Chcela by som schudnúť aspoň cca najmenej 10 kíl vôbec to nemusí byť rýchlo ale hlavne aby to bolo účinné...chcela by som vyskúšať mliečnu diétu 13. dňovú že či to má vôbec význam stým začínať alebo aké jedálničky Vám pomohli schudnúť...a rady typu veľa pohybu to netreba lebo toho mám dostatok (mám veľmi hyperaktívne dieťa) a behať nemôžem (zdravotné problémy s kolenom) a na posilku nevychádza čas ani financie... budem vďačná za všetky rady
ďakujem ale nemám zvyšné peniaze na také produkty...
@janulienka2181 Ahojky, ak máš dosť pohybu, tak to je super, treba upraviť jedálniček. Zeleninu,ovocie, chudé mäsa-kuracie,morčacie,hovädzie-všetko len na prírodno. No a vylúčiť chlieb,pečivo,cestoviny,všetko čo je z múky,samozrejme sladkosti,chipsy,fastfood a podobne. 😉 . Mne to zabralo. A samozrejme nečakať, že to zhodíš za mesiac. 😀
@janulienka2181 skusala si pozerat bodyrock? Je to cvicenie na doma, cinky si vies urobit z prazdnych flias atd.. Je tam vela trikov ako nahradit nacinie na cvicenie.. Hlavne treba upravit stravu, vidim to sama na sebe, kazde cvicenie prinasa ovocie zo spravnym zivotnym stylom.. Je to 60% o vyvazenej strave a 40% o cviceni, treba jest 5-6 krat denne, v mensich mnozstvach, viac zeleniny, ovocia, masa.. Menej priloh ako zemiaky, cestoviny, vynechat muku.. Nekonzimovat chlieb, ak uz ho chces tak radsej rano aby mal cas na stravenie ale urcite treba obmedzovat..
V bodyrock mas aj vela programov ktore su iba napr 12minute, cize nezaberu ani vela casu, vela z nich je aj takych ze nepotrebujes skoro nic okrem casomeru
@janulienka2181 Ja by som ti odporucila hlavne neskusat ziadne niekolko dnove diety, ziadneho typu. Je to hlupost. Aj phyb je dobry, no je to vzdy len plus k niecomu. Ak nezmenis jedalnicek, neschudnes. Preto sa do neho snaz zaradit vsetko to dobre, vo vyvazenej miere. MOzes jest aj chlieb, aj pecivo, aj cestoviny- len si vyber tie dobre. Teda ano, uplne by som vylucila bielu muku, a nahradila ju celozrnnou, spaldovou, raznou. Cestoviny si vyberaj s vysokym obsahom vlakniny, semolinove - teda z tvrdej psenice. Samozrejme cukor prec, ziadne sladkosti, no ak mas chut na sladke, radsej ovocie, max 1-2 ks na den, a doobeda. Skus po 15 hodine poobede ovocie uz nejest. Taktiez sacharidy ako take prijimat skor doobeda ako poobede. Urcite nie vecer. Na veceru si mozes robit rozne variace zeleninovych salatov... zeleniny kolko chces- a bud s chudou sunkou, v Lidli predavaju s Dulano sunku - obsahuje 95% masa, alebo so syrom - do 30% tuku v susine, alebo ine bielkoviny - tvaroh, cottage, biele chude maso, ryby, moznosti je vela.
@janulienka2181 Skus popozerat tu na MK, je tu vela albumov bab, ktore uz zhodili zdravym zivotnym stylom. Zverejnuju v nich aj recepty na rozne dobroty, takze by si si urcite vybrala... Ja som sa tu inspirovala mnohymi receptami, a mnohe su podla mna este lepsie ako tie klasicke na ktore som bola zvyknuta.
Jest mozes prakticky vsetko, nemusis sa vobec obmedzovat, ak zvolis vhodne potraviny a vhodny sposob ich upravy. Napr ja milujem sladkosti a sladke ako take. Ked sa snazim chudnut, tak si kupujem obycajne biele jogurty, ktore maju do 3% tuku, a mozem si z neho vyrobit bud zalievku na salaty, pri vhodnom vybere korenin na dochutenie, taky jogurt uplne nahradi chut majonezy, alebo potom ked mam chut na sladke, tak si do neho pridam trochu kakaa a steviovy prasok - staci ho malo a neobsahuje ziadne kalorie 🙂 A chut na sladke je uspokojena a ja nemam vycitky.
@pianistka budem sa stravovat podla stravovacich navykov na ktore som si zvykla. Momentalne uz Herbalife nekupujem. Este mi daco ostalo no to uz len douzivam. Na vahe som zhodila, samozrejme naucene stravovacie navyky dodrziam, miery idu tiez dolu. Tato dieta nie je ziadna drasticka, teda neznamena to pit len ten napoj, vodu a nic nejest. Mozem sa stravovat (nemyslim 1 jedlo denne). Nedrzim ziadnu drasticku dietu. Teraz sa uz zdravo stravujem (zdravsie ako predtym), samozrejme sa hybem.
A prepac, ale z Tvojho prispevku citim akesi odsudzovanie. Prosim nesud ked si to neskusila. Samozrejme viem kolko tieto vyrobky stoja. Predtym ako som ich brala sa mi nijak nedarilo schudnut. Herbalife mi pomohol, hlavne som sa aj naucila zdravsie sa stravovat.
@lilly0812 Ale ja som ich skusila 🙂 a v minulosti ich uzivali aj moji rodicia, a ano schudli, ale potom pribrali vsetko spat a vzdy aj s nejakym bonusom. Takze citis dobre, ja to odsudzujem, ano. Myslim si o tom svoje, je to obycajne tahanie penazi z ludi. Ak ti pomohli, tak gratulujem, ale ver, ze to ide aj bez nich.
A myslim to vo vseobecnosti, akekolvek ine "zazracne" produkty, ci uz napoje alebo pilulky, diety, vsetko je to len obycajne zmykanie dovercivych ludi z penazi. Ja som vyskusala niekolko sposobov chudnutia, ked som uz bola zufala, pila som kokteily, chodila do roznych studii, kde sa ti len snazili natlacit svoje produkty, ale mnohi o zdravej strave nevedeli ani tolko malo co ja... a zaujimave, nic mi nepomohlo. Len dvakrat v zivote som vyrazne zredukovala svoju hmotnost... svojpomocne... ked som sa zatala, znizila svoj prijem a zvysila vydaj, to je cele.
Ahoj, necitala som prispevky, mozno niekoho zopakujem. 10kg nie je az tak moc, menej papaj. Kamaratka zhodila tymto spôsobom 25 kil za 1rok. A je podstatne starsia od teba. Okrem malých porcii (jedla vsetko) pridala bicykel. U mna je to rovnako, ked potrebujem zhodit , staci mi jest malo, hlavne sleduj pecivo a sladkosti. Inac dobre rozhodnutie!, drzim palce, obezita je nechutna a skodliva. 😒
@pianistka mas pravdu. Inak aj ja si myslim, ze rozne tabletky ci ine prostriedky na chudnutie, ktore su v lekarni su blbosti, zbytovne vyhadzovanie penazi. Herbalife mi odporucila jedna znama, ktora ho tiez uzivala. Ja si zatial vahu drzim no bola by som nerada ak by isla spat hore. Snazim sa vela hybat a jest zdravsie veci, sladkemu sa vyhybam, pecivo taktiez obmedzujem, neznemena to vsak, ze vobec nic nejem. Pravdupovediac tiez som si na zaciatku myslela, ze je to kravina, ze zo ziadnym napojom sa schudnut neda. Netvrdim, ze ten napoj je zazracny no trochu pomohol. Samozrejme kazdy ma pravo na svoj nazor.
@janulienka2181 prosím hlavne neskúšaj žiadne Xx a Yy diéty. To nefunguje, aspoň z dlhodobého hľadiska. Ja som vo svojom živote poskúšala kadečo🫣 v 19tke sa mi podarilo schudnúť cca15 kíl behom asi 3 mesiacov🫤 čo bolo veľmi nezdravé a malo to negatívny vplyv na môj zdrvotny stav.
Pred 2 rokmi, keď som mala 24 som sa rozhodla zmeniť životosprávu ale reálne a tak aby to fungovalo denne a dlhodobo (nie len kým schudnnem). Takže teraz o 2 roky neskôr mám o 20kil menej a zo všetkých mojich pokusov je toto naj a to preto lebo ani nemám pocit, že chudnem. Nehladujem, cvičím pre radosť a pre lepšiu komdiciu a silu a hlavne sa nesústreďujem len na to zhodiť kilá ale venovať sa aj niečomu inému (kedysi keď som držala diéty som celý deň myslela len na jedlo a na to ze musím cvičiť lebo veď preboha neschudnem)🫣.
Pouzivaj kaloricke tabulky a schudnes. Cvicit nemusis. Zaklad je strava.
@janulienka2181 Dobrý deň, skúsila ste produkty Herbalife? Sama ich už vyše roka používam a pomohli mi schudnúť. Samozrejme za pomoci pohybu, zdravej stravy a dodržiavania pitného režimu. Ja osobne kupujem v Alfafit.cz.