Chcem schudnúť počas kojenia. Ako sa mám stravovať?

adeli79
23. apr 2013

Som 5 týždňov po pôrode a mám potrebu pomaly začať chudnúť. Som ten typ, čo priberie aj zo vzduchu, takže jesť normálne + kojiť = chudnúť u mňa veru nefunguje. takže uvítam všetky rady všetkých žienok s rovnako spomaleným metabolizmom,ako bojovali s kilami po pôrode popri kojení. 😎

katkaseiner
23. apr 2013

Na toto rychlo zabudni... stravuj sa pestro a striedmo a hlavne nezabudni, ze aby si mala silne a chutne mliecko, nesmies v ziadnom pripade hladovat. Ja som pocas tehotenstva pribrala 18 kg a som na predporodnej vahe... teda bola som uz 4 mesiace po porode a som aj teraz... a to vyhradne kojenim. Musim ale povedat, ze nase kojenie ide niekedy aj do extremov... este som ani jednu noc neprespala, ked je mala hore len 3x tak to je uz akoze super noc, lebo je normalne hore tak do 10x. Takze tolko o tom. Napriek tomu ze prikrmujeme uz papanicami, tak noc sa nam nezmenila... ale to bude uz zrejme zubkami. V kazdom pripade sa daj do poriadku po porode, papaj zdravo a ver mi kila pojdu dole aj ked budes kazde 2 hodky papat.

soldi
23. apr 2013

@katkaseiner mozno u Teba to platilo, ale su zeny, ktore kojenim nechudnu 😉

@adeli79 stravuj sa normalne, jedz to, co si telo pyta a chudnutie neries. ja som sa tak stresovala pocas celeho kojenia- neschudla som vobec nic a to som aj cvicila. ako som prestala kojit, slo dole 15 kil ani neviem ako. takze fakt to neries, psychicka pohoda je momentalne dolezitejsia 🙂

adeli79
autor
23. apr 2013

keze som po 3.porode, viem, ze kila same dolu nepojdu. to su stastne zeny, ktore chudnu pri kojeni.

katkaseiner
23. apr 2013

@soldi @adeli79 viem, kazdy organizmus reaguje uplne inak, ale zas viem, ze ked skoncim s kojenim, razne budem musiet obmedzit papkanie, lebo priberiem 2xtolko ako pocas tehotenstva :D

jaruska8
23. apr 2013

Ja som bola doslova vycicaná malou, ale viem, že nie vždy je to tak. Viem, že aj cvičiť sa smie počas kojenia, len je dôležité neať svalovku, lebo mlieko potom chutí zle. A diétovať tiež nie je bohviečo. Strava by mala byť pestrá. Skôr sú naj časté a dlhé prechádzky. 😉

demonique
23. apr 2013

@adeli79 nepoznam tvoje stravovacie navyky, ale myslim, ze upravou jedalnicka nic nepokazis, pokial to nebude nejaka drasticka dieta. obmedzit chlieb a biele pecivo, ak jes maso, tak na prirodno, vela zeleniny a ovocia. teraz je na to myslim celkom priaznive obdobie. kludne zmensi porcie, pred jedlom sa napi vody. To ze hlad je prezleceny smad je skutocne pravda. nejest vecer, miesto sladkeho susene ovocie a oriesky. a ak nie si po cisaraku, myslim, ze mozes kludne zacat cvicit. neprehanat to, ale 2-3 hodiny tyzdenne nejaka zumba, fitko a tak je uplne vpohode. A hlavne sleduj maleho ako reaguje na kojenie, ak by si postrehla u neho nejake zmeny, ze odmieta mliecko alebo nieco podobne, tak s "chudnutim" prestan a zacnes neskor. Len ZIADNE DRASTICKE DIETY 😉 drzim palce 🙂

demonique
23. apr 2013

@jaruska8 Jaruš, ja ked som zacala cvicit po porode, tak som sa svalovke nevyhla. je narocne cvicit po takmer 9 mesiacoch a nemat svalovku 😀 a maly cical mliecko ako divy 😉 Asi je to individualne. Preto si myslim, ze kazda mamina moze skusit cvicit a ak by postrehla nejake zmeny v kojeni tak s tym prestat a zacat proste neskor.

cicamica1980
23. apr 2013
Používateľ cicamica1980 je nedôveryhodný
Je možné, že nejde o reálnu osobu, ale o profil alebo viacej profilov vytvorených za účelom propagovať konkrétne výrobky/služby alebo účelovo manipulovať diskusiu. Pozri príspevky od cicamica1980.

suhlasim s demonique - mojej 2,5 mes dcere tiez nevadi, ak mam svalovicu. skor by mozno mohol napisat niekto, kto ma negativnu skusenost so svalovicou a aku

jaruska8
23. apr 2013

@demonique
@cicamica1980 Mojej kamoške sa to stalo. Ja som necvičila. 😉

zuzanababalu
9. máj 2013

prosim vas viete mi poradit kedy mozem zacat cvicit po cisarskom. Moj gynekolog mi povedal, ze ked je vsetko OK tak mozme aj teraz (a to mam 2 mesiace po porode). Osobne sa citim fajn, ziadne bolesti a uz som aj zabudla ze som rodila. Som sice iba 2kg nad predporodnou vahou, ale mam take male brusko, ja to volam, ze klokanie brusko 🙂 a velmi rada by som sa ho zbavila. pls viete poradit. 😒

angelin84
9. máj 2013

@adeli79 Ja som začala asi dva mesiace po pôrode a bol cisársky. Síce som kojila, ale z pôvodných 65 som pribrala veeľa a po pôrode som mala 86kg, vďaka zdravotným problémom, ale to aj pri prvej dcére. Kojením som ani pred tým neschudla ani deko a kojila som rok a pol...teraz som sa dostala pod váhu pred tehotenstvom a cítim sa fajn. Lekár mi sám povedal, že po tých dvoch mesiacoch môžem začať s cvikmi, ktoré nezaťažujú veľa brucho, ale postupne že môžem pridávať aj tam.

zuzik231
7. nov 2013

@angelin84 ahoj, a mozem sa ta spytat ako sa ti to podarilo schudnut ...? moja povodna vaha tiez bola krasnych 65kg ked som isla rodit mala som 87kg a teraz ma malinka 2mes. a ja mam stale 74kg ... kojim, jem normalne ale mam pocit ze samo to uz dolu nepojde ☹ som zufala aj ked viem ze kila by som teraz riesit nemala ...

pingu1
7. nov 2013

no vazene, ja som pribrala 43, ked som rodila, mala som vyse 100 a povodna vaha bola 63 kg. tak co mam hovorit ja? vidim na sebe, ze to ide dolu, ale velmi pomaly. hlavne nejedzte blbosti a nepite sladke vody

angelin84
7. nov 2013

@zuzik231 Ahoj, tak ja som mala tie kilá, čo vy pred pôrodom po ňom 😝 ...teraz mám zase 64-65kg, ale rada by som čo-to dať dole. Ja som začala cvičiť, keď som už po sekcii mohla, mala som upravenú stravu...potom sa to zastavilo niekde na 72kg, skoro ako teraz Vám. No po pravde, do roka som kojila a potom ako som prestala kojiť, som začala znova s diétou, presne tento rok na Valentína🙂 a potom som schudla to ostatné. Pozrite tu na MK tému: Zdravé chudnutie bez diét. Najmä úprava stravy a cvičenie, ale už poriadne. Trikrát týždenne. A ja som inak aj veľmi nízka, 160cm, na mne každé kilečko vidieť 😒

angelin84
7. nov 2013

@pingu1 Viem, o čom píšete, ja som mala pred pôrodom 98kg ☹...aj mne to išlo pomaly, malá má teraz 21 mesiacov a ja mám len pár mesiacov svoju predpôrodnú váhu, ale to telo už nie je to, čo bývalo 😅

zuzik231
7. nov 2013

@angelin84 dakujem za rady ... snad to pomaly pojde dolu, a @pingu1 no ved tie sladke vody - teraz pijem vineu lebo som zistila ze mi velmi pomaha na mlieko - tak co by som pre svoje dieta nespravila 🙂

zuzi0110
7. nov 2013

@zuzik231 radšej pi Matyšáka hroznový mušt. Máš tam viac prírodný cukrov a menej umeliny.

katkanova
7. nov 2013

@adeli79 ja som pocas kojenia bola hrozne nevyspata, vystavena a jedla som hrozne vela a hlavne sladkeho, kym som nedokojila {1r} stale som mala vahu navyse, aj ked som cvicila (aj do svalovice, beh a podobne a malemu nikdy nevadilo). mozno keby som bola jedla rozumnejsie sli by tie kila dolu, ale nemala som proste na to sil este bojovat pri tom vsetkom sa ma so sebou a je pravda ze to nebola nadvaha v pravom slova zmysle len kila co som vedela ze nie su "moje" zalezi na tebe ci sa chces trapit a prinutit sa jest zdravo - pocas kojenia by som ziadne ine experimenty ako vynechanie sladkosti a prejedania nerobila, alebo pockas kym dokojis - mozno si tiez ten typ ktoremu to potom pojde lahsie 😉

pingu1
7. nov 2013

@zuzik231 mne vinea moc teda nepomohla

zuzik231
7. nov 2013

@zuzi0110 dakujem za radu ... @pingu1 mne pomaha a velmi dobre ... 🙂

jaruska12345
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
adeli79
autor
13. nov 2013

takze baby, mam od porodu dole 22 kg. tak som velmi velmi stastna. 😲

zuuzika
13. nov 2013

ahoj das nejake tipy ako na to?

farmacka
13. nov 2013

pri kojeni sa neodporuca radikalne zhadzovat, jedine jest pravidelne a neprejedat sa, obmedzit prilis tucne jedla a sladkosti, ale pri kojeni ozaj velmi opatrne..este bude casu dost na chudnutie, hlavne nepribrat 😉

oliverceky
13. nov 2013

@jaruska12345 mám záujem o info o bunkovej výžive. Vďaka

lukhino999
14. nov 2013

pozri si tuto stranku a vypln tam dotaznik :http://www.chudnete.sk/zdravoafit a s nasou pomocou sa ti podari schudnut sso zdravim,plnohodnotnym a vyvazenym jedlom vo forme koktailu ktory vyborne chuti a je vyskusany a overeny ,pomohol uz tisicom ludi ktory potrebovali schudnut

gzzzl
8. jan 2014

Ahojte maminy, ktora ma zaujem ponukam e-booky - povodna cena 14,90. Celkom su 4 v PDF formate za 2,-
http://www.cojestpocviceni.sk/
Z fitka do kuchyne, alebo čo jest po cvičení a nepribrať - 68str.
Hriešne dobré a zdravé sladkosti 31 str
Zdravé fitness polievky 23str
Vianočné dezerty bez výčitiek 31 str
info v IP