Chcela by som skúsiť fasting

12. máj 2024

Ahojte baby, dievčatá, ženy. Chcela by som skúsiť fasting, 24h, 48h alebo možno aj 72h. Mám pocit, že telo mám už preťažené hlúposťami a hlavne je to vidno na pleti, mám takú ako keby krupicu, plus sa mi vyrážky robia aj na rukách. Myslím, že telo potrebuje oddych od jedla. Ja som však dosť hladná a potrebujem vždy niečo malé jesť, jablko, chlebík, syr apd. Čo by ste mi poradili? Ako zahnať hlad a nemať chuť na jedlo? Myslím, že najťažšie je to prvých 24h, potom to už ide. Ako to zvládnuť?

ninusa221
12. máj 2024

Daj si 16/8 prvé dni som bola hladna už potom pohode schudla som 4 kg za mesiac.

barka1
12. máj 2024

Telo potrebuje oddych od jedla? To co je za mudrost? A nebudeš jest 24h a potom si zvykneš nejesť? Moje nervy 🤦🏻‍♀️
Však si daj 24h post, pi len čaje. A potom sa začni stravovať normálne zdravo a vyvazene - ovocie, zeleninu, celozrnné potraviny, orechy, kvalitné chudé maso, syry, tvaroh, ryby, čo najmenej priemyselne spracovaných potravín.

vejka4
12. máj 2024

Toto je taká somarina 🙈 ľudia urobia čokoľvek, len aby schudli... jesť zdravšie a cvičiť snáď nie je problém...

autor
12. máj 2024

@vejka4 ja nepotrebujem schudnut. Mam zatazene celo tele, zaneseny traviaci trakt a odzrkadluje sa mi to na pleti a svrbi ma pokozka vzdy. Cize chcem sa vycistit, vydrzat 24 pripadne 48h fasting a potom ist na to eliminacnou dietou - zaradim chlieb - ak mi bude robit problem s travenim a na pleti, vylucim ho, ak nie, necham. Zaradim potom mlieko, opat to iste. A takto by som chcela prist postupne na to, co mi robi problem. Ja nejem mastne, nejem cestoviny, ziadne sladkosti a sacharidy, cukor prijimam iba z ovocia = pomarance, jablka apd. Cize aj toto moze byt zdroj - a mozem mat alergiu na fruktozu. Moj imunolaergolog mi poradil, aby som jeden dva dni eliminovala vsetko a nasledne postupne pridavala. Chcem sa zbavit toho svrbenia a netlacit do seba dithiadeny.

evcagabi
12. máj 2024

Ale k 24-48-72 sa dopracujes jedine postupne. Oka, tych 24 este ako tak das aj bez nacviku ale viac pochybujem. Zacni fastingom 16/8 na par dni, Potom daj 18/6 znova par dni, 20/4 , daj jednu 24 a potom uvidis. Toto je o psychike ani nie tak o hlade

1mata
12. máj 2024

Nejesť po 18:00
Cvičiť, piť veľa vody, zdravo a pravidelne jesť
👌 úspech zaručený

autor
12. máj 2024

@1mata to robim aj teraz.

personality
12. máj 2024

No ale pleť sa Ti nevycisti za 3 dni tak ako chces, to trvá aspoň mesiac, alebo mesiace. Ak chces skúsiť eliminacnu diétu typu žiadne mlieko, to môžeš vylúčiť aj bez pôstu a uvidíš. Ale vydrz aj 3 mesiace. Alebo ak chces, tak si daj napríklad, že budeš jesť iba melón alebo niečo, čo nechceš vyradiť a myslíš si, že to Ti určite neškodí. Ja sama robím pôsty a je to super, ale na pleť to nezaberie za 3 dni.

autor
12. máj 2024

@personality ved to budem dlhsie skusat. Kazde jedlo budem skusat dlhsie a budem vidiet, ci sa vyhadzem a ci ma bude svrbiet telo. Ale tie dva tri dni by som chcela iba vodu. Detox.

vakatko
12. máj 2024

Skús deň dva jesť len Vývar z kostí so zeleninou a bylinkami, zelenina a bylinky ťa prečistia a kostný vývar posilní črevnú výstelku, je liekom na Imunitu. Potom skús 24h fasting možno vydržíš aj 48h. Daj si 1 deň v týždni fasting a nasaď Protizápalovú stravu + Probiotiká a Rybí olej. Vylúč na pár mesiacov lepok a mliečne výrobky.

autor
12. máj 2024

@vakatko Takto som sa stravovala v roku 2022, ale uplne vo vsetkom AIP nemozem. Probiotika beriem aj Omega 3 mastne kyseliny. Pijem iba bezlakto mlieko aj to do kavy. A obcas trosku syra. Inak nic. Chlebik mam proteinovy. Inak sa stravujem velmi zdravo.

liv1
12. máj 2024

@evcagabi ja s tebou uplne suhlasim. Autorka skus protizapalovu stravu, nezaraduj tie potraviny az tak rychlo. Najma nie mliecne a lepok. Skus si dat na nejaky cas pokoj aj s ovocim. Robili to testy? Hit, laktozova int., celiakia? Pecen mas v poriadku ked to svrbenie?

vakatko
12. máj 2024

V prvom rade vylúč Kofeín a mlieko, čokoládu, cukor ...

autor
12. máj 2024

@liv1 nemam HIT, ani lakto, ani celiakiu. Pecen mam v poriadku, KO super, aj som bola na USG, na CT brucha, aj gastro, kolono, spredu - zozadu. AIP nemozem zo zdravotnych dovodov, neviem stravit dobre maso a mam ho aj zakazane. Cize AIP nie. @vakatko cokaladu nejem, cukor nejem, kavu iba bezkofeinovu z bezlakto mlieckom, 1x denne

liv1
12. máj 2024

Testy na SIBO ti robili?

merlinja
12. máj 2024

@vakatko tá zelenina a bylinky znamená v polievke, či variť ako jedlo - napr. dusená zelenina ako hlavné jedlo. Ďakujem.

veronika2021
12. máj 2024

@vejka4 ona nespomenula chudnutie,a hovoris z vlastnej skusenosti,ze hladovka je blbost?

vakatko
12. máj 2024

@merlinja uvariť ako zeleninovú polievku, podusiť zeleninu s bylinkami a pridať vývar.

autor
12. máj 2024

@liv1 áno, nemám SIBO.

petrahl
12. máj 2024

Zanesený tráviaci trakt🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ môj ty bože...🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️ale tak čo sa čudujem, keď sa v tejto krajine bavíme o tom, či Zem je alebo nie je plochá🤷‍♀️🤦‍♀️

autor
12. máj 2024

@petrahl mala si uz polypy v hrubom creve? Dysplazia high grade?

vakatko
12. máj 2024

@petrahl zanesený tráviaci trakt môžeš mať pliesňami, kvasinkami, parazitmi, ktoré poškodzujú črevnú výstelku, vytvárajú v črevách Toxíny, zápaly, tie sa dostanú do krvi, oslabujú Imunitu, spôsobujú - kožné problémy, nespavosť, úzkosti, bolesti kĺbov a chrbtice, hormonálne problémy ...

petrahl
12. máj 2024

Polyp nie je "zanesený tráviaci trakt" 🤷‍♀️

veronika2021
13. máj 2024

@petrahl robila si niekedy joginsku ocistu creva?Videla by si,ze traviaci trak-hrube crevo vie byt dobre zanesene.Preco sa ludia vyjadrujete,ked nemate skusenost? Tie osobne utoky a narazky neponizia osobu ,na ktoru su namierene ale vas samych.

liv1
13. máj 2024

@petrahl si ponizila akurat tak seba samu

autor
13. máj 2024

@petrahl kolko krat v zivote si si robila ocistu hrubeho creva? Nemyslim fasting. Ja to robim pravidelne, preto sa pytam, kolko mas za sebou ty.

barka1
13. máj 2024

No a nemože byt tam problém? Ja som si nikdy nerobila ziadnu očistu, jen zdravo, nepozorujeme sa stále a nemám žiadny problém. Spolieham sa na vlastne telo, že sa očisti samé. A tiez som v psychickej pohode, necakam, že co mi zase bude ked zjem toto alebo hento...
Niekto ide roznymi alternativnymi cestami, stále nieco skusa a nikdy mu dobre nie je...

autor
13. máj 2024

@barka1 co? V ociste hrubeho creva? Kym som si ju v minulosti robila, plet som mala ako babatko a ziadne svrbenie a ziadne problemy som nemala. Bolo to samozrejme po porade s lekarkou, kedze som mala dysplaziu high grade. Uz cca. 2 roky nic nerobi, a teraz od minuleho roka od jesene, vysev na licach, raz horsi, raz lepsi, svrbenie tela, vyrazky po tele. Cize som rozpravala s lekarmi( imuno, gastro ) a suhlasili s tym, ze mam skusit fasting, telu nechat chvilu oddych, plus mam opat zaclenit ocisty hrubeho creva.

anouschka5
13. máj 2024

Vylúčiť zo stravy červené mäso, údeniny, cukor ( alternatíva: med, stevia ) čipsy, polotovary, sladké nápoje, chlieb aj pečivo, teda všetko z bielej múky , žiaden mekač, kaefcéčko ap. piť bylinkové čaje ( sem tam si urobím 1 deň pôstne deň)

autor
13. máj 2024

@anouschka5 mäso nejem vôbec, sladkosti nejem - ani med, ani nič sladké, nejem polotovary, pijem bylinkové nápoje a čistú vodu alebo s citrónom, do McDonaldu nechodím lebo fast food nejem ani vyprážané, fritované apd. A jem jedine proteínový chlebík v obmedzenom množstve a jednu bezkofeinovú kávu denne s bezlakto mliekom.