ma niekto skusenost?vysledky?dakujeem 🙂
dakujem nevedela som ze to je dukanova 😒
.... alebo Atkinsonova
Dukanova aAtkinsonova dieta nie su totozne.
Jestvuje aj ketogenicka dieta. Vsetky su vlastne zalozene na principe rapidneho znizenia sacharidov v strave.
pozri aj toto
http://www.bielkovinovadieta.eu/
dakujem baby 🙂 skusim len ciste bielkoviny ,dufam ze nieco zhodim 🙂
🙂 wau to je uz ake dobree,som nakopnuta idem nato.ragulca kolko si dala dole?a jedla si cisto len bielkoviny?
@dzana78 za 2,5 mesiaca som dala dole 17 kg, neboli to čisto bielkoviny, ale tvorili asi 85% jedálnička, ovocie minimálne, skoro žiadne a zo zeleniny iba tú s nízkym obsahom sacharidov - všetko čo je zelené - šalát, špenát, brokolica, paprika, ďalej paradajky. Určite zo zeleniny nie mrkvu, kaleráb - vysoký glykemický index
klobuk dole 😉 dakujem ti za radu
:D
este sa opytam pri tychto bielkovinach mozem aj zeleninu ako su salatova uhorka paradajky ???
ahaa teraz som si vsimla vyssie prispevok takze mozem 😀
aj ja som momentalne nastavena na bielkovinovu dietu. Od 2. 9. som schudla 5,5 kg, pravidelne cvicim v posilovni pod vedenim trenera. Pred 3 rokmi som tiez schudla 17 kg ako ragulca, tvrdou dietou, teraz mi hmotnost trochu beha - leto bolo narocne 🙂 , preto znova prisny rezim. este planujem 4 - 5 kg a budem si to spokojne udrziavat.
Jem hydinu, sunku s vysokym podielom masa (nekupujem ziadne lacne aususy, davam pozor na zlozenie), zeleninu listovu, spenat, baklazan, brokolicu, karfiol, paradajky, papriky, uhorku, vajcia - viac bielkov ako zltkov, huby. Orechy v obmedzenom mnozstve (10ks denne).
Ovocie nejem vobec. syry v obmedzenom mnozstve, sledujem obsah sacharidov.
Alkohol uplne vynechat. Kavu pijem - aj celkom dost vela, hoci sa velmi neodporuca. A je potrebne pit vela, vela tekutin (voda, obcas mineralka), lebo tato dieta je zataz na oblicky.
@evelynm dakujem aj od teba som si nieco doplnila co som nevedela 🙂 noved to, tieto syry neviem ktory je najlepsi ktory vlastne pri diete mozem a hlavne kolko tieto mnozstva mi robia problem kolko toho mozem akoze napr.kuracie prsia na obed ale kolko?syr-kolko?toto mam dilemu aby som toho zase nezjedla vela a uz je to v keli 😒
@ragulca zobrala som to riadne vazne ja dufam ze tento krat sa mi to fakt podari 😅 kedze si ma aj ty motivovala s tym 17kg ubytkom na vahe 🙂 jem fakt ze len bielkoviny uz druhy den, pijem 3 litre cistej vody denne plus nejaky ten zeleny caj samozrejme kava musi byt 😝 len s tymto mam problem v akych mnozstvach,si jedla napr.obed?
@dzana78 , 150 g kuracieho maska - dusene, grilovane, pecene, bez koze 🙂
listoveho salatu kolko chces, aj uhorky.
Vajko si dam jedno - dve, k tomu este dve bielka a mam volske oko na veceru 🙂 - prave som to dojedla, na to som si dala minimum tvrdeho syra, len take lupienky 🙂.
Ranajky: 100g sunky alebo 2 vajcia natvrdo, uhorka
desiata: uhorka
obed: masko a zelenina
olovrant: 10 ks orechov vseho druhu
vecera: masko a zelenina, alebo vajicko
to je taky priklad denneho jedalnicka, jasne, ze su vselijake obmeny
normalne rozmyslam, ci nezalozit skupinu 🙂
parada a normalne ze by to fakt nebolo spatnee,palec hore 🙂 a dakujem za nazorny priklad zlata si...uz ked teraz nedam dole sa uz obesim ☹
🙂
dievcata, pozyvam vas do novovytvorenej skupiny o bielkovinovej diete 🙂
@dzana78 vola sa to Dukanova dieta a je tu diskusii ohladom toho dost 😉