Boj s nadváhou

brona13
28. apr 2016

Ahojte všetci. Mám veľký problém. Som vydatá a mám dve deti. Vždy som bola plnšej postavy váha sa mi kolísala 75-80kg, ale počas druhého tehotenstva som pribrala 28kg. Od kedy som porodila druhé dieťa sa neviem zbaviť nadbytočných kíl. Poraďte mi prosím ako schudnem. Budem vďačná za každú radu / typ. Už som z toho unavená a keď sa pozriem do zrkadla, tak sa mi chce plakať. Už sa tam radšej ani nepozerám.....

dominika6
28. apr 2016

@brona13
sú tu na to skupiny o chudnutí

kikikat
28. apr 2016

Ja som schudla po druhom dieťati,až po dvoch rokoch,a momentálne som tam kde som bola,najprv som mala 62 kg,potom som schudla na 54 za 2 mesiace,navise bolo leto,potom som som sa presťahovala z domu do bytu ,momentálne mam 60 kg,chodim do fitka,a priberam,cize k chudnutiu,iba sa zaťať a nepapat,zistila som že žiadne tabletky zázračné neucinkuju

brona13
autor
28. apr 2016

Ďakujem Dominika, ale ja som si vytvorila diskusiu a dufam ze sa možem o mojom probleme s niekym porozpravat a ze mi niekto poradi nieco naozaj ucinne co by mi mohlo pomoct.

eeffka
28. apr 2016

@brona13 je mi luto ale ziaden zazrak sa konat nebude @dominika6 ti dobre radi...chod sa popozerat do skupin o chudnuti
ak si zdrava, tak len zmena stravy a pohyb. Ina cesta nie je.

dominika6
28. apr 2016

@brona13
práve na to sú tie skupiny,že tam sa podelíš o problém, tam diskutuješ a nájdeš si niekoho s kým budeš bojovať spolu...

brona13
autor
28. apr 2016

@kikikat na mna sa to nalepilo a neviem sa toho tuku zbavit. Pravdepobne by som mala zmenit jedalnicek ale neviem ako sa spravne stravovat lebo mam pocit ze priberiem aj zo vzduchu. No ja mam104 kg. Takze tvoju váhu ti mozem len ticho zavidiet.

brona13
autor
28. apr 2016

trosku tomu nerozumie kde presne sa mam pozriet ved toto je kategoria chcem schudnut?

kikikat
28. apr 2016

Baby neviem ako ste na to vy,ale ja keď cvicim tak mám aj chut do jedla viac,ale S kamoskov sa predbiehame kto uroby viac brušákov a dlhšie vydrží na bežiacom páse,cize ak chcete chudnúť myslim si že najlepšie v skupine,lebo ked cvicis sam a tak si povies uz sa mi nechce a das si pauzu,ale ked cvičia všetci okolo tak sa nenechas zahanbiť,aj ked nevladzes

brona13
autor
28. apr 2016

@dominika6 a kde mam klinkut aby som sa do tej skupiny dostala. Nakolko som tu nove priznam sa ze sa tu este dobre nevyznam.

kikikat
28. apr 2016
dominika6
28. apr 2016

@brona13
tu je 147 skupín vyber si ktorú chceš a tam sa pridaj...
https://www.modrykonik.sk/list-of-groups/?categ...

veľa šťastia 🙂

kikikat
28. apr 2016

@brona13 aj na mna sa lepí ale keď mi môj manžel povie že to nevadi a že to nieje az take hrozne,viem že pozera po inich zenach( on je taký) a mna to motivuje,pri mojom chudnutí som behala,a zjedla som za celý deň iba 250 g zeleninového šalátu,rýchlo som schudla a rovnako rýchlo pribrala,cize ak budes vediet ako na to daj vediet

brona13
autor
28. apr 2016

@kikikat ano kika aj ja chcem zacat cvicit s kamoskou tiez uz sme sa o tom bavili ze vo dvojici to pojde lepsie, ale myslím ze asi by bolo dobre zaobstarat si aj nejake tabletky na chunutie alebo nieco nejaky napoj na chudnutie..

lorela
28. apr 2016

@brona13 Sú to skupiny s určitým počtom ľudí a len na danú tému, v tomto prípade chudnutie, kde sa členky zaoberajú len jednou témou. Narozdiel od tohto tu fóra, kde je koooopec prispievateliek, témy rýchlo bežia a tým pádom sa ti zrejme dostane menej odpovedí. Takže odporúčanie na skupinu bolo myslené v dobrom, ale, samozrejme, aj tu sa ti dostanú odpovede a zadala si sem svoju otázku správne 🙂.
No a k veci, v širšom slova zmysle naozaj sa dá tvoj problém riešiť len úpravou stravy, čo je najdôležitejšie, a potom pridaním pohybových aktivít, alebo aspoň akéhokoľvek pohybu navyše.
V užšom slova zmysle ti chudnutie nepôjde želaným smerom, pokiaľ si niečo nenaštuduješ a aspoň trochu sa nezorientuješ v téme chudnutie. Potrebuješ jesť pravidelne menšie nízkokalorické porcie + dostatok tekutín. Niektoré potraviny úplne vylúčiť pri chudnutí, iné výrazne obmedziť. Jesť hlavne celozrnné potraviny, kvalitné netučné bielkoviny, veľa, veľa zeleniny, zdravé tuky a pomenej ovocia.

kikikat
28. apr 2016

Radím ti ak chceš doplnok tak nejaký čaj ,tabletky sú nanič,okrem forfemini,tie ucinkuju

evittam
28. apr 2016

@kikikat Žiadne tabletky neúčinkujú a ani nič podobné - všetko sú to len marketingové ťahy na hlúpych a zúfalých ľudí. 😉 Jesť len 250g zeleninového šalátu denne je úbohé a málo - tvoje telo si začne robiť zásoby aj z toho a preto neschudneš.
Písala som to už v iných diskusiách - ale v skratke - ja som začala pred rokom úpravou stravy - vylúčila som "biele jedy", nejedla som vyprážané, mastné jedlá, sladkosti, slané pochutiny, začala som jesť viac zeleniny,ovocia, biele mäso......Prvé tri mesiace som začala cvičiť pravidelne 3-4x do týždňa - dala som dole 9kg a hlavne objemovo - každé stehno 10cm. Potom som začala cvičiť 2-3x do týždňa až doteraz - niekedy mám pauzu týždeň, cez Vianoce som mala 3 týždne. Celkovo som dala dole 13kg a veľmi objemovo - oblečiem spodok 38/40, vrch 36/38 - max.spokojnosť. A to som si niekedy aj dopriala - napríklad kúsok pizze s deťmi a podobne - netreba sa "mučiť" a ide to a hlavne zdravo, normálne a človek si to udrží. Teraz si už aj doprajem keď mám na niečo chuť - viem, že z toho nepriberiem a aj si zacvičím.
@brona13
Držím vám prsty dievčatá - treba len chcieť a ono to ide. A nie kupovať reklamné hlúposti - tie ešte nikdy nikomu určite nepomohli a kto to tvrdí tak klame.

kikikat
28. apr 2016

@evittam čo sa týka toho že som nejedla nebolo to preto žeby som nechcela ale nemala som čas,takže som len sem tam niečo zobla

evittam
28. apr 2016

@kikikat No a to je chyba-ako som už napísala.

kikikat
28. apr 2016

Myslim ze nie,ja som nehladovala,potom som pribrala lebo som sa prestala hýbať,a začala prejedat

evittam
28. apr 2016

@kikikat Už ako myslíš - aj to tvoje ďalšie prejedanie mohlo byť kľudne následkom toho, že si málo jedla. Tu nejde o tvoj pocit ale o to, že telo má málo potrebných živín a preto si začína ukladať aj z mála a potom sa ženy čudujú, že nechudnú keď tak málo zjedia. A celý život sa tak biedne stravovať aj tak ani jedna nedokáže.....Ja som chcela v dobrom poradiť ako sa to mne podarilo úplne v pohode bez nejakých stresov a hlavne to, že udržiavam.....Veľa mojich známych mi dokonca hovorí, že vyzerám ešte lepšie ako pred prvým tehu (pred pomaly 10-timi rokmi). 😉

gabusa1975
28. apr 2016

Je tu skvela skupina Cesta k mojej premene.Kuk tam.Za seba odporucam a drzim palce😀

ronny_9
28. apr 2016

@brona13 chciet nestaci, musis aj naozaj zacat cvicit a trosku zmenit aj stravu a uvidis kilecka pojdu dole 😉

petrad15
29. apr 2016

@kikikat To je to najhoršie čo sa mnohým v nás stáva že cvičíme, držíme blbé diéty a potom príde skrat a začneme sa prejedať a dostaví sa strašiak jojo-efekt. Tiež som to zažila a odvtedy som si povedala že budem jesť čo chcem len s troškou obmedzovania sa 🙂

lorela
29. apr 2016

@petrad15 Práve preto si treba veľmi dobre rozmyslieť, akou cestou sa pri chudnutí vydáme... Netreba odceňevať "predprípravu" - treba si naštudovať nejaké relevantné informácie a zorientovať sa v chudnutí. Nepodľahnúť "módnym výstrelkom", radšej vziať rozum do hrste a staviť na roky rokúce odporúčaný systém chudnutia. Aby celé to úsilie nakoniec nevyšlo nazmar.

brona13
autor
3. máj 2016

Rozhodla som sa, že si zakúpim aj nejaký nápoj na chudnutie začala som cvičiť pijem veľa tekutín. Idem si objednať reduktu fit videla som na ňu reklamu a výborné referencie. Máte s tým nápojom niekto skúsenosti? Podám info, či funguje, keď odkúšam. 🙂 Držte palce🙂

lindusss176
3. máj 2016

@brona13 Ja mám s Reduktou fit výborné skúsenosti. Ja som vďaka nej schudla za týždeň 5 kg🙂 Co si myslím, že je fantastický výsledok. https://www.naturonline.sk/sk/zdrava-vyziva-vyz... Určite Ťa to naštartuje a keď uvidíš, že sa kila strácajú, tak neprestan až kým nedosiahneš svoju vytúženú váhu🙂)) Ked som skoncila s reduktou tak som si uoravila jedálnicek a zacala som jest 5 x denne po malých častiach. Držím palčeky🙂))))

brona13
autor
3. máj 2016

@lindusss176 Uz si ju objednala. Dufam ze funguje a nie je to len dalsi reklamny tah. Tak strasne tuzim aby sa tá moja váha už pohla konečne smerom nadol☹ Ale ja to dám🙂 Musííím!!!

evittam
3. máj 2016

@lindusss176 5kg za týždeň?! Nezdravé a nenormálne ale veľa šťastia. Namiesto vyhadzovania peňazí za reklamné kraviny si kúp liter mlieka a sprav si koktejl-ten istý výsledok alebo prípadne ešte zdravšie - ovocné a zeleninové smoothie - a to nepotrebuješ ani extra mixér na to. Ale samozrejme toto je len môj názor (rokmi overený) a tvoje vyhodené peniaze.
@brona13
Ach ženy a dievčatá, kedy konečne pochopíte, že nič na chudnutie vo forme tabliet, kokteilov a iných "serepetičiek" neexistuje -teda funkčné a čo naozaj pomáha, ale to už sa opakujem. 😉

jessicai
3. máj 2016

brona13 je to presne tak ako tu píšu. Treba zmeniť stravovanie a cvičit. Žiadne tabletky nepomôžu. Čaj trochu pomôže. Ja som bojovala 20 rokov s kilami navyše a stále sa dostávam jojo efektom spať. Keď som už rezignovala a dosiahla som tiež 104,9 kg oslovila ma nová kolegyňa v práci či by som s ňou nechcela chodiť cvičiť. Najskôr som nechcela, ale po tretom pozvaní keď už som sa začala aj zle cítiť som povedala tak to teda skúsim. Začala som cvičit 2x-3x týždenne a obmedzila som stravu. Hlavne sladké, múčne jedla a jedenie večer. Začala som chudnúť. Dala som dole 12 kg za 3 mesiace. Potom prišli zdravotné problémy s nohou a tak som už mesiac bez cvičenia. V kontrolovaní jedla som tiež poľavila a tak som zase nejaké to kilečko nabrala. Nie veľa avšak znovu sa musím dostať do režimu cvičenia a kontoly jedenia. Verím, že to pôjde dole a splním svoj ciel. Držím palce všetkým čo chcú schudnúť.

brona13
autor
5. máj 2016

@evittam samozrejme ze som uz konecne zacala aj cviciť ale este som bola len 2 krat a uz som si to objednala. Vyskusam to. Ja verim ze konecne sa s vahom nakopnem a budu kila ubudat. Myslím si ze mi to aspon zo zaciatku pomoze ze mi to trochu aj stiahne zaludok nech si zvykne a potom zacnem jest v malych davkach a viac krat za den. Ja tomu verim plus pohyb, ktorý potrebujem ako sol🙂