Chcem schudnúť, ale ešte kojím

sunibrutal
15. júl 2013

Ahojte! Mám 5 mesačného synčeka, ktorého kojim - a aj chcem pokračovať kojeni minimálne ešte 7-10mes ale už chcem aj schudnúť, lebo necitim sa dobre vo svojej koži. UŽ som viackrát čitala, že mamička začala cvičiť ale potom malý nechcel papať materské mlieko. Ale potom ako schudnúť - veď aj jesť musím,aby bolo mliečko pre drobca... tak prosím poraďte, povedzte Vaše skúsenosti. Alebo len pridajt kumne, ktoré ste tiež v takejto situácii. 🙂

frantiska85
15. júl 2013

Ahoj. Já jsem se 5 dní po porodu vrátila k závodnímu běhání a k tomu plně kojím. Malýmu ( 6 měsíců) mléko chutná a s chutí se napije i hned po tréninku. Sport mi rozhodně nesnížil kvalitu ani množství mléka, malý má 9 kilo.

hajajanka
15. júl 2013

@sunibrutal Pre mna bolo dojcenie najlepsi prostriedok na chudnutie 🙂 Do 2 mesiacov po porode som bola s vahou dole o 5 kg pred vahou pred tehu. Radim jest v normalnych mnozstvach, ziadne prejedanie a prezieranie sladkym. Ked k tomu pridas cvicenie (brucho, zadok), tak vysledok sa urcite dostavi. Cvicenie nie je prekazkou pri dojceni. Ked nie si vrcholovy sportovec, nie je dovod, preco by dietatu nechutilo tvoje mliecko. A nakoniec, aj mnohe vrcholove sportovkyne dojcia a deti im rastu, ako sa patri 🙂

vonicka
15. júl 2013

Nie kazdy dojcenim chudne... Mozes cvicit a vobec sa nemusis v cviceni nijako obmedzovat. Ja cvicim 2-3x do tyzdna (kiez by som mohla aj kazdy den) a nikdy mi maly neodmietol mlieko. Praveze mam dobru skusenost, ze ked si zacvicim, som dobre zrelaxovana a mlieko sa mi ovela rychlejsie po cviceni spusta.

nibiru
15. júl 2013

ja som nechudla a na cvicenie som mala stale vyhovorku ved kojim prestanem a potom začnem a veru lutujem že som nezačala už dávno takto som 2,5 roka mala na sebe zbytočne poporodné kilá teraz som ich dala dole no stále mám kus roboty pred sebou ešte 20kg inak strava je základ ja so teraz polavila a napriek cvičeniu váha stojí takže strava je 70% základ 30% je cvičenie a pohyb.kludne môžeš cvičiť kamoška dala počas kojenia drinou dole 20kg cvičila denne a malý mlieko neodmietal.

m_ij_ka
15. júl 2013

cvičiť, ale s mierou.