Chcem schudnúť

mamkacharlotta
17. feb 2024

Potrebujem poradiť.. Som 1.rok po pôrode.. Potrebujem sa dat do firmy.. Ako začať?? Prestala som jest pečivo... Co mam robiť? Viacej pohybu? Myslím si ze mam dosť pohybu pri dvoch deťoch... Či je všetko len o strave?? Vďaka za info.

dzulli1980
17. feb 2024

Zmena stravy je pri chudnutí základ, nestačí len nejesť pečivo ... mnohí chvália kalorické tabuľky, ja na to nemám čas ... ja som postupne znižovala veľkosť porcií, jedla menej pečiva (nevyradila som ho úplne), na sladké nie som, čiže s tým problém nebol ... a ide to ... hlavne treba ísť na to pomaly, lebo pri tých rýchlych diétach sa to vráti dvojnásobne ... a samozrejme pohyb.
@mamkacharlotta

mamkacharlotta
autor
17. feb 2024

@dzulli1980 ďakujem za info

mamkacharlotta
autor
17. feb 2024

@dzulli1980 ja sladké hlavne pred menzesom... Proste potrebujem

mamickalisticka
17. feb 2024

@mamkacharlotta tak ono je dôležité, koľko sladkého pred ms zješ. Ale všeobecne platí, ak ješ kvalitne, pravidelne s tým že deliš tie jednotlivé zložky poriadne na všetky chody, tak chuť na to sladké proste nemáš. Akurát som teraz pekne držala stravu, pestré raňajky, nejaké ovocie, obed, olovrant, večera, tak som nemala chute na nič iné a ani na sladké blbosti. Akonáhle som zasa prestala raňajkovať, tak sa neviem dojest blbosti doobeda 🙄

monillia
17. feb 2024

@mamkacharlotta kaloricke tabuľky sú naozaj pre mnohých strašná otrava,ale odporúčam ich skúsiť na nejaký čas (1-2týždne) získaš akú takú predstavu koľko cca kcal zješ a aké hodnoty majú jedlá o ktorých si môžeš myslieť,že sú "neškodné"

katkakuch1
18. feb 2024

Ahoj, nechcem aby to vyznelo ako nejaká reklama. Ja som sa na začiatku roka prihlásila (zaplatila členstvo) vo Fitlavia (jarná nakopávačka s Marošom Molnárom) má tam presne spravené jedálničky (pre nestíhačov, vegetariansky a normálny) vyberieš si vlastný podľa toho, ako "veľa" chceš schudnúť- koľko kalórií prijmeš (môžeš jesť aj pečivo 🙂 ). Mne sa za 6 týždňov podarilo síce len 7 kg ale išlo niekoľko desiatok cm dole z brucha, bokov, nôh, rúk atď. To je viac vidno ako nejaká váha. Má cvičenia tuším aj pre mamičky (nejako upravené). A ja budem určite pokračovať, mne to pomohlo, síce nie som po pôrode. Prešla na to moja sestra, mama a aj teta a všetkým to ide veľmi pekne dole. Základ je aby si mala všetky živiny s kalorickym deficitom a veľa sa hýbala. Nezabudni na pitie vody! 🙂

alexandra383
18. feb 2024

@mamkacharlotta ahoj, ja som zavisla na sladkom, tak aj pri chudnuti som musela mat jednu sladkost denne. Pokial zvysok stravy je zdravej a kvalitnej, a hlavne si v kalorickom deficite, tak sa tej jednej sladkosti naozaj nemusis bat. Samozrejme aj trosku pohybu, staci aj 15-20 min.. ja som schudla za polroka 15kg, chudla som zo 70kg (172cm)

mamkacharlotta
autor
18. feb 2024

@alexandra383 waauu tak to klobúk dole..

mamkacharlotta
autor
18. feb 2024

@katkakuch1 nooo musím začať piť vodu.. Lebo strašne som lenoch na tu vodu 😔

mamkacharlotta
autor
18. feb 2024

@mamickalisticka pre mňa sú raňajky základ.. Ake máš raňajky napr.???

mamickalisticka
18. feb 2024

@mamkacharlotta ako kedy, niekedy aj chlieb vo vajci 🙃 ale najčastejšie ovsenú kašu, v lidli majú takú v sáčku, to keď nestiham. Ale inak trochu mlieka v hrnci, do toho vločky, nech napučia. Nakrájať jablko do toho a navrch trochu medu. Alebo biely jogurt a granolu od emca. A tiež ovocie. Alebo lievance s ovocím. Ale tiež mávam aj slane, a to je chlieb so šunkou a zelenina. Podľa chuti

mamkacharlotta
autor
19. feb 2024
janci27
19. feb 2024

@mamickalisticka tieto instantne kase obsahuju velmi vela cukru a vseliakych zbytocnosti, rovnako ako aj kupovana granola. Z toho co pises, mi pride, ze davas do seba prilis vela sladkeho, sacharidov. Skus sa zamerat na vyssi obsah bielkovin, vtedy nebudes mat chut vyjedat blbosti. Mam to odskusane. A ked uz si chces dat kasu, urob si ju z "cistych" ovesnych vlociek, nie ochutenych, ja ju napr. robim s vodou, nie mliekom, to jablko si tam kludne postruhaj a ochut trochou medu, orieskami, pripadne kocka horkej coko alebo lesne ovocie (maj vzdy nejake v mrazaku).

mamkacharlotta
autor
19. feb 2024

@janci27 vďaka 🥰

mamickalisticka
19. feb 2024

@janci27 práveže v našom lidli majú aj tie s minimálnym obsahom cukru. Aj granola od emca má nižší podiel cukru. Ja proste ľúbim sladke raňajky a ked ich zjem, tak mam cukry na cely deň vybavené. Presne potom nemám chuť na kávu, sladkosť po obede. Keď sa nenarajkujem, prave vtedy vyjedam blbosti. Tak to bolo myslené.

haggard_222
25. feb 2024

@mamickalisticka Ja to mám tiež takto. Raňajky musia byť u mňa sacharidová bomba, to je základ do dňa, a potom nevyjedám celý deň chladničku. Inak robila som si genetické testy (Selfdecode) a vyšlo mi že som sacharidový typ, že na nich najlepšie prosperujem, následne tuky a že bielkovín potrebujem najmenej. Presne tak som to aj vždy mala. Vegetariánka som už 15 rokov, prakticky nejem ani vajíčka a mliečne. Med áno.
Moje bežné raňajky (v dni kedy neraňajkujem blbosti): ovsená kaša (zo 60g vločiek a 200ml vody so sójovým mliekom) s jablkom a škoricou a medom, ovsená kaša s horkou čokoládou 80%+, strúhaným kokosom a mletými lieskovcami, často si tam dosypem trošku nejakých semienok/orechov, potom pečivo s nátierkou, vegánskou šunkou na báze hrachu a zeleninou, pečivo s cviklovo-chrenovou nátierkou a avokádom, tofíčka (tofu na štýl vajíčok), cícerová omeleta z cícerovej múky, chleba v cícerovom vajci :D (zasa sz cícerovej múky), palacinky s džemom (z DM čo je sladený agáve) alebo nutellou z DM. Z jogurtu sa nenajem, to by som tam musela nahádzať pol balenia musli alebo vločiek. Ešte psolednú dobu si kupujem taký vegánsky mexický šalát, je tam fazuľa, kukruica, atď a to s pečivom, ale toto moc nie je zrovna ten typ ukážkového jedálnička z chudnúcich manuálov. Každopádne si počítam kalórie a ide to pomaly dole, len sú dni kedy to je celé zle, a to keby som sem napísala čo tie dni zjem, tak by ma tu niektoré aj ukameňovali, takže to písať nebudem, ale je to mega mega veľa cukru a sacharidov 😀

mamkacharlotta
autor
26. feb 2024

@haggard_222 ooo ďakujem 😍😍😍 tak to by bolo pre mňa veľmi narocne.. Mam dve deti.. Jedno veľké jedno malé a ešte keby som si mala osobitné variť a pripravovať.. No prestala som jest pečivo.. Snažím sa veľa vajíčka zaradiť.. Zeleniny.. Ovocie hlavne... Ryžu mäsko len kuracie jem... Tak verím ze do leta to pôjde dole 😍😍😍

mamkacharlotta
autor
26. feb 2024

@haggard_222 pohankovu kašu veľmi obľubujem..nato med ovocie 😍😍😍