Carnivore stravovanie

3. jan 2025

Ahojte prosim niekto sa takto stravuje? Rodinny prislisnik sa na to dost namotal lebo pozera akesi motivacne videa od nejakeho magyara slovka ktory zije v amerike a on sa tak stravuje a zrazu ten znamy chce jest len kopy masa a masla a vajec nieje to zle taky skol z normalnej stravy na takuto? Resp nezda sa mi to najzdravsi typ stravovania

katkaseiner
3. jan 2025

mne sa ten madar, nejaky tusim Daniel tiez zacal objavovat, aj som si ho pridala, aj ma pridal do 2 skupin (teda tam som sa nepridala ale objavuju sa mi prispevky). Mne uz prva vec nereze.... ze nejest ziadnu zeleninu pretoze kazda nafukuje.... Ja netvrdim ze som vegetarian, maso a vseobecne jedlo mam velmi rada, ale ze uplne bez zeleniny.... no nic, nezaujalo ma to.

autor
3. jan 2025

@katkaseiner ved to
Len vies je to dobry recnik a motivator takze vie ludi namotat 🤷🏻‍♀️

madeincssr
3. jan 2025

Vacsina lekarov/odbornikov sa zhoduje v tom, ze strava ma byt pestra a vyvazena, pokial mozno prirodzene potraviny, nie priemyselne (trvanlive) vyrobky. Bielkoviny, sacharidy, "zdrave" tuky, vlaknina, vitaminy, stopove prvky... Kazdy extremizmus znamena nutnost doplnania niecoho nejakym nahradnym (casto nie velmi ucinnym) sposobom.
Podla mna sa organizmus extremom "brani", preto napr. jojo efekt pri akychkolvek redukcnych dietach.

zmrzlinka2021
3. jan 2025

Ludia chcú rýchle výsledky a pravdaze zázraky, preto vela ludí sa namotáva na carnivore, keto a podobné blboviny.

Pre chudnutie však vzdy platí iba výdaj, príjem.

A pre zdravie vývážená a kvalitná strava, najmä zelenina, ovocie, strukoviny, celozrnné produkty, kvalitné živočíšne bielkoviny.

pribinak
3. jan 2025

Žiadny extrém v stravovaní nie je dobrý. Strava má byt pestrá, čiže aj ovocie aj zelenina aj mäso ryby vajcia orechy strukoviny semiačka …..

Videla som jeho videá, ale nejak veľmi má nenadchol.

katkaseiner
3. jan 2025

ano sihlasim...len clovek keď čokoľvek zacne, musi pouzit aj zdravy rozum. pokial to on nevidí, darmo mu budes radit

annia99
3. jan 2025

Ja sa tak stravujem už cca rok. Mne to pomáha. Schudla som. Mala som zdravotné problémy. Chodím na hematologiu. Idem teraz 28.1. po roku na komplexné krvne testy - berú 12 ampluliek krvi. Už v septembri, keď som bola u svojho obvodného. Výsledky boli oveľa lepšie. Nie je to len o tom, že zeleninu nemôžes úplne. Len hlavnú zložku tvorí mäso, vajcia, mlieko - čiže živočíšne bielkoviny. A vyhybas sa spracovaným potravinám - ale to ti dá aj rozum - že nejes také umeliny.... Myslím, že si len zle pochopila pointu. To je celé

autor
3. jan 2025

@annia99 tak lebo v podstate nic neje okrem masa slaniny ribeye a vajec a med a bravcovu nast

annia99
3. jan 2025

A to je v pohode. Dá sa ísť aj touto cestou. Ale môžeš 80% tak a 20% pridať k tomu zvyšok.... Pokiaľ sám nevyskusa a nevytrva v Tom dlhšie obdobie, nezistíte čo to robí s telom. Počkaj do leta, pozoruj a sama uvidíš čo sa robí s jeho telom, či má viac energie, akú má pleť, čo svaly... Len ho nesud a iba pozoruj a časom sama uvidíš či je to ok alebo nie

lussyl5
3. jan 2025

@annia99 Cítiš sa lepšie,lebo si výlučila umeliny a sladké tak to je jasné že sa cítiš lepšie.Dlhodobo je však taká to prevaha bielkovín SPROSTOSŤ.Pre telo je to jednoducho záťaž a navyše táto strava obsahuje málo sacharidov a to je tiež zlé.To už by som radšej odporučila knihy a videá doktorka Bukovského.Je to lekár a zo zdravou výživou a stravovaním má dlhoročné skúsenosti.Radšej si vypočuť jeho ako nejakého zamozvaného "odborníka" niekde z Ameriky.Ale keď si chceš zničiť zdravie tvoj problém.

annia99
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
lussyl5
3. jan 2025

@annia99 Vyprosím si aby si mi nadávala do hlúpych!
Každý lekár ti povie že takýto nadbytok bielkovín môže poškodiť zdravie.Ale OK.Nehádam sa,pokračuj ak mieniš rizkovať tvoj problém.Aký problém si mala so stravovaním podľa Bukovského? Zdravotné problémy nemusia súvisieť iba so stravou.

annia99
3. jan 2025

@lussyl5 vyjadrila som svoj pohľad a je to konštatovanie. Zasa všeobecné každý lekár....to je tiež hlúposť... Sama musíš uznať 🙂

lussyl5
3. jan 2025

@annia99 Pýtala som sa aký problém si mala po strave podľa dr.Bukovského.Zdá sa že konštruktívna debata s tebou nie je možná.Vieš iba vynadať do hlúpych.Ale OK,veď ak si mieniš zničiť obličky tvoj problém,škoda sa s tebou baviť.

annia99
3. jan 2025

@lussyl5 definuj prečo konkrétne obličky.

jaroe
3. jan 2025

Každý je sám zodpovedný za svoje zdravie. Nerieš. Akú máš istotu, že práve bežná, roky propagovaná strava (výživová pyramída, kde sacharidy tvoria najväčší podiel v strave) je tá najvhodnejšia? Ja mám skúsenosti len s paleo a bolo to super. Váha šla dole, energie na rozdávanie. A neznamená to, že som jedla rezeň s rezňom, len som sacharidové prílohy nahradila zeleninou. Carnivore je samozrejme striktnejší, ale viem si túto stravu predstaviť, keby som potrebovala riešiť nejaký zdravotný problém. Taký, ktorý je evidentne spôsobený a udržiavaný pri zivote prebytkom sacharidov v našej strave prípadne nejakými alergiami a intoleranciami.

nevenka
3. jan 2025

@annia99 to ma ako prve napadlo, ked som si to predstavila. Ten nadbytok bielkovin zatazuje oblicky, v skratke, preto. Ale nie som odbornik, takze hadat sa nebudem. Mozno Ti
@lussyl5 odpovie lepsie.

lussyl5
3. jan 2025

@nevenka
@annia99 Viem k tomu toľko bielkoviny sú zložitejšie na spracovanie,telo ich nevie tak jednoducho uložiť do zásoby ako tuky či cukry preto je spracovanie bielkovín väčšia záťaž.

lussyl5
3. jan 2025

@nevenka Nie som odborník,tiež to je iba skúsenosť z pokusov a omylov.Pýtala som sa však
@annia99 aké ťažkosti mala po strave podľa rád dr.Bukovského tak možno aj vysvetlí prečo je nadbytok bielkovín dobrý a neškodný lebo zatiaľ sa zdá že vie iba urážať a nadávať diskutujúcim do hlúpych, však
@annia99 ?😉

rozculena
3. jan 2025

@lussyl5 neumreš,keď nebudeš prijímať sacharidy.Hlavne na mňa nechoď s tým,že mozog potrebuje cukor

annia99
3. jan 2025

@lussyl5 nenadavam dráha, len vyjadrujem svoj názor o tebe

portret7
3. jan 2025

Pusti rodinnemu prislusnikovi skutocneho odbornika, nech si spravi obraz sam:

https://www.youtube.com/watch?v=MmZdn17G99Q

Daniel Magyar sa tvari ako odbornik, pusta sa do odbornych tem, ale je uplne strateny… zaradila by dom ho na ziznam hoaxerov - najma s videom o darovani krvi, to som skoro vyletela po strop.

autor
3. jan 2025

@portret7 to som videla to video, strasne..ja chapem ze su niektore tvrdenia bludy

annia99
4. jan 2025

@portret7 ale to nie je len o D.M. však meno Zlatos ti čosi vraví? Studuj to hlbšie. Alebo si pozri videa Petr Mara....ak vieš anj, dám ti zahraničné mena... A vidieť, že to nemáš naštudované, D.M. nie je stratený, vyzná sa k téme. A dosť o Tom vie.

annia99
4. jan 2025

@lussyl5 veď presne aj o to ide... teraz si to SAMA napísala, cukry a tuky uložiť do zásoby, kto túži mať tukové zásoby a potom byť obézny?

zuz0110
4. jan 2025

Netusim, kto je ten typek. Co viem je, ze carnivore diet je vyborna eliminacna dieta. Pouzivaju ju casto ludia s chronickymi a autoimunitnymi chorobami. Moj muz vzdy ked sa mu velmi zhorsi migrena, tak na nu nabehne. Schudne, nie je vobec hladny, nafuknuty, unaveny, celkovo ovela lepsie funguje a migreny sa zmiernia az vymiznu. Samozrejme je to velmi obmedzujuce a tazko udrzatelne. Ja to mam v hlave ako poslednu moznost tiez, lebo mam traviace problemy a nechcem lieky na ne jest uz do konca zivota. Uvidim, kedy budem dost zufala, ze sa na to podujmem 🙈

portret7
Včera o 07:04

@annia99 nevyzna, nie je lekar, nema vystudovany ani pribuzny odbor…na rozdiel od D.M.mam patricne vzdelanie, rozumiem terminologii vo vedeckych clankoch, odbornik hned vidi, ze tapa a hovori vytrhnute info z kontextu.

dkethe
Včera o 07:11

Pride mi to ako paleo pohnane do extremu.
Paleo je dobre, ma pozitivne ucinky na zdravie, ale tu sa papa zeleniny kopec.