Chcem schudnúť, ale len priberám

31. jan 2022

Ahojte. Jedlo je pre mňa všetko, horšie je ze sa zo mňa stala závislačka od jedla. Chcem schudnúť, ale naopak stále priberám. Mam 169cm a 85kg, čo už je pre mňa dosť veľa. Na postave sa mi to najviac ukladá na zadku bokoch a hlavne bruchu,.. Mam to šťastie ze v tvári som stále rovnaká, nemám 2 brady nemám veľké tučné líca, všetko to je iba tam dole.

Lenže ja som už chorá z toho,mam obdobie trápenia, a co to stále iba jem.. Prosím pomôžte mi, alebo mi poskytnite nejaký kontakt na pomoc, ako s tým bojovať. Čítala som na nete ze je skupina o anonymných Prejedajúcich len nič som konkrétne nenasla.

Budem rada za každú radu. Len prosím ma nikto neodcudzujte Dkaujem.

silviazlat
31. jan 2022

Skus radsej vyzivoveho poradcu

evica17
31. jan 2022

Ahoj. No mala som podobny problem, 170 cm a 70 kg a vypapkala som sa na 90 kg, pretoze sa neviem obladat v jedle, najma v sladkom.
Mne osobne pomohol pravidelny rezim, najma spanok pravidelny a dostatocny. Vsade som chodila peso, kedze na spirtovanie som nemala cas. Ranajky boli vlocky s ovicim a jogurtom, desiata nejake ovocie, obed taky bezny skolsky a vecera a olovrant uz vramci moznosti. A ziadne sladke vody, iba cista voda. A teda ze som sa dakedy neovladla a zbastila sladke co som nasla, alebo chipsy, ale schudla som.na 73 a vedela som si ich udrzat stale, nakolko to nebol dietovaci jedalnicek, ale len taky bezny. No a potom som otehotnela a zas je to hore, kedze ako tehotna sa moc ovladat neviem

autor
31. jan 2022

@evica17 ja práveže nemám špeciálne chute sladké slané, a ani sladké vody nepijem, len príležitostne si dám. Skôr ja mam nepravidelne stravovanie, najprv mam strach vôbec niečo zjesť tak nejem a keď začínam byť hladná zjem aj dve porcie obedu, alebo aj 2 rožky zjem zo salamov, proste nemám to jedlo po kontrolou a malo pijem vody. A každé trápenie stresy co už mám rok som pribrala vela ešte k tomu som 2 roky po pôrode takže iba doma,.. A ako som teraz rapídne pribrala tak mi odišla menštruácia teda jeden celý média mi vždy nepríde... Problém s trávením, palenie záhy... :/

autor
31. jan 2022

@evica17 aj keď nejem lebo mam strach zjesť a keď zjem viac tak mam výčitky z toho ze som niečo zjedla. :(

enoula
31. jan 2022

Treba zacat pravidelne jest a kvalitné potraviny, bielkoviny, tie zasytia. Aj ten rozok moze byt, ale daj si k nemu syr alebo vajicka a zeleninu/salat surovu ci dusenu. Postupne zmenit styl jedenia, zacat sa hybat. Aj so sladkým postupne seknut, znizit množstvo alebo si upec cosi domace, menej sladke, urob si domacu granolu so susenym ovocim, orieskami. Kazde jedlo aby bolo niecim vyzivne, dobre tuky a bielkoviny malo. A pravidelne jest, potom nebudu tie nalety na jedlo a zjedenie dvoch porcii. A vela vela telutin, ideal cista ci caje, co ti chuti viac. Polievky su super, nezahustovane múkou, kopec zeleniny v nej, bez bujonov samozrejme

lala123
31. jan 2022

Zarazila má ta chýbajúca menstruacia. Hormóny mas ok? Skús sa s dr poradiť a nechaj si otestovať štítnu žľazu.

vanda323
31. jan 2022

Ak nechudnes , to znamená že niesi v kalorickom deficite

anaj_janka
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
zuzi56
31. jan 2022

@evica17 schudla si na 73??? Či 63?

777januska777
31. jan 2022

Na toto sú najlepšie kalorické tabuľky, jedlo si naplanujes na každý deň a sama uvidíš koľko môžeš zjesť a koľko ješ. Naučíš sa jesť pravidelne a vyzivne.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
kaki3
31. jan 2022

Skus najskor navstivit psychologa. To je zaklad aby si vyriesila problem co to sposobuje. A potom mozes dalej riesit stravu ako taku. A najlepsie je doma nemat nic co by ta nejako provokovalo.

autor
31. jan 2022

Ďakujem pekne za rady.
Menštruáciu mam nepravidelnú ako som pribrala, teda ale rapídne za celý rok. Mala som strašne veľa rodinnych problémov, a všetko som zajedala... Ú mňa sa nedá povedať ze jem napríklad neskoro večer asi tak do tej 19 papám potom už nie, chipsy ani čokolády moc nejedávam, a zas nemôžem povedať, že vôbec, občas teda príležitostne, sladké vody nepijem, možno colu príležitostne, ale inak mi to nechuti,.. Popravde malo pijem vody, tada snažím sa sa pripomínať podľa budíka aby som vypila aspoň 3l vody, :/... Jedávam aj ovocie aj zeleninu aj všelijaké koktoejli si robím biele jogurty jem na raňajky vajíčko zelenina obloha všetko, ale poraste príde obed, najem sa a potom o chvíľku znovu... :/ stalo sa ze som zjedla 2 kuracie stehná alebo aj 3 rezne... Jednoducho ta chuť jedla je taka dobra že ma ovláda... Alebo mam problém, keď sa trápim plačem že musím niečo zut, stratila som lásku, chuť do života nič ma na tomto svete nedrží v láske okrem deti.. No a to všetko zajedam a tak jem stále furt v kuse. A mala som aj menej pohybu stále sme boli chorý, nechodili sme von.. Doma som zlenivela prestala osom cvičiť teda ani nejaká a nálada nebola,... :/

K psychologičke som sa objednala ale určite má pošle niekde s tým :/...
Už som zopár výživových poradcov oslovila ale vždy si pýtajú za to peniaze, alebo majú nejaké produkty ktoré akože majú pomôcť a to je len pre mňa jojo efekt...

V kalorickych tabuľkách vôbec neviem pracovať a neviem prečo...musim to ešte nejako po riešiť

Ale predovšetkým ďakujem za odpovede.

andreatytler
1. feb 2022

Kym si nevyriesis psychicke problemy, ani sa nesnaz schudnut. Iba ta ta marna snaha bude este viac frustrovat. Mas podla mna nezdravy postoj k jedlu. Hned v uvode si to sama povedala ze jedlo je pre teba vsetko. Kym toto nevyriesis, budes sa iba trapit hladovkami a este si uzenies bulimiu.
Podla mna vela ludi co sa snazi schudnut, sa prilis velmi sustredi na jedlo. Neustale kalkuluju , meraju porcie, pocitaju kalorie, super pravidelne a casto jedia len aby necitili hlad. Proste sa cely ich den toci okolo toho jedla a tak je to chudnutie pre nich hrozne utrpenie.

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
autor
1. feb 2022

@elizabet173 ďakujem, povzbudivé slová som potrebovala počuť, ja som o mojom probléme nepovedala nikomu, keď sa pozerám na seba do zrkadla vidím sa tučná, moje telo je škaredé teda brucho vytahane ešte od pôrodu, ovysnute prsia, proste som zdesena, ešte k tomu zo zlého chovania manžela ku mne som stratila samu seba- sebavedomie...

Idem pozrieť tie tabuľky 🙂 ďakujem ti krásne

elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
natalia0902
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
zoobaby
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
elizabet173
Autor odpoveď zmazal
Zobraz
anetaa123
8. aug 2023

Ahoj nasla som túto diskusiu ako sa máš? Ako si natom?

cukroska
Autor odpoveď zmazal
Zobraz