Bolesti kolien a cvičenie

rebeca2
27. jan 2014

potrebujem ešte nejaký ten 1-2cm zo všetkých partií dať dole, cvičila som jillian, bolia kolená, stepper a eliptický trenažér som predala kvôli bolesti kolien, ....čo by ste mi odporučili, rozmýšľam nad kúpou bežeckého pásu na rýchlu chôdzu, investovať do toho,alebo aj tam trpia kĺby? už som zúfalá, chcem cvičiť a nemôžem ☹ chcem vyskúšať aj skákanie na švihadle, čo poviete? díky za každú radu

skolara
28. jan 2014

To prejde mna strašne bolel bedrový kĺb a koleno cvičením mi to prestalo ligamenty sa spevnili a ja som v najlepšej forme 🙂 takze zatni zuby a cvič dalej

pea87
28. jan 2014

problemy s kolenami pri cviceni mavam aj ja :-/ skus jumping.. ten by mal byt setrny na klby ;.-)

daduska132
28. jan 2014

skákanie na švihladle asi veľmi nie keďže tam dopadáš na kolená vyskúšaj skôr nejaké cvičenia ako je kalanetika jóga pilates alebo niečo podobné .. mňa osobne pri rýchlej chôdzi kolená nebolia ale cítim, že ich namáham... ešte by som na tvojom mieste skúsila výživové doplnky na podporu kĺbov... nie je to zlá vec a pri cvičení by si určite mala niečo brať na ochranu kĺbov... napr niečo podobné tomuto http://www.dixo.sk/vitatriplex/ .. niečo čo obsahuje aspoň glukosamín,
chondroitín, MSM,.. každý kto pravidelne športuje a športovci určite by ti povedali, že o kĺby sa musíš starať

rebeca2
autor
28. jan 2014

@skolara
@pea87
@daduska132 ďakujem kočky za odpovede🙂

daduska132
29. jan 2014

.. a dnes som sa dočítala v jednej knižke o cvičení, že ak sa správne nezahreješ pred cvičením a nerozcvičím a ešte môžu kĺby bolieť aj z toho, ke´d máš zle držanie tela a nesprávnu techniku cvičenia a zle našlapovanie .. =D

savory
29. jan 2014

Podľa mňa by si nemala cvičiť nič, pri čom by si skákala a boli by nárazy na kolená. Určite by som doporučovala bicykel (napr.stacionárny) , lebo tam sedíš a nie je váha tela na kolenách. Naopak, pri skákaní môžeš ľahko utrpieť úraz - takto dopadol môj manžel, keď si len tak podskočil 😒 a už je po operácii kolena 😢