Chcem schudnúť. Čo dnes variť?

majka20201
23. jan 2013

Ahoj, na tejto stránke je podobná diskusia (čo dnes variť), ale ja by som chcela založiť diskusiu pre nás, ktoré chceme schudnúť. Takže budem rada, za nové diétne rady, inšpirácie, receptíky a aj pekná fotka poteší.
Čo teda dnes budete variť?

irriss
23. jan 2013

@majka20201
Tema se mi libi🙂, doufam, ze nebude odstranena..jeji smysl si dost dobre a jasne popsala 😉

Co budu varit'?
Vzhledem k tomu, ze jsem varila(jedla ☹ ) cele Svatky...
...pro sebe si muzu varit pro nejblizsi tydny a mesice jen "jogurt a kafe"
a pevne doufat, ze nebudu muset dojidat po detech..takze hubnu i tim,ze detem nakladam mene, abych mela jistotu, ze talire budou prazdne 😲 😉

maricca
23. jan 2013

Velmi dobra tema, aj ja by som potrebovala konkretne napady a recepty, hlavne zo surovin, ktore sa daju bezne dostat u nas v obchodoch, a teda nejake rychlovky, uz mi nejak zlyhava fantazia a aj casu je pomenej.

majka20201
autor
23. jan 2013

Som tu nová, myslím, že som to popísala dostatočne, dúfam, ze to nezmažú......

sissy27
23. jan 2013

@majka20201 variť hocičo, aj rezne s majonézovým šalátom a ešte upiecť krémeš, len to nejesť 😀 pri varení aspoň poskakovať okolo šporáku, nech máme nejaký ten pohyb no a jesť zeleninu, ovocie, chudé mäso,nič vyprážané, minimum oleja, žiadna biela múka a žiadny cukor... och bože, teóriu ovládam, škoda že to neviem uviesť do praxe 😝 a platia dve zásadné pravidlá:
1. po deťoch sa nedojedá
2. jedlo sa môže aj vyhodiť (jasné, lepšie navariť menej, aby sa nemuselo, ale skrátka netreba vždy všetko dojesť za každú cenu)

stano4000
23. jan 2013

uvar co len chces, vydaj a prijem energie musia byt v ramci dna v rovnovahe, ak chces schudnut, vydaj musi prevysovat prijem. odporučam pšenový kolac 🙂

stastnevydatam
23. jan 2013

@majka20201 ahojky, super tema.. ja som po 2 porode a musim sa uz zacat stravovat inak.. lebo este stale vyzeram ako keby som tehu 😠 nech uz mame dostupnejsiu zeleninku, lebo stale len cestoviny, kys. veci a kysnem aj ja 🙂 🙂 .. vcera som robila spaldove palacinky, ale neodolala som s nutelou.. inak ich mam rada s medom.. dnes idem na obed k mamine, takze netusim..
a co ty?

blcha
23. jan 2013

ahojte tak ja sa pripajam kedze potrebujem schudnut asi tak 10kileckov uz skoro tyzden sa snazim dodrziavat neake tie pravidla a podarilo sa mi dat dole jedno kilecko na zaciatok celkom fajn no moje zasady rano vypijem pohar vlaznej vody s citronom cely den pijem vela vody a vseliake tie caje na chudnutie splovace tukov dnes na obed mam grilovaneho lososa k tomu si ogrilujem aj zeleninku normalka som kupila mrazenu cinsku a to je vsetko este mozno ladovy salat keby som mala malo 😉 a veceru zasa lahku mozno jogurt s ovsennymi vlockami
ziadne sladkosti ziaden chleba ziaden cukor ked som hladna tak sa napijem alebo si dam jablcko ci neaky cerstvu zeleninku a myslim ze tak sa to da vydrzat kedze ja som masovy tym tak skoro kazdy den si robim na obed masko snazim sa bez oleja takze vsetko grilujem ale da sa to v pohode aj na panvici bez oleja maso si vzdy nakladam do biliniek korenin a k tomu si davam tu mrazenu zeleninku tu tiez davam na panvicu zalejem troskou vody posypem vegetkou a super priloha takto sa snazim nekombinovat maso s ryzou alebo zemiakmi ked mam chut na zemiaky tak si uvarim v supke k tomu som si uprazila kyslu kapustu a vyborne to bolo 😉

majka20201
autor
23. jan 2013

A čo nejaké konkrétne raceptíky?

majulino
23. jan 2013

1 l zeleninového vývaru
500 g brokolice
soľ
mleté čierne korenie
2 lyžice masla
2 plátky toastového chleba
Postup
Do vriaceho zeleninového vývaru vložíme umytú a na ružičky rozobratú brokolicu. Varíme asi 10 minút. Potom ju rozmixujeme a podľa chuti posolíme a okoreníme. Podávame s malými kockami toastového chleba, ktoré sme opiekli na masle do zlatista. toto dnes varim ja je to chutne a hlavne zdrave inak pijem tyzden caj hanasaki po 6 salok denne co je 1,2l caju a dnes mam o kilo apol menej odporucam a aj cena je priatelna cca 4 e za 400 salok

adiena
23. jan 2013

Nechcem robit reklamu, ale neviem, ci poznate tuto stranku: http://www.chudnutie-ako.sk/recepty/ Su tam aj tipy na jedalnicek. Ja si ogrilujem kuracie prsia na lyzicke olivoveho oleja, k tomu dusenu zeleninku alebo i cerstvu. Pripadne aj cestoviny, aj celozrnne, ale mozno len cca 70,80g so cherry paradajkami ogrilovane na olivovym oleji s cesnacikom. Rozne salatiky s kuracim maskom. Kuskus s hocijakou zeleninou aku mas doma. V rure do alobalu zemiaciky a len s trochou soli. Sojove platky so sampinomi a mrkvickou a hraskom. A rozne, internetu a fantazii sa medze nekladu 🙂

majka20201
autor
23. jan 2013

Tak ja som sa na chudnutie dala od soboty 19.1. Mám to naplánované na fázy. Teraz mám detoxikacnu fazu. potom budem mat chudnucu fazu, v ktorej sa jedia sacharidy len doobeda. Potom je udržiavacia fáza a v tej sa jedia sacharidy už aj poobede a večer. Preto som zakladala stránku, aby ste mi dali nejaké inšpirácie čo potom variť. Hlavne mám záujem o recepty na klasické jedlá, ale dietne.

zabka88
23. jan 2013

včera som robila špenát, ale bez smotanky (tiež sa zíde pár kileček zhodiť 🙂) , k tomu zemiačky a vajíčko

majka20201
autor
23. jan 2013

@adiena Ja viem, že na nete sa toho dá nájs veľa. Ja som skor myslela, že by sme si sem pisali konkrétne jedlá, ktoré sme si uvarili. 😉

zabka88
23. jan 2013

@majka20201 ahoj, a ako robíš detox? tým spôsobom od Macingovej či nejako inak?

majka20201
autor
23. jan 2013

@zabka88 Dobrý nápad, listový špenát mám rada dochutený cesnakom. Inak kombinaciu špenát- vajce -zemiaky nemusím (v škole nám to varili a nebolo to dobré). Ale mám rada listový špenát napr. k lososovi.

majka20201
autor
23. jan 2013

@zabka88 Ahoj, nie od Mačingovej to nemám. Chodím k jednej pani na lymfomasáže a tá se venuje aj poradenstvu s chudnutím - má vyštudovanú biochémiu. Takže detox a aj chudnutie mám od nej. Garantuje výsledky, tak som zvedavá. Inak za tri dni mám dole pol kila 🙂

zabka88
23. jan 2013

@majka20201 šikulka 🙂 hej listový špenát je super a zasýti 🙂 lymfodrenáž som skúšala pred svadbou a myslím že dosť pomohol.. aj som sa cítila lepšie

adiena
23. jan 2013

@majka20201 ked chces schudnut tak, ze ziadny jojo efekt, a nikam sa neponahlas. Tak sport a len obmedzit mnozstvo a vyprazane a sacharidy. Vsetko cerstve, pripadne zmrazene, ziadne polotovarove omacky, hotove jedla. Nezahustovat mukou, bud zemiacikom alebo nechat riedsie. Dietnejsie maso je sice kuracie a morcacie a ryby, ale aj ked si das hovadzie alebo bravcove (ovsem z tych dietnejsich casti tela zvierata) a das si k tomu zeleninu, je to uplne ok. Aj rizotko z celozrnej ryze, zemiaky vo vode varene, len s mierou. Zaklad jest pravidelne, ale ved to vies. Takze varit mozes vsetko okrem reznov, piroh, palaciniek, smotanovych jedal a pod 🙂

katren
23. jan 2013

@majka20201 "A čo nejaké konkrétne raceptíky?"
co tak skusit vyhladavac 😉
https://www.modrykonik.sk/forum/recepty/dietne-a-zdrave-jedla/

majka20201
autor
23. jan 2013

@zabka88 ja mám tých lymfodrenáží 9 a bola som zatial na dvoch. Vcera mi priatel hovori "nejak si zhubla, aby ses mi neztratila" 🙂

majka20201
autor
23. jan 2013

@katren dík za upozornenie 😉

amouramour
23. jan 2013

urcite na cas vymedzit z jedalnicka peciva, prilohy, treba znizit pocet sacharidov, aj take ovocie ked tak len doobed, ziadne chlebiky na vecer

majka20201
autor
23. jan 2013

Skor som myslela, že si tu budeme dávať inšpirácie čo kto varil. Napr. dnes som varila:
raňajky: ovsená kaša s medom, škoricou a jabĺčkami
desiata: jahodové kefírové mlieko
obed: paprika plnená mletým masom + celozrnné cestoviny
olovrant: tvarohová pomazánka + paprika
večera: kuracie rizoto

blcha
23. jan 2013

@majka20201 tak ja dnes
ranajky caj a ovsenne vlocky s nizkotucnym bielym jogurtom
obed grilovany losos ochuteny bylynkami k tomu uparena zeleninka
vecera bude uparene jablcka so skoricou
ked ma pochyti hlad medzi jedlami dam si neake ovocie alebo uvarim cajik

blcha
24. jan 2013

baby tak co dnes ake napady na dietne jedlo,
ja som si dala na ranajky celozrnny pagacik a cajik
na obed robim granadir ale bez klobasky bez maska miesto toho som si tam supla sampiony k tomu si dam uhorku no a na veceru asi len neake ovocicko

sissy27
24. jan 2013

@adiena len to kuracie mäsko hoc aj na vode nemusí byť vždy diétne - vďaka tomu, čo do tých kureniec pchajú, aby pekne narástli pomaly na veľkosť moriaka, tak pekne rastieme aj my... takže ak nemáš kurence z domáceho chovu, kde vieš, že neboli dopované hormónmi, tak to zas tak diétna záležitosť nie je...

dedenini
24. jan 2013

od noveho roku sa snazim s priatelom schudnut..mne sa podarilo 5kil, zo 74 na 69..a priatelovi zo 137 na 125 kg... a nemame nejaku drasticku dietu.. len sme prestali jest sladke, no trosicka obcas nezaskodi,aspon na energiu... ja som napriklad si dala asi pred tyzdnom troska z torty co som robila..ostatna sla mojej mame... Varim na olivovom oleji, a ked treba viAC OLEJA,tak pouzijem maslo... nepijeme ziadne sladene vody,iba obcas nejaku ochutenu ale s nizkym obsahom cukru... maso vacsinu kuracie, hovedzie..no hlavne nie tlste a mastne... jeme ovela mensie porcie, vela zeleniny,robim casto zeleninkove salaty.. vecer uz nejeme, po tej 7 hodine... ale stalo sa mi raz dva krat ze som bola hladna tak som si dala maly chlebik asi o 8 vecer... kazdy den jeme dost ovocia... kupujem hnede pecivo... rozky nejeme,bo zijem v anglicku a aj tak je ich tazko zohnat... dnes budem robit obycajne kuriatko v trube... ale mame tu nato take sacky,co tam vobec netreba olej... len dam do zacku, zavrem , pred tym okorenim, osolim-podla chuti... a necham v trube sa robit asi hodinu... k tomu ryza,alebo zemiaky len uvarene,maximalne robene na cerveno,papriku pridavam vacsinu robenu na masle... vcera sme mali,hovadzie masko na stave..s minimum olivoveho oleja... na cibulke, papriky, rajcine..pridane hriby, a k tomu zemiak robeny v trube, ale tak ze cely zemiak, aj v supke sa umyje..troska prekroji z vrchu a zabali do alobalu a da do trubi... bolo to vyborne jedielko 🙂

13mamicka
24. jan 2013

@majulinokde kupim ten cajik?

13mamicka
24. jan 2013

@majka20201 kde to je v ktorom meste?

zuzi82
24. jan 2013

@majka20201 Dobrý nápad, já už od Nového roku jedu podle zásad P. Havlíčka. Potřebovala bych dát dolů tak 14 kg, pomalu ale jistě. Teď mám dole něco přes dvě kilča, což je pro začátek moc fajn.
A dnešní den:
Snídaně - grahamový rohlík, lučina linie a kuřecí šunka
Svačina - ochucené kefírové mléko a půl banánu
Oběd - zapečené krůtí maso s rajčaty a bramborovou kaší
Svačina - jogurt a musli
Večeře - těstovinový salát s cherry rajčátky a tuňákem
😵