ahojte viem je to dost blbe ale som chlapec mam 14 rokov 170cm a cca 75kg, potrebujem schudnut aspon tych 5kg, som dost maly a je to este viac na mne vidiet, problem je v tom ze si obcas neviem zakazat jest "nezdrave" a velmi casto vecer, pijem dost casto sladke vody a obcas aj sladké pecivo, pohyb aj trochu mam ked vencim psa 4x za den(kazde vencenie tak 15-20minut) prosim poradte mi ako na to, obcas aj zazijem nejaku narazku a dost ma to znepokojuje, behat by som aj zacal ale som strasne uz od malicka hanblivy a vobec to nedokazem medzi ludmi ☹
Tak cvic doma,dlhé prechádzky keď sa hanbíš behať,alebo choď zabehnúť pár koliecok na futbalové ihrisko ak máte..treba obmedziť /vysadiť sladké a pridať pohyb..
@luxo566 Bezkontaktne sporty - dlhe prechadzky (rozhodne viac ako hodina denne), bicykel, korcule, plavanie. A teda uz ani jednu sladku vodu a sladke pecivo. Maximalne 3dcl za odmenu, ked denne prejdes aspon 5km.
Chlapče nasaď si diétu, nie kôli 5 kg... Alr kôli tvojej jednej obličke... Poznám jedného chalana, tiež s jednou obličkou a takéto nezdravé veci má zakázané
začni cvičiť so psom na cvičisku aspoň hodinku denne, prospeje vám to obidvom alebo skúste agility (daj do google.com nájdeš kopec zaujímavých článkov a tam získaš aj nových priateľov s rovnakými záujmami)
a určite nepi sladké vody, prečítaj si koľko je v nich cukru... občas si daj kvalitnú čokoládu (pár dielikov, nie celú) a jedz ovocie keď máš chuť na sladké
https://blog.mall.sk/hobby/vytvorte-so-svojim-p...
A čo plávanie? Alebo si kúp činky a cvičiť doma podľa videí na YouTube. Teraz si vo veku, kedy chuti jest, tažko sa ti bude obmedzovať v strave. Treba veľa cvičiť a vyrysujes pekne postavu. Inak vyzerá 75kg na vysportovanom a inak, keď sa nehýbeš.
Obmedzit sladkosti, aj sladke vody a viac sa hybat. Nejake dlhsie prechadzky, mozno beh, bicykel, kolobezka. Je vela moznosti na vykonavanie sportovych aktivit, staci najst tu, ktora by ta bavila.
@luxo566 ahoj tak v prvom rade na výšku 170 nie je 75 kg veľa ,mám syna má 15 a má presne tvoju váhu a výšku a vôbec nie je tučný ...ak sa ty necítia dobre ako vyzeráš a veľa veci nemôžeš skús obmedziť to pečivo aspoň poobede a večer ho nejedz lebo telo už ho nestihne spaľovať,sladké v malom množstve si kľudne dopraj alebo výmen skôr za ovocie,skús poprosiť rodičov aby ti zabezpečili buď stepper alebo stacionárny bicykel ak si hanblivý športovať vonku neboj sa zvládneš to no zase drastické diéty nedrž si ešte mladý a pokaziť si zdravie ešte viac to nerob ☺️😉a blbym ľuďom čo sa ti smejú s tých si nerob ťažkú hlavu 😉
No na začiatok maximálne obmedziť sladkosti a sladké vody...čo takto nejaký šport? Futbal,basketbal,volejbal nič z toho ťa neláka? Poprípadne bojové športy,fitko?