Celiakia a chudnutie

mariaairam1990
14. mar 2022

Milé mamičky, mám diagnostikovanú celiakiu 3 mesiace. Príznaky boli opuchy tváre, afty a strata váhy. Diétu držím 3 mesiace, naozaj poctivo. Ale afty mám stále veľké a dlho sa hojace, váha mi ide aj tak stále smerom nadol. Pri výške 170 cm mam len 49 kg. Všetky krvné testy sú vporiadku. Inu intoleranciu, alebo alergiu nemám zistenu. Mliečne výrobky som nevylúčila, lebo po nich nemám tráviace problémy. Stravujem sa normálne, plnohodnotné porcie 5x denne. Mate niekto skúsenosť, na akeho lekára sa obrátiť?
Bola som už na alergologii aj imunologii, obvodnej, gastro... Okrem celiakie všetko ok.

lily14
14. mar 2022

@mariaairam1990 celiatici sú väčšinou chuducky,moja dcéra je celiaticka nikdy nepriberie aj keď dosť je a áno keď začala s diétou tiež chudla veď vylúčila biely múku atď potom už sa len drží váha ale pribrať nehrozi

miskaska
14. mar 2022

Ak mas vsetky vysetrenia OK, tak tomu nechaj cas...crevo sa regeneruje dlhsie. A aj ked nemas problemy, tak by som mlieko (uplne vsetko mliecne) vylucila aspon na 3 mesiace. Ja som tak spravila, aby sa crevo rychlejsie zregenerovalo. Mne sa podarilo, ze za rok som mala crevo zahojene (z Marsh IIIc)....A teda vaha mi za 5 rokov na diete rokov isla hore.

ella133
29. aug 2023

@lily14 tak to asi nebude môj prípad, kým mi ju zistili pribrala som poriadne 😥

evinqua
29. aug 2023

@mariaairam1990 ak nemáš problemy typu hnačka a pod, treba len čas, črevo sa zregeneruje. Ja som opačný príklad, nikdy som nebola stihla ale odkedy som na diéte tak som ešte pribrala par kíl, poznám ale aj prípady ako ty, ak máš dobre krvné výsledky, vstrebavanie vitamínov, necítiš sa zle, tak treba len čas.