Beh večer a posledné jedlo

monikapalo
26. dec 2022

Tie , ktoré behávate po práci, večer...ako riešite jedlo? Pred behom jesť nemôžem, ale po behu bývam zvyčajne hladná, no nechcem sa zasa napchať, aby som dodržala kalorický deficit.

pribinak
26. dec 2022

@monikapalo však sa nemusíš napchať. Daj si napr cottage cheese A zeleninu a tmavé pečivo

janai1
26. dec 2022

Veď jedlo ma rovnaký počet kcal aj keď ho zješ pred behom aj po behu 🤔

animus
26. dec 2022

@janai1 a ty už si skúšala niekedy behať najedená?? Lebo ja by som tak neodbehla ani km a už by ma pichalo v boku. Zásadne pred športovými aktivitami hodinu pijem iba vodu aj to s mierou.

janai1
26. dec 2022

@animus ??? Autorka píše, že pred behom sa nemôže najesť, čo je logické a po behu sa tiež nemôže najest lebo už prekročí deficit 😉 či ty máš tiež pocit ze jedlo po 18 už má 10x vyššie hodnoty?

liljana
26. dec 2022

Tak sa najedz 1 az 1,5 hod pred behom a daj si lahsie jedlo. Do behu ti vytravi.

animus
26. dec 2022

@janai1 skôr mám pocit, že niekto tu má asi depky a potrebuje ripat... Kde som napísala, že jedlo po behu má 10x vyššie hodnoty?? Skôr reagujem nato, že nie je jedno či sa naje pred behom alebo po behu. Je logické, že normálny človek sa naje po. Už je na autorke ako má vyskladaný jedálniček a čo je počas dňa. Ak býva po behu hladná, nech si počas dňa upraví stravu tak, aby sa po behu mohla ešte s klientmi svedomím najesť

dadis
26. dec 2022

@animus ja bezne beham hned po jedle

janai1
26. dec 2022

@animus ty aj čítaš čo autorka a ja píšeme? A kde ja píšem, že sa ma natrieskat pred behom?
Ja som napísala že jedlo ma rovnakú hodnotu či ju zje pred behom alebo po keďže autorka píše že pred behom neje a po behu už nie je v kalorickom deficite 😉 ak jej to pred behom vychádza prečo po behu už nie, len preto, že už je večer??

animus
26. dec 2022

@janai1 nikde nepíše, že jej to pred behom vychádza, píše že pred behom nemôže jesť čo úplne chápem. Písala, že chce radu ohľadom toho čo má jesť po behu, aby sa nenapchala a dodržala kalorický deficit. Predpokladám, že skôr očakávala odpoveď ako daj si tvaroh, alebo cottage, kurací steak so zeleninou a pod.

lavender273
26. dec 2022

@monikapalo behavala som po praci, s behom som koncila max o 18.30 (kedy ako, niekedy skor) a normalne som si dala veceru potom.

dadis
26. dec 2022

@animus Po behu je vhodne doplnit sacharidy.

animus
27. dec 2022

@dadis po behu je vhodné doplniť bielkoviny, napomáhajú regenerácii svalov

dadis
27. dec 2022

@animus a doplnit glykogen 🙂 Preto radit jedlo bez sacharidov po behu je hlupost...jedlo by malo obsahovat vsetky 3 makronutrienty. Ja behavam niekolkokrat do tyzdna a stravu pred a po extra neriesim. Neviem si predstavit prist z prist z prace o 18 a nejest..ja sa normalne naveceriam, potom o hodinku/ hodinku a pol idem na to. Po takomto vecernom behu, ked som predtym vecerala, vacsinou nemam chut jest, ked mam, tak sa este najem..a nemam problem s regeneraciou, ani to nema ziadny vplyv na priberanie/chudnutie. Rataju sa ti prijate kalorie a vvziva rovnako v ten cely den, ci pred alebo po behu, aj nasledujuci den. (ja teda poda tabuliek neratam, lebo nechcem chudnut, ja si len vahu udrziavam)..

rikarika
27. dec 2022

@monikapalo ja mam riadny obed, teda velke jedlo o 12.30. Behavam vecer a neveceram. Ak som po behu moc hladna, co vacsinou nie som, tak biely jogurt, ovocie, zelenina podla sezony..