Chcem schudnúť

iveta6868
9. jún 2021

Chcela by som zhodiť nejake to kilo, ale ˇv mojom veku to ide už ťažšie.Chcem Vas poprosiť, ako začať, odporučate niečo na zvyšenie metabolizmu?Rozmyšlala som o prerušovanom poste 16/8. Ma s tym niekto skusenosti?

silvusias
9. jún 2021

Možno by bolo fajn sa poradiť s nejaký osobným trénerom ako na to. On by ti aj stravu upravil

julka828
9. jún 2021

@iveta6868 ja som drzala macingovej detox a potom prodietix a schudla som 40 kil za pol roka a uz pol rok si to drzim

elizabet173
9. jún 2021

@iveta6868 stishni si aplikaciu kaloricke tabulky, denne si tam nahadzuj, co zjes, budes vidiet, kde robis chybu. Schudlo s nimi vela ludi, aj moja znama, ma vyse 60 rokov

natalala
9. jún 2021

@iveta6868 najprv zisti aky je tvoj bazalny metabolizmus (su na nete kalkulacky, alebo ti na vela miestach spravia meranie na tej speci vahe) podla toho si budes vediet nastavit kaloricky deficit (75-80% z tvojho denneho vydaju). Potom strava, pracnejsie je stiahnut si kaloricke tabulky a vsetko jedlo vazit a nahadzovat aspon kym sa ti to nedostane do oka a nebudes priblizne vediet coho a kolko mozes jest. Jednoduchsia cesta je napriklad objednat si nejaku krabickovu dietu, kt ti vedia spravit na urcity pocet kalorii. Takto zacnes chudnut postupne a zdravo, nie je to super rychly zazrak, ale skor zmena celeho stylu stravovania, kt budes dodrziavat dlhodobo (pripadne uz cely zivot) Zvysit metabolizmus sa da napr aj nabranim nejakeho svalstva, kedze svaly palia viac energie, cize skus pridat nejaky pohyb (kardio kt ta bude bavit, ak mas vysoku nadvahu/obezitu neodporucam beh kvoli klbom, ale napr plavanie je super alebo bicykel, rychlejsia chodza...) nemusis sa bat ani siloveho treningu, aby si nabrala nejaku svalovu hmotu (postaav sa ti pekne vyformuje a svaly budu pracovat v tvoj prospech aj pri paleni tukov) Fasting kt spominas mozes skusit, na zaciatok by som mozno isla iba do 14/10, ale musis si ty poznat telo, ci to zvladnes. Mne napriklad rano nechuti jest a tym padom vydrzim az do nejakej 11:30 kedy obedujem, ale niekto bez poriadnych ranajok fungovat nevie. Musis si najst ty co ti bude naj vyhovovat, ale kaloricky deficit je nieco co funguje zakonite vzdy.

snazilka_bio_mamka
9. jún 2021

Skus LC, ja som schudla vyše 20 kg a neobmedzovala som sa v kaloriach. A je jedno kolko mas rokov, som vo vela vela skupinach Low Carb aj zahraničných kde stare babky chudnú, skus si to pohladať. Ak mas rada syry, maso, ryby, orechy, zeleninu tak si to užijes a je strasne vela skvelych receptov.

22abigail22
9. jún 2021

@iveta6868
1. Upraviť si stravu tak aby ste jedli veľa zeleniny a ovocie (teraz ako sa otepľuje to pôjde lepšie). Piť veľa vody (dobre je aj zelený čaj či voda a čerstvým citrón. stavy). Obmedziť sladké, mastné, fast food.

2. Jesť častejšie (ideálne 5x denne) a menšie porcie ak sa dá. Nevynechať raňajky.

3. Cvičiť - či už podľa videa na YouTube, fitko či osobný tréning

4. Veľa ľudí odporúča si stiahnuť a zapisovať si to kalorické tabuľky (skúste to aj vy)

Pri schudnutie treba brať do úvahy veľa faktory napr. vek, výška, zdravie, alegie, metabolizmu, .... Takže to čo funguje jednej nemusí fungovať na vás. Ak nie ste si istý, odporúčam sa obrátiť na odborníkov - fitness poradenstvo

h2
9. jún 2021

@iveta6868 Ahoj, ja mám 46 rokov, dva mesiace idem podľa kalorických tabuliek a za ten čas (konkrétne od 6.4. - začala som po Veľkej Noci) som schudla 6 kg! 😀 (Zo 68 na 62, pri výške 164 cm). A plánujem pokračovať, kým nebudem mať 55 kg (toľko som dlhodobo vážila pred tehotenstvom). Ide to skoro samo, dokonca s hanbou priznávam, že zatiaľ ešte stále bez cvičenia. Nenechaj sa odradiť, že sa Ti budú tie tabuľky zdať zložité, treba sa v tom trochu zorientovať, venovať tomu nejaký čas. Potom to už pôjde! 👍

kkovacovak
9. jún 2021

@iveta6868 ja využívam prerušovaný pôst a všetkými desiatimi odporúčam

mamamasama
9. jún 2021

KALORICKY DEFICIT ... zmensit prijem, zvacsit vydaj... vies o com je post 16/8? Ze za tych 8 hodim do seba nestihnes naladovat tolko kalorii ako za cely den. Mala som vsak klientky, ktore to stihli a dokonca aj viac. Nic okrem kalorickeho deficitu nefunguje. Neverte prosim praskom, a neviem comu vsetkemu. Chudnutie je biznis a pritom staci menej jest.

mogaa
9. jún 2021

ono vek je niekedy výhovorka....ja mám cez 45 a vždy ked jednoducho začnem cvičiť tak chudnem, samozrejme vždy si dám pozot na stravu aby som sa neprežierala, obmedzím vysmážané, mastné, sladké a blbosti a dávam si pozor aby som nezačala jesť viac alebo kalorickejšie ako do tej doby pred cvičením...a vždy to ide.....ale nikdy som necvičila dlhodobo ale len pokiaľ som schudla na váhu čo som potrebovala, potom som si dala zase pauzu....jednoducho som vždy zvýšila kalorický výdaj ....

wetsel
9. jún 2021

Keď budeš menej jesť a viacej vydáš, tak to pôjde, bez ohľadu na vek. Kalorické tabuľky sú veľký pomocník v tomto. Síce mňa váženie zo začiatku veľmi obťažovalo, ale chce to len cvik.

macekovam
10. jún 2021

@iveta6868 16/8 je podľa mňa super... Ješ všetko.. Chudneš pomalšie ale chudneš... Ja odporúčam toto.