostatočný pitný režim je tiež dôležitý, zhruba 2 - 3 litre nesladených tekutín.
Čo sa týka rotopedu - nemusíš každý deň, telo potrebuje aj čas na regeneráciu. Dostatočným bude cvičenie 4 - 5x do týždňa v trvaní 45 - 60 minút. Slabá záťaž, tempo také, aby si sa nezadýchala (a dokázala by si rozprávať). Takéto tempo je ideálne na spaľovanie tuku, pretože organizmus má dostatok kyslíka.

bajana
17. feb 2014

neviem tvoje rozmery - tj. vyska, vaha a vek, ale podla mna mas tepovku vysoku...ja mam pri veku 33 idealnu tepovku na chudnutie 120-140...na nete najdes kalkulacky, kde sa to da vypocitat...mala by si byt udychana tak, ze v pohode zvladas konverzovat a mala by si mat prepotene tricko, ale nemalo by z teba permanentne tiect...
potom myslim, ze 25 min. je malo, 45 min. je optimum, ale kludne by som dala 60 min. tuky sa zacinaju spalovat az po nejakých 30 min.
stiahnute brucho podla mna nema ziadny vply
aj vynechanie stravy vecer je uz prekonany nazor....dolezite su mensie porcie, pravidelna strava 5xdenne, vynechanie, sladkeho, peciva z bielej muky a tucnych jedal je zaklad....
ale vysledky pre istotu necakaj skor ako po mesiaci 😉
drzim palce

froschka
17. feb 2014

vsetko fajn akurat az na to ze vecer jest treba! a to bielkoviny alebo cisty protein. Pokial si veceru nedas tak telo stale bude premienat zasoby cukru na tuk a ukladat ho a nie spalovat. treba dat svalom energiu aby tuto premenili na tvorbu svaovej hmoty 🙂 jest mozes syry, cotachese, vajecne bielka, strukoviny ale aj ciste morcacie maso, kuracie a ako priloha zelenina kolko chces...uvidis pojde to rychlejsie

ottka
17. feb 2014

Ja mám síce orbitrek, ale je to podobné. Tiež som na ňom išla 35 minút 3 týždne a iba pol kila dole. Teraz mi poradili, že mám mať menšiu záťaž, ak chcem chudnúť. Tak vyskúšam.
Najefektívnejšia časť tréningu sa pohybuje medzi 60 a 75 % maximálnej tepovej frekvencie. Aby telo spaľovalo tuky, mala by byť tepová frekvencia pri športe v rozmedzí cca 125-140 tepov za minútu - presné hodnoty je treba zistiť individuálne .Niekde na nete sa dá nájsť vzorec na výpočet tepovej frekvencie. Pre každého je to trochu iné, myslím, že sa to odvíja od výšky, váhy a veku. Nie som si istá. Teraz ho neviem nájsť , ale skús pohľadať, možno nájdeš.

bullinka
17. feb 2014

my mame tiez rotoped, ja som zmenu na hmotnosti nejaku nepocitila, ta prisla az po prechode delenu travu. Ale kondicku som mala lepsiu. Minimalne cesta po schodoch mi nerobila problem.

sense
17. feb 2014

vecer treba jest bielkoviny a zeleninu....a 70%uspechu chudnutia je strava a zvysok pohyb....a aspon 40minut lebo az potom sa zacinaju spalovat tuky...