Prosím môžte mi poradiť, už vyše mesiaca chodím pravidelne behať. Aj stravu som si upravila, ale jem viac menej z každého niečo, strava je pravidelná. Behám tak 4-krat do týždňa, 30-45 minút a namiesto chudnutia som pribrala. Začala som na váhe 88kg a momentálna váha ukazuje 90kg. Neviem, či rastie svalová hmota alebo čo 😅🤣 ale som sama zo seba nešťastná, že to ide opačným smerom.
Chcem sa dostať späť na svoju váhu pred deťmi (75kg), ale mám depku z toho, že sa mi nedarí 😥 mám behať dlhšie? Alebo sa to po čase rozbehne tým správnym smerom? Čiže dole
@elizabet173 áno pomerala som sa, no pár cm išlo dole (5cm), ale váha vyskočila hore 🤷 skúsim aj tie kalorické tabuľky
to je taka povedacka, idu svaly hore - idu ale nie pri behu 🤷♀️ resp. nejdu tak ako ludia obcas naokolo hovoria, za mesiac behania si urcite nenabrala 2 kg svaloviny a nie kardio cvicenim a zalezi samozrejme aj od intenzity toho behu (beh alebo jogging je rozdiel) - takze niekde bude problem, napr. zadrziavas vodu alebo mas pred svojimi dnami alebo skratka jes viac ako mas napriek fyzickej aktivite, ja osobne nie som fanusik kalorickych tabuliek, lebo ma to nebavi ale minimalne by som si skusila nahodit poctivo 3-5 dni, aby si videla, kde sa asi pobybujes minus bazal a minus ta sportova aktivita
ked som zacala trenovat na polmaraton a upravila stravu primerane, tak som chudla jedna radost a krasne z celeho tela ale jasne nebolo to za mesiac, velmi ti drzim paste!
Ked chodis behat daj si pred tym l carnitin, mne to pomohlo
Kaloricky deficit je základ ! Musíš si počítať kalórie !
nechcem ti brat iluzie ale behom 3x do tyzdna neschudnes
co urobi tvoje telo, spevnie, nebude mlandrave.
pri behu je vsak jedna zasada, ak chces schudnut, moznoze si zacala viac jest len si to neuvedomujes (viac kaloricky), vydaj musi byt vyssi ako prijem....
tie kaloricke tabulky pomozu
Zakladom je VZDY kaloricky deficit. Proste jes viacej, ako mas