Ahojte žienky, som v tejto tematike ešte neskúsená. Dúfam že nebudete na mňa útočiť (totiž čítam tuna diskusie aké sú niektoré ženy útočné) ale poradíte mi.
Mám výšku 175 CM a váhu medzi 68 - 70 kíl. Chcela by som schudnúť 10 kíl. Celkovo som vysoká a chudá len tuk sa mi ukladá na bruchu na stehnách a na zadku. Chcela by som aj vyformovať si postavu a mať ploché brucho ak by sa dalo.
Čítala som na nete a hľadala čo by sa dalo cvičiť, pozdávali sa mi tieto cviky - brušáky, drepy a plank. Pridám aj fotky, keďže som začiatočník cvičila by som doma zo začiatku tak pol hodinu každý deň. Malo by to nejaký efekt, stačí to na začiatok? Pohybu mám myslím si dosť denne prejdem 10-15 km rýchlu chôdzu plus doma okolo detí a domácnosti.
Veď si pozri nejaké tréningové videá na YouTube, napr Fit by Peťa alebo so Zorou Czoborovou, tá pekne vysvetľuje aj techniku cviku
Pozor na stravu a kaloricky deficit. Štíhle brucho sa získava v kuchyni.
@lenuska9999 Pozerala som no je ich strašne veľa a ja sa v tom tak nevyznám čo by bolo dobré. Vedela by si mi sem poslať link?
@barka1 Jedavam 5 krát denne a môj prehrešok je že si dám niečo sladké medzi jedlami. No skúsim s tým skoncovať.
Myslím si, že určite lepšie ako nič, je super sa hýbať... ale ja som tiež vždy bola chudá, aj som a mojím cieľom bolo spevniť (byť tebou nedávam si ciele na kg, nemáš nadváhu, kilá pôjdu dole pomaly, ak naberieš svaly, ktoré sú ťažšie, tak to už vôbec) a reálnu zmenu som videla, až keď som tomu naložila váhy v posilke (k tomu samozrejme strava, dostatok bielkovín, len teda ja som išla do kalorického nadbytku)... ale úplne na začiatok, aby si si vytvorila návyk, prečo nie, pozri videá na YT, pre začiatočníkov je podľa mňa fajn Chloe Ting, prípadne Fitness Blender majú super videá, to ťa podľa mňa bude baviť viac a bude to mať aj väčší zmysel, možno k tomu závažia, jednoručky, odporové gumy... a nezabudni aj na oddych a regeneráciu
skús Fitshaker, po novom roku začína výzva, tréningy + info o strave
Ja som podľa videí necvičila už veeeeeľmi dlho, ale tu máš napr. 25 dňový plán, 20-45min. denne, rôzne časti tela, s linkami na videá na každý deň mimo oddychových, máš tak aj videá na rozvičku a stretching, takýchto výziev je na tej stránke viac, môžeš si vybrať podľa toho, čo chceš dosiahnuť, ja som náhodne klikla prvú, ktorá mi padla do oka - https://chloeting.com/program/2024/weight-loss-...
Chce to cviky na celé telo, nielen konkretnu oblast. Aj sa zadychcat, aj silovo .. nebudes ako rambo, ani ako prútik, to by si inak musela makať.. a ano, zaklad je ta strava, pitny rezim, plus pohyb, zlepsit drzanie tela, formovat tvary... Mozno by som tiez sla do toho fitshakeru, su tam 2 urovne, mozes si prepnut kedy chces... Tie vyzvy, to su take všelijaké cvicenia od roznych trénerov, co je v podstate aj fajn, lebo zistis, co ta viac bavi cvicit. Kazdy ma iny štýl, inak vysvetľuje, ine cvici...je to 30min a si "nutena" cvicit, lebo kazdy den ides ďalšie video (vies sa aj vratit) alebo das si ine. Necvici sa kazdy den v týždni, su tam aj pauzy
K tomu samozrejme mozes pridat aj nieco ine doma. A ked mas union, mas aj zlavu
Skus si stiahnut kalorické tabulky a skusmo do nich nahadzat par dni všetko, co zješ, aby si mala predstavu o tom, kolko kalorií prijmes. Cvičenie je fajn, ale strava je dolezitejsia.
ako píšem - predplať so Fitshaker, je tam xy programov kde máš presné tréningy, 20-30 minút + raz do týždňa info o strave
@pralinka86 a @t1nusa Predplatiť zatiaľ nechcem neviem či by ma to bavilo.
@barka1 Stravu by sa dalo okresať, na kt nemám čas pri deťoch a domácnosti.
Tak to budeš cvičit zbytocne...
10e za mesiac na otestovanie nie je vela... To minies v obchode ani nevieš ako.. ked budes doma hladat na YouTube cvičenia, iba postracas cas, lebo nebudes vediet co a ako a nakoniec ked si cosi pustis, mozno to ani nebude ono a nebude ta to motivovat hybat sa...
Ale samozrejme ako chces... No robit 3-4 rovnake cviky nie je velmi cesta ..
Zaklad je ale ze chces zmenu 🙂 tak si hadam najdes cestu
Ked si ty nevies sama poradit, ako ti mozu cudzí ludia.
9,90€ na mesiac nie je veľa, ak už toto nie si ochotná investovať tak ťažko niečo spravíš so sebou… prepáč za úprimnosť, ale je to tak
Prepáč za úprimnosť a možno to bude znieť tvrdo, ale je to myslené v dobrom. Nechceš investovať peniaze, lebo nevieš, či by ťa to bavilo. Nechceš investovať čas do toho, aby si si zistila, ako si na tom so stravou, lebo "nemáš čas". Toto nie je úplne dobry prístup a treba aj na ňom popracovať. Aj pri fit cieľoch potrebuješ ísť mimo svojho komfortu, niečo robiť inak, mať otvorenú myseľ k zmenám a hlavne vedieť, ako tie zmeny robiť. Pretože prísť, pohupkať si bez rozmyslu 3 cviky a nič viac, ti v lepšom prípade malé zmeny prinesú, ale určite to nebude úplne efektívne. Nehovoriac o tom, že ako začiatočník sa nevieš úplne sama skontrolovať, či cvičis správne a môžeš si ublížiť.
Pozri videa len cvicenim na brucho ho neruze nevyrysujes
Ja cvičím podľa youtube allblanc tv a workouts By ZZ.
Cvičím podľa aplikácie 30-dnova fitness výzva - je zadarmo. . Cviky sú úplne jednoduché, postupne naberajú na intenzite. Ak chceš schudnúť, potrebuješ sa hýbať v správnej tepovke. Nestačí, že "sa hybes", potrebuješ byť v tom efektívna, aby si vydržala. Čiže oveľa lepšie je pol hodina v chudnucej tepovke, ako 2 hodiny v nespravnej. No a strava je úplne kľúčová, takže začni tam. Cvičenie pomôže udržať svalovú hmotu a spaľovať tuky.
Ešte nad tým porozmýšľam a to sa platí 10 eur mesačne ako sa na to prihlásiť? Časovo nemám veľa voľného času a radšej trávim čas s deťmi ako sama so sebou.
Brucho sa robí v kuchyni. Tam ti iné ako minimálne na 2 týždne stiahnuť Kalorické tabuľky nepomôže. Predplatiť si nemusíš nič. Chloe ting ma super programy a všetky sú bezplatne. Hore ti dávala kocka link. Ja som s jej 2 weeks shred 2020 krásne vypracovala po pôrode telo..
Ja som dal dole 25 kg za 10 mesiacov 💪... uzasna premena a to som mal 117 kg /192 cm. Da sa to ked clovek chce. Odporucim si na meaiac zaplatit dobreho trenera vo fitku. To je ovela viac, ako rady tu. Ten ti presne povie co a ako...za tie peniaze to stoji, nakolko sa to aj naucis a mas vedomosti do konca celeho zivota
Fitskaker schudla som 12 kg idem znova od januara
@telefon00 ja 17 za 4mes bez profi trenera, nie vzdy je naozaj nutny
A velmi mi pomohli komentare tu napr
https://fitshaker.sk/novorocna-vyzva
Vsetko najdes na nete, postup, ceny.. ved si precitaj sama
@pralinka86 Ďakujem, preštudujem si.
@telefon00 Chodiť do fitka na to ja nemám čas pri malých deťoch.
@eliska13 ahoj, ja sa idem prihlásiť na tu novorocnu výzvu ale ešte som nemala fitshaker predplatné, porad mi prosím, je lepšie ak si to zaplatím až deň pred začiatkom alebo mozem teraz? Videa sa mi otvoria až keď spustia výzvu toho 8.1.?
Ja cvicim podla Zuzany. Na youtube ma kvantum 20 min cviceni. Zacinam s kardiom aj kvoli kondicke.
@blondinka95 skus cez telekom aplikaciu mesiac zdarma
Pridávam cviky