Dobry den. Chcem sa opytat vam tiez v CAR odprucili schudnut ked sa nenasiel dovod preco sa nedari? Aby som to objasnila, viem, ze mam nejaka kila navyse, schudnutie by mi prospelo, ale myslite, ze je pricina v tom ze sa nedari vaha? Mam 170 cm, a 75 kg (plus minus kg). Nedari sa nam 1 rok 9 mesiacov. Cely cas som mala pocit, ze to bude v zhorsenom spermiograme u partnera a nedavno ma DR. "zabila" tym, ze skor vidi problem u mna... hoci ovulacia je pravidelna, HP v norme, priechodnost vajcovodov 100%, bakterie OK atd...
No mne sa nezdá tvoja váha až taká hrozna,že by si nemohla kvôli tomu otehotnieť. Poznám oveľa silnejšie ženy,vo otehotneli. Viem však aj o babe,ktorá otehotnela,keď schudla,ale iná teda bola riadne silná.
tvoja vaha nie je az taka neakceptovatelna, ale ak by to mohlo pomoct, preco nevyskusat schudnut? 🤷♀️Mozno to naozaj pomoze...
Moze byt. Na svoju vysku mas dost kg. Ja mam 164 cm a ked som.mala 64 kg uz som.sa citila neprijemne,bola som tučná. Aspon 10 kg dole by neuškodilo, bude to prospesne aj pre teba. Ziadne hladovky. Doporuxujem skusit macingovu 28micku a potom pokracovat v jej stravovani. Mnohym ludom v mojom.okoli a mne samej to pomoho a ziadny jojoefekt 🙂
mne sa tiez nezda zeby ta vaha bola az taka zasadne zla...skor mozno zivosprava, pohyb, oddych, psychika, ...toto vsetko ok?
Schudnúť sa odporúča skôr pri PCO mne sa to zdá netaktne nepoviem, keby si mala oveľa vyššiu váhu, ale tak máš aspoň motiváciu🙂ja mam o 4 kg menej a neprídem si tučná, ale možno je čas sa zamyslieť🙂
Tiez si myslim, ze to nebude vahou. Poznam baby, ktore v pohode otehotneli s vahou 100+.
Zas na druhej strane, pocas 28dnoveho detoxu s Macingovou som 2x otehotnela 😊
@miskamicha vidíš ja mam 164. Mala som aj 53 kíl, a teraz pred stvrtym tehotenstvom som mala 62. A vyzerala som oblečená rovnako. Konfekcnu veľkosť tričká S.. Spodok M., aktívna hobby športovkyňa (6 krát týždenne) .
Často to nie je len o váhe.
Ďalšia vec je ze niekto ma tie kila v oblasti brucha len (co je nebezpečnejšie zo zdr. Hľadiska) iný je taky zabalený rovnomerne.
Tuk všeobecne podporuje zápaly v tele. Áno ak nie je ina príčina, môže byt aj viac % tuku v tele jeden z dôvodov, prečo sa nedarí. A často je zo súhra viacerých faktorov, a proste neprišiel u vás ten deň ešte.
Je rozdiel sa snažil rok a 9 mes. S tým, že nesledujes ovuláciu. A je rozdiel ak ten rok a 9 mes máš plánovaný styk na dní, kedy si si istá, že ovulujes
@miskamicha viesnmi prosim poradit kde najdem co najviac informacii o tej diete? Macingovej 28icke?este som o tom nepocula
tvoja vaha nie je nadvaha. to nema zmysel. ja mam tolko ako ty a nie som tlsta. nosim velkost m. to akoze len s a xs maju otehotniet.blbost
vela je v hlave. ak velmi tuzis otehotniet tak mozes urobit blok. nechudni len kvoli doktorovi. jedine kvoli sebe.
No ja mám 170cm a keď som otehotnela (po KET) mala som 78kg v car mi ani raz nehovorili že mám schudnúť cítila som že som dosť pribrala po tých hormónoch ale neriešili to myslím si že nemáš tak veľa kg aby to mal byt dôvod na neotehotnenie ale vyskúšaj zmeniť stravu na zdravšie a skús vyhodit cukry a sladkosti a biele pecivo inak by som sa s váhou až tak nezaoberala skôr stravou
Hm mne nepride tvoja vaha vysoka, a uz vobec nie az tak, aby ti toto v CAR povedali. Divne. Ja som bola tlstejsia.. a sice mi tiez gybekolog povedal, ze mozno nech sa zameriam na ine.. napr schudnut a sa podari... ale v car mi nikto nic take nepovedal ani nenaznacil. Mimochodom, ked sa nakoniec zadarilo- po par rokoch- bolo to asi v rej najvyssej mojej vahe co som kedy mala, zial. Po 3 inf ctkloch, strese atd ... a nakoniec som pocas tehu este aj schudla a dcerka mala skoro 4 kila.
Skusre iui a ak nie, ivf. Nevzdavajte sa. Podari sa urcite.
Ani mne sa nezdá, že ta váha je až taká, že by to mohol byť problém. Ale však skus aspoň...mimochodom každé kilo co zhodis pred tehu je dobre.
Ani nám nič nezistili, ale nedarilo sa. Nakoniec sme podstúpili 2x IUI a nič, ani ťuk. Ale IVF nám vyšlo, podstúpila som napriek tomu, že vlastne "nebol dôvod". Je to na nervy, keď po všetkých tých vyšetreniach nám povedal lekár, že vlastne nevie, nech skúsime IVF.
Nemáš vôbec vysokú váhu, ja mám pco, 175cm 80 kg a som tehotná ☺️ Tak možno asi kvôli tomu pco ti tak radia .... ak sa Vám teda nedarí dlhšie babatko môže to byt cesta
Nie. Vahou to nebude. Vlastny pribeh: snahu o dieta sme zacali ked som mala cerstvych 18. A vahu cca. 65kg (vyska 167), postupne, kvoli stresom, depresiam atd. Som postupne naberala. 1krat sa nam spontalne podarilo otehotniet ked som mala 21r. A 82 kg. Zial osud nam nedoprial. Vdaka IUI procesu kt. Trval rok (4 kola) som pribrala takmer 10 kg. Depky som mala ako nikdy, a nevyslo ani jedno... (dalsie podrobnosti vypisovat nebudem...) ivf stimulaciu som zacinala minuly rok v septembri s vahou 92kg. A tazkym pcos. (malu sme 2 vklady, oba uspesne-potvrdena tehotnost, ale zial sme o ne prisli) sla som do ZA tam mi dr. Chcel sfleku odstranit vajcovody🤦♀️ tak som v Brne absolvovala hyfosy- vysledok priechodne vajcovody (,, aj ked podla slov lekarki nemusia byt funkcne).. A niekto mi ich chcel len tak odstavit -vraj,, naci su mi? '' 🤦♀️🤦♀️🤦♀️ ja som sa nevzdala a po ceste z Brna hovorim muzovi:,, ak prestanem verit v zazraky nikdy ich nezazijem'' o cca. 2 tyzdne robeny tehu test // (vaha 106) momentalne som v 5.mesiaci s vahou 101,7. Takze co chcem povedat: vaha s tym vobec nesúvisí, ono celkovo je neempaticke a neeticke ti to takto splechnut, mne to povedalu tiez v jednom CAr a tak som si vybrala ine, kde neriesili prvotne moju vahu, ale tazke pcos a anovulacne cykly... Najme sa netreba vzdavat👍🏻👍🏻👍🏻♥️ a inak vsimla som si, ze tieto car sleduju hlavne a prioritne jedonu vec... €
Neporadili ti to chudnutie náhodou v Martine v car?
@vierkainka ja tipujem iscare MT😂👍🏻
Ja som 2x otehotnela práve keď som bola na najvyššej váhe v živote 🤔prvý krát 108kg, druhý krát 110kg... Nemyslím že by to váha až tak silno ovplyvňovala.. Výšku mám 159cm 🥴
Ja by som teda skusila schudnut, ziadne blbe diety, ale normalne mat vela pohybu, cvicit aspon 3x v tyzdni, chodia vela pesi, aj do kopca, v ramci jedla vyhadzat sladkosti, znizit pomer peciva v tyzdni, cestovin, zaradit viac zeleniny a ovocia . Vymenit sladke jogurty za biele. Sladke cerealie za ovsenne vlocky. Takto mozes zhodit trvalo a podla mna prvych 5kg poleti dole velmi rychlo. Urcite je to lepsie aj skrz to, ze cokolvek bude dalej, tak ked ostanes tehu, vaha pojde hore. Cize to len pomoze to vybalansovat.
Ahoj, podla mna vahu vobec nemas taku zeby to mali mat zasadny vplyv.. Ja 166 cm a 82 kg 🤨, a ano viem ze uprava vahy nezaskodila by, ale vsade kde som chodil pri patrani bolo vzdy len “ mate nad 30 a vaha” … ano ja viem, ale mne to uz prislo ze nic ine ich nikde netrapilo. manzelovi vysla morfologia zla na 99%, povedal som si ok, chudnem,potom si budu musiet najst iny dovod, avsa som uz v v 4 mesiaci…
Urcite znizenie vahy ma viac benefitov, ale musi to uz pockat no…
no v zavere - nemyslim ze v tvojim pripade by to bolo nieco zasadne ( a podla mna vobec nemas nijako vela kil na vysku ani nahodou )
Úprimne... Nedarilo sa... Dr. odporučil, aby som schudla, podarilo sa mínus 6 kg a bum, podarilo sa... Teraz som "guľka", veľmi túžim po druhom bábätku... Dlho sa nedarí... Ale teraz už viem, že kg musia ísť dole a bude to fajn, telo vie, kedy je vhodný čas... Držím palce!
Dr. je anorekticka? Ved tvoja vaha je v pohode. Mne sa tiez nepacia chlapi, co vyzeraju ako vytrasene cigarety.
Ja som otehotnela ako 160 cm a otehotnela som ako 71 kg a ešte som aj dojcila starsie dieťa. Neverím, že v tom je problém.
@maria898 na nete toho bude hojne. Ma aj knihu. Nejedna sa o dietu. Za vyskusanie nedas nic 🙂
to ti v ktorom CAR toto povedali? profesionalita nula bodov. je to hlupost. nadvaha a obezita sa riesi v suvislosti s pcos, ak si ty inak ok, tvojich par kil navyse je irelevantnych. ak by si mala 90-100kg, pochopim odporucanie schudnut, ale pri tvojej vahe? a mimochodom, poznam zeny, co otehotneli na prvy-druhy pokus aj s tazkou obezitou. toto mi pride od CAR vysoko neprofesionalne a zrejme len take tapanie, kedze vam nevedia realne pomoct
Zmen CAR,,, neviem kam chodis, ale toto urcite nie..chojte do IUI v pohode,nieje to nic hrozne, nepride mi to ani ako strata casu, aj ked nazor zien sa tu v tomto velmi lisi..poznam baby ktorym to vyslo na 1x, nam na 3x,,,My sme mali vselijake vysledky.ale v norme zhruba, Vahu a vysku som mala taku istu ako ty.,,, by som vazenemu dr hned povedala ze som neprisla za lekarom na zostavenie jedalnicka,, ale za lekarom kt ma prist nato preco sa vam nedari,, a ponuknut rady, pomoc, sposob a lieky aby sa podarilo..takze asi si na zlom mieste a sla by som prec.vahu nemas vobec hroznu..
@mey8 preeeeesne 👍👍👍👍
BMI mas v pasme lahkej nadvahy, mozno trosku by si mohla schudnut, tych 5 kg mozno. Podla mna ide ale hlavne o to, aby si zmenila zlozenie stravy - menej sacharidov (hlavne jednoduchych) a viac bielkovin. Prilis vela sacharidov v strave nerobi dobre vajecnikom. Citala.som, ze zeny, ktore jedia prilis vela sacharidov maju vacsiu nachylnost na PCO.
Ked ste schudli, otehotneli ste?😊 este sme nepodstupili ziadne umele (nie je vraj dovod), zvazuje sa na IUI.