Ahojte. Chcela by som schudnúť. Ale...... Vydržím 2 týždne alebo mesiac dodržiavať určitý režim. A potom sa zasa vrátim do starých koľají. Minimálne 10kg by som potrebovala.
Ako mám vytrvať a zasa nezlyhat? 😔 Aby som mala pevnú vôľu a zasa nezlyhala. Ďakujem
No proste len musis vydrzat. To je o tvojej hlave a voli.
Nemozes chcieť zmeniť všetko naraz a už vôbec nie drasticky. Treba zmeniť životný štýl. Dôležitý je nižší príjem ako výdaj. A najdôležitejšie je keď máš slabú chvíľu a trošku to presvihnes nezahodit všetko kvôli malému zlyhaniu, ale pokračovať ďalej vo svojom režime.
ak si to skusala y a nic tak si najdi pomoc- trener alebo vyzivovy poradca- ale takych co naozaj veda co robia a nie predavaju somariny ako doplnky ..
A presne preto vsakovake diety nefunguju. Su dlhodobo neudrzatelne. Treba prekopat celkovo stravovanie, ale nie dietou.
nechudnem z veľkej váhy, hlavne som pridala pohyb, jedlo som len trochu obmedzila a schudla som čo som chcela. Začni menšími cieľmi, chodíš 6tisíc krokov? mesiac dodrž 7tisíc. Dávaš si každý deň sladkosť? Daj si každý druhý deň. Ješ každý deň vyprážané? Daj si dvakrát za týždeň. Ješ každú večeru donášku? Daj si dvakrát za týždeň. Potrebuješ zmeniť stavovanie a pohyb, ale aby ti tá zmena nenarušila tvoje bežné fungovanie.
Ja som si dala minulý školský rok, od 30.09. do 30.06. schudnúť zo 78 kg na 70 kg ... ja nemám rada sladké, mojím problémom bolo pečivo a tučné mäsko ... išla som na to postupne, pečivo vymenila za tortilly, tučné mäso za hydinu, salámu za šunku ... vytipovala som si 8 cvikov, ktoré doma denne cvičím cca 15 minút ... dnes ráno som mala 67,7 kg a dokázala som to bez trápenia, jednoducho som si postupne preprogramovala organizmus na inú stravu ... stane sa, že zhreším, no ďalší deň pokračujem vo svojom novom nastavení ... tiež si doprajem aj bôčik, aj chlieb, váha sa mi pekne drží ... a čo sa týka tých kadejakých diét, kolegyňa držala Ketodiet, váha jej išla krásne dole, dokonca aj z problematických partií, kým tú Ketodiétu držala, štíhla bola fakt ako prútik, teraz zaradzuje normálnu stravu a kilá jej idú viditeľne hore ...
No3 len vydržať...dlhšie, ale musíš zmeniť stravovacie návyky na dlhodobo, ak chceš aby to.aj dlhodobý účinok malo.
Ináč príde jojo efekt.
@nikoleta999 išla som cez kalorické tabuľky. Cvičenie cez deň je páse pri dvoch ročných deťoch a večer som taká unavená že sa mi nechce 🫣 .
To cvičenie ti stačí aj napr.2x po 10-15 minút denne keď sa deti hrajú. Ja necvičím viac časovo a s postavou som spokojná. Na tele veľa spraví aj každý 40 drepov, klikov a brušákov (hlava aj ruky na zemi, zdvíhaš nohy).Nie je to efektívne na chudnutie, ale na pevné svaly určite.
A deti ti nevydrzia v kočiku ?
Skus prerušovaný pôst 8/16 to znamená, že 8 hodín môžeš jesť a 16 hodín nie. Ja som to tiež dodržiavala a dalo sa to zvládnuť v pohode. Ja som mala to tak, že od ôsmej do 12 na obed druhého dňa som nejedla. A od 12 do 20:00 som jedla, ale nie že v kuse každú hodinu 😁 Je to v pohode a dá sa to zvládnuť a dokonca aj ten tréner z Extrémnych premien to odporúčal.
musíš mať nastavený režim tak, aby bol udržatelný, to znamená žiadne drastické diety, niečo čo si ochotná dodržiavať stále. Samozrejme musíš byť v kalorickom deficite, mať pohyb a vyváženú stravu.
@nikoleta999 vydržia. Veď 3 hodiny každý deň vonku. Ak je na to počasie samozrejme
Thule Urban Glide double a môžeš ísť behať, pri tom spať nemusia. Alebo uspať, nájsť si takéto ihrisko (je už pomaly v každej dedine) a cvičiť kým sa v kočíku vyspia.
Častá chyba je že ľudia si dajú nejakú “diétu” a keď ju porušia majú pocit že zlyhali a vykašlú sa na to, treba si uvedomiť že to že si dáš rezeň alebo zješ celú čokoládu neznamená že si zlyhala, toto je beh ma dlhu trať a jedna ani dve čokolády na tom nič nezmenia, keď sa šmyknes pokračuj bez výčitiek ďalej. Diétu si treba nastaviť tak, že bude pre teba udržateľná- nebudeš pociťovať nijak výrazný hlad a jedlo čo budeš jesť ti musí chutiť. Tvoj cieľ je naučiť sa jesť- zdravo, nie chudnúť lebo keď schudnes a nenaučíš sa jesť, znovu priberies.
Zlyhávaš zrejme preto, lebo zrejme dodržuješ tie drastické diéty, ktoré presne takto končia ... Ja keď som schudla 9,5 kg som si dala aj rezeň, nehladovala som, ale dôležitý bol výdaj ... Doteraz mi to vydržalo sa tak stravovať ... Cize skús popísať v čom spočíva Tvoja dieta ...