Potrebujem schudnut.
Moc sa mi nechce cvicit.
A ked tak premyslam, tak by mi vyhovovala taka forma cvicenia - kedykolvek pocas dna, vykonavat rozne cviky (niekolko serii jedneho cviku, potom v inu hodinu zas dalsie atď..) Ma to vobec takto zmysel?
Mam za sebou niekolko (vela) “novych zaciatkov” od pondelka, od prveho a bla bla bla.. vydrzim, tak tyzden - dva.
Som sama s malym dietatom a vzdy mi nieco do toho pride. A ked vynecham jeden den, vynecham aj druhy a tak je to v jednom kolotoci.
Ako sa podarilo schudnut vam?
@biibiana Ďakujem za info, takto som sa na to nepozerala, že to nie je len tuk. 🙂
kedykoľvek počas dňa, tu 5 minút, potom 1 cvik pri sporáku, a potom večer pri umývaní zubov - ÁNO, ale naozaj každý deň… a hlavne strava….
Chudnutie je z 90% o strave, cvicit v podstate vobec nemusis. To mas len bonus navyse.
Ja som sa pred tromi rokmi zaťala a išla som do toho naplno a s presvedčením schudnúť. A podarilo sa. O 70 kg som išla na 58 a doteraz ich držím. Som veľmi rada. Bola to úprava stravy, ale aj cvičenie.
ty mas jednu obrovsku vyhodu. Mozes uplne zmenit stravovanie sebe a aj dietatu celozivotne. Tie jedla su vacsinou jednoduche. Ak sa ti nechce cvicit, stravou krasne schudnes akurat nebudes mat take pekne vysportane telo ale objemovo to vidno bude. Ja si varim pre seba zvlast a rodine zvlast
Chudnem,ale necvicim.Uplne stačí upraviť stravu,jesť menej,nejesť sladke a muku
uplne suhlasim s @vanilkovazmrzka
cvicenie je bonus v otm zmysle, ze ti spevni telo a cim viac fyzickej namahy, tym pri vacsom prijme kalorii dokazes chudnut.
ak by si pravidelne cvicila, resp mala fyzicku namahu, potom ti to moze vyjst, ze napr denne mozes zjest priblizne o 200kcal viac.
@vanilkovazmrzka ale ak schudne iba stravou a viac kil, tak to odnesie najma koza, ktora jej ovisne
@lindusss2016 to odnesie aj s cvicenim za rovnaych podmienok ( cize ryhcle chudnutie velkeho mnozstva vahy ), pri cviceni sa cvicia svaly nie koza, cize na toto cvicenie ziadny vpyv nema.
ak nechce by jej ovisla koza, treba chudnut pomaly a je vhodne mat spravnu vyziu pre zabezpecenie latok, ktore podporia pruznost koze + doplnit to kozmetikou, rpiapdne masaze koze, aby bola dostatocne pruzna a odolna.
@majamat isteze ma cvicenie vplyv aj na kozu. Ved sa pri nom koza natahuje, stimuluje, lepsie sa prekvrvuje, vyzivuje. Ale suhlasim, ze lepsie je chudnut pomaly a doplnit to starostlivostou o kozu. Ale cvicenie v ziadnom pripade nevynechat. Je dolezite pre svalstvo, klby, aj na podporu traviacej sustavy a peristaltiky.
@majamat že cvičenie nemá žiadny vplyv na kožu. 😂😂😂😂😂Tak takúto kravinu som už dlho nepočula.
K príspevku - pracovala som vo fitku a odporúčam skombinovať so stravou aj cvičenie aspoň občasné. Spevnia sa svaly a nebudete si musieť tak ostro sledovať váhu a to čo zjete. Budete sa aj lepšie cítiť. Mne sa tiež nechcelo cvičiť ale časom sa z toho stal môj životný štýl. 😀
chudne sa v kalorickom deficite, pohyb sa rata ano, kazdy...cvicenie sluzi skor na udrzanie svalovej hmoty popri chudnuti, co sa vyplati jednak kvoli vzhladu, jednak zdraviu a kondicke a jednak preto, ze svaly su aktivna hmota, ktora pali tuk...nenapisala si kolko mas nadvahu
Ako píše @mabenn chudne sa keď prijmes menej ako vydas.... Cvičenie resp sportovanie prináša ale veľa benefitov nielen kvôli chudnutiu ale aj zdravotných a inak vyzerá žena ktorá má 60kg a cvičí a inak ktorá necvici (niektoré ktoré majú ozaj pohybu mininum sú tzv skinny fat aj keď sú chudé ale totálne mlandrave) nevraviac o Tom že pri chudnutí len stravou odchádza nielen tuk ale aj svaly. Pri cvičení svaly budujes alebo aspoň spevnujes. Cvičiť neznamená len chodiť do fitka.
@lindusss2016 koza sa natahuje a prekrvuje pri kazdom pohybe, nie je nevyhnutne cvicenie.
co sa tyka svalov, je to osobne rozhodnutie, neikomu sa svaly pacit nemusia,pripadne na nich netrva. ak sa sam clovek takto rozhodne, nie je vhodne ho presviedcat. ma na to pravo.
@sabina230 pozri si jednoduchu anatomiu. koza je od svalov oddelena tukovou vrstvou, nie je na ne naviazana a pri cviceni koza robi len to co vzdy, pri kazdom jednom pohybe.
ako asi moze posobit cvicenie na jej pruznost?
Ja viem ako sa chudne, pred tehotenstvom som mala 47, tie som si vedela udržať stravou aj pohybom. Ale teraz nemám toľko pohybu a ani stravu nemám takú ako kedysi. A v mojom prípade nestači len úprava stravy. Bežne som mávala 56 - 58 kíl, potom som žila aktívne a držala som si váhu na tých 47. Ale starosti, málo pohybu a nevývažená strava ma priviedli na váhu 66 kil, čo je pri mojej vyške už nadváha. Mám bohaté informácie, ale slabú vôľu. A teraz tak častý problém s príjmom potravy, kedy zajedám nudu a stres. S týmto sa snažím pracovať, ale bez cvičenia sa neposuniem, telo je mľandravé. Potrebujem to všetko robiť súbežne - mať kalorický deficit, vyvážený jedálniček a pohyb. Moja XXS veľkosť z predchadzajúceho obdobia bola výslekom neustalého pohybu a športu, do fitka som nechodila, ani doma som veľa necvičila, ale bola som celé dni na nohách a zdolávala kopce v každú možnú voľnú chviľu. Teraz travím veľa času doma a ani prechádzky nie su nejak zvlášť dynamické lebo s dieťaťom je to pár stoviek metrov okolo domu. A cvičenie ako také ma naozaj nebaví z dlhodobého hľadiska alebo nemám na to čas a energiu. Čas by sa našiel vo včerných hodinách, keď dám dieťa spať, ale vtedy už nemám energiu cvičiť a ak si aj zacvičím, tak potom mám problém zaspať.
Preto sa pýtam či by rozptýlené cvičenie počas dňa bolo dostačujúce a efektívne. Určite je každý pohyb, lepši než žiadny, ale či to má aj reálne zmysel…
základ je v kuchyni , ale skús pilates reformer .. ja na to nedám dopustiť… roky cvičím s váhami, nikdy to nebolo take, že sa na tréning teším, skôr nie 😃 ale tie výsledky je vidiet… na pilates sa teším vždy, tak isto zamakám, dokonca je to miestami ťažšie, ale neskutočnú záľubu som si v tom našla
pozri ked to vies, tak sa motivuj. Naplanuj si stravu a pohyb s dietatom sa da tiez, ked sa chce. Neviem ake velke, ale bud do nosica, do kocika, na bicykel vzdy sa da, urcite nie tolko ako predtym ale da sa. A dalsia vec je, davas si velke ciele, chces vsetko naraz. Aj male krociky Ta posuvaju k cielu. Skus si nastavit male a dosiahnutelne ciele. Ked si das velke styl strava + cvicenie + neviem co, tak to nezvladnes a vzdas pri prvom neuspechu a povies ze zase zacnes poriadne od pondelka, prveho ci noveho roka
vôbec nerozumiem tým komentárom, že netreba cvičiť - no isteže TREBA ... nie kvôli iba chudnutiu, ale napr. na budovanie kostí, lepšie trávenie, správne držanie tela, predchádzanie bolesti kĺbov, udržiavame funkčné telo cez kĺby a svaly ktoré potrebujeme aj vo vyššom veku a nezadýchame sa keď v 70-ke vyjdeme pešo na 4-te poschodie ... je veľmi krátkozraké nešportovať ...
Zakladom chudnutia je strava. Cvicenie je iba prostriedkom, kt pri tom pomaha a spevni postavu. Schudnut sa da aj ked nebudes cvicit vobec.
Samozrejme cvicenie ma kopec benefitov a pre zeny je velmi prospesny aj silovy trening.
Cisto chudnutie je ale vec kaloricleho deficitu a ci teda okresas svoj prijem alebo navysis vydaj je uz na tebe.
Skus chodit na prechádzky take dlhsie ked sa ti nechce cvicit,to mozes aj s kocikom
@klotildabazarik Uz vela nekocikujem, uz vie chodit, ale neprejde dlhe vzdialenosti.
Ahoj....ja som sa na chudnutie dala od septembra,z určitých dôvodov a liekov sa môj apetít zvýšil,pri mojej bežnej váhe 53 Max 55 kg ...som jeden den dosiahla 60😳a to už má vystrašilo😅.Takže mesiac a pol som cvičila cviky na YouTube fit with Suzi,najprv 15 min,20 min az to šlo do hodiny a štvrt.Svalovka jak rešeto😀celý mesiac.Takze som zistila,že tady cesta nevede😂.Stiahla som to na 30 min.denne 🙂obmieňam videá a cviky ,pravidelne každý večer a teraz pár dní používam apku na zapisovanie kalórií.Koľko čoho zožeriem😅.Čiže aj pocvičím a aj si upravujeme stravu.Ked si idem dať napríklad Bebe dobré ráno a hodím do apky tak toľko kalórií to má,že si trikrát rozmyslim,či to zjem celé alebo len polovicu.😀Takže mňa to kus dokáže brzdiť aby som bezhlavo kadečo nekonzumovala...ale opakujem,ficim natom len pár dní🙃.Ale tá apka je fajn pomôcka na zorientovanie sa ,ze koľko kalórií dokážem do seba nahádzať .
@sabina230 precitaj si o pokozke a jej elasticite.
urcite ma na pruznost pokozky vplyv aj genetika a aj vo velkej miere strava. je hranica, za ktoru sa ist neda, ale da sa ist pod nu. cize ak ma niekto v strave malo potrebnych zlozieek, tak si zabezpeci znizenie pruznosti koze. ak ma dostatok tychto zloziek, zabezpeci si iba normu, cize dosiahne svoju hranicu. ak by sa toto dalo ovplyvnovat nad hranicu, potom by sme tu mali dochodcov uplne bez znamok starnutia, co je nezymsel. aj ked niekto v nejakom veku vyzera lepsie, ako iny clovek v podobnom veku, je to sposobene len tym, ze niekto sa drzi na svojej hranici elastickosti koze a iny sa svojim spravanim od nej prilis odklana svojim zivotnym stylom.
@majamat aby jej narastli svaly, musela by cvicit so zavazim. Pri beznej sportovej aktivite nebude rozhodne svalnata, ale jej telo spevnie. Pohyb je potrebny k zivotu, ja nikoho nenutim sportovat. Kazdy si je za svoje zdravie zodpovedny sam.
@lindusss2016 formuju sa, ale to je jedno. citaj s poruzmenim, tam neslo konkretne o tie svaly, ale o cvicenie ako take. proste nie kadzy chce chudnut s cvicenim, nech ma dovod akykolvek a nie je to nevyhnutnost pri chudnuti. no niektory budu tvrdit, ze je to potrebne.
nie, nie je.
a to ze pohyb je potrebyn, to ano, ale to, ze niekto necvici, neznamena, ez sa nehybe.
@majamat pracujem na rehabkach, takze mna nepresvedcis, ze sa staci hybat a je to ok. Hybat sa tiez trwba vediet spravne. V mnohych zamestnaniach prevažuje monotonny pohyb, ktory viac uskodi ako pomoze. Alebo neviem, co si tym pohybom myslela 🤷 ak bezny pohyb v domacnosti, nie, to nestaci. Ak turistika v horach, tak budis. Ale kto zije klasicky mestský zivot, nema dostatok zdraveho pohybu, ak necvici, nesportuje. Neviem, co sa tu snazis obhajit, ak samu seba a svoj zivotny styl, ja ti to neberiem predsa. Ani nikoho nenutim cvicit. Pravda vsak je, ze pokial iektonesportuje, nemoze mat dostatocne spevnene svaly na to, aby na to casom nedoplatil.
Disciplína je NO.1 no a skutočnosť, že nejde o chudnutie ale zdravší životný štýl. Zmnožený tuk sa stáva hormonálne aktívnym, nie je to len mŕtva hmota tuku, je to hormonálny prozápalový orgán. Musíš si nájsť niečo, čo ťa presvedčí vytrvať, už na začiatku ,,chudnutia" sama vieš, že to nebude trvať dlho, však? Všetko začína v hlave.