Ahojte, chcem začať behávať pravidelne.kolkokrat do týždňa zvyknete behávať a koľko cca kilometrov alebo ako dlho? Obezna nie som, len mam brucho a som mlandrava, tak by som chcela trošku spevniť telo a ak sa dá, trochu schudnúť. Aké výsledky pri pravidelnom behu ste videli vy? Dakujem
@magic08 ďakujem, no stačilo by mi aj to schudnutie😂😂😂
pozri na nete nejaké tréningové plány, ako začať a koľko behať.
@ibrunova ďakujem, pozriem, len chcela som počuť aj také reálne výsledky 😉
Realne po 3 mesiacoch bude vidno zmenu, len chce to pravidelnost aspon 4x do tyzdna behat 50 minut
@zuzubb007 no tak dúfam,že vydržím, včera som bola 1x😂😂😂
Máš behať tak, aby si vládala popri tom rozprávať so spolubehajúcou 🙂 Ja som kedysi chodila na kurz behu. Ak si nikdy nebehala, začni minútu chôdza a minútu beh, toto 10x. A potom postupne meň chôdzu na beh, polhodina behu zatiaľ stačí.
@ibrunova ano, včera som tak bežala a striedala s chôdzou.
@zuzubb007 určite nie je dôležité čas koľko beháš, ale ako beháš a dĺžka trasy. Niekto beží 50 minút 2,5 kilometra, ja za 50 minút momentálne odbehnem 7-8 km (záleží na teréne). Lenže ja už behám roky.
@autorka ak nie si zvyknutá na pohyb - behom dáš dolu nejaké kilá, ale iba behom neschudneš. Behom si časom skôr udržíš kondičku a hlavne čistú hlavu🙂 Treba hlavne zmeniť stravu a ber si so sebou vodu. k chceš schudnúť behom a hlavne chceš, aby to bolo na tebe vidieť (byť trošku vyformovaná) - skombinuj si beh s niečím iným (iným cvičením). Toto si prečítaj, je to fakt dobré🙂
https://fitnessrevolution.sk/chudnutie-behom/
Beh nie je zrovna najvhodnejšia alternatíva, pokiaľ si "mlandrava" síce schudnes tuk, ale mlandrava budeš stále, pretoze nebudeš mať svaly, ktoré by ti tu postavu tvarovali. Treba sa pri tom behu zamerat aj na spevňovanie. Takže na tvojom mieste by som volila striedanie behu/rýchlej chôdze napríklad hodinu dva krát týždenne so silovým tréningom tiež hodinu dva krát týždenne (napríklad striedať jeden deň vrch, druhý spodok tela, brucho pri každom tréningu).
@alenah31
@kacernakokse ďakujem žienky, samozrejme som myslela, že aj znížime kcal počas dňa a plus beh, by mohli mať účinok na váhu... Nepotrebujem byť modelka, len sa trochu zbaviť brucha a získať kondicku
ja to takisto nemam urcene, proste idem vtedy, ked mam chut a cas. ked sa na to necitim, tak to proste necham tak a napriklad si skor zacvicim doma🙂 nebehavam dlho, ale paci sa mi, ze pri tom maximalne vypnem a nemyslim vtedy absolutne na nic. najviac som dala 5km, ale som s tym uplne v pohode 😀
behom neschudnes, behom iba spevnies, mne spevnel zadok, nohy mam sportove
spalovat sa zacina po 45min behu (plus minus)....
@silvia_pekna 5 km vkuse behu? Veru, ja som tiež prišla včera ako znovuzrodená a tak príjemné unavená
@lucik194 mala som napísať do úvodného príspevky, že aj sa snažím upraviť jedálniček + ten beh. To by mohlo pomôcť, veď znížime pocet kcal a zvyšok aktivitu
joooj moja brucho behom nezhodíš určite🙂 to je aj môj problém, na to cvičím inak...ale nohy si musím pochváliť aj sama - tie si vytvaruješ a zmenu uvidíš cca do mesiaca. A určite si daj pozor na dobrú obuv - nech si nezničíš kĺby (členky a kolená bývajú veľký problém), tiež otrasy na chrbticu a ak máš väčšie prsia - fakt dobrú podprsenku. Na brucho ti stačí vyradiť cukor a pečivo - len nie, že ich vynecháš úplne, to nemá význam - aj cukor a pečivo telo potrebuje🙂
par prestavok samozrejme musim mat, bez toho to nedam proste :D ale tak mne to aj tak nevadi, nebeham na vydrz alebo co :D a do odpadnutia tiez nie :D
@silvia_pekna jasné, veď to ja by som bola celá šťastná toľko zabehnúť. Ja sa to pýtam pre zaujímavosť, nejdem tam dušu vyplut ani s nikým sutazit
@alenah31 no prsia mám malé našťastie😂 no idem zmenšiť porcie,tak uvidím.
len prosím ťa nedrž "hladovku" a hlavne jedz pravidelne a s mierou úplne všetko - inak sa dostaví jojo efekt ako vyšitý. Ja si jeden deň v týždni doprajem to čo inak obmedzujem a jeden deň v týždni si dávam detox - aj to mi pomáha. A hlavne ti držím palce🍀
@alenah31 ďakujem, si milá. Akože detox že celý deň nejes? No to by som nezvládla. Hladovky nie, to vydržím deň dva a potom zjem čo vidím. Už som sa poučila. Všetko s mierou jesť idem
počas detoxu pijem rôzne šťavy - ja jeden deň v týždni v pohode vydržím.🙂 už som tak nastavená, zo začiatku to ale bol problém - to priznávam.
@alenah31 no to ťa obdivujem. Ja by som to nedala
skús si nájsť sparingpartnera - ja som mala sestru - čiže sme ťahali jedna druhú a ak som mala chuť "poľaviť" mal ma kto zbuzerovať a bola som z lenivosti vyliečená😀😀
@alenah31 ja som šla s dcérou a aj budem chodiť s ňou ale tá menej hľadala ako ja😂😂😂 zas nechcem to prehnať,lebo ma len 11 rokov. Ale snáď môže aj ona behávať či?
môže jasné...alebo ak sa dá a beh ju moc nebaví (neviem kade beháš) nech ona ide na korčuliach, kolobežke alebo na bicykli.
Ako môže, ale nemala by to preháňať. No musí ju to baviť, ako ja by som ju nejak do toho nenútila. Beh má zmysel, ak ťa bude baviť, lebo je to cvičenie na dlhšiu trať 🙂 Postupne ak ťa to chytí zvládneš viac a viac a bude ťa to samo posúvať dopredu
Ahoj, behavam roky. Ak zacinas uplne od nuly, jednoznacne sa odporuca tzv. indiansky beh. Co je striedanie behu a chodze. Cele telo, slachy, klby, srdce atd. sa musi adaptovat, inak si viac uskodis ako pomozes. Urcite sa trenuje a to plati aj pre uz skusenych bezcov, tak, ze behas v tempe nizko aerobnom. Co je tempo, pri ktorom sa vies porozpravat. Tak si budujes kondiciu a spalujes tuky efektivne. Postupne chodzu mozes zacat vynechavat. Cele to takto trva par mesiacov, az sama zacnes pocitovat vysledky a budes si priberat kilometre. Mozes potom zaradit cisto len vybeh do kopceka. Vybehnut ho hore dole parkrat. Hlavne nesetri na teniskach. Idealna je priamo diagnostika doslapu, lebo zlou technikou ti skor ci neskor pridu bolesti v nejakej casti tela. Este samozrejme treba popri behu minimalne strecovat, idealne zaradit aj silovy trening. Taku kombinaciu v tyzdni toho vsetkeho by som ti poradila.
Behom neschudnes. Aspon nie vela. Spevnie ti tak akurat zadok, nohy. Ak chces "mlandravost" zmenit, musis robit nieco ine. Pilates atd. Beh je kardio trening, skor na koncicku, vydrz. Ja trenujem na maraton, tak ti s quasi rekreacnym behom velmi nepomozem.
Ahoj
Ja som schudla cca 10kg chôdzou.. rýchlou chôdzou podotýkam...chodím takmer každý deň na prechádzku cca 1,5h.. beh by mňa osobne nebavil + záťaž na kĺby a podľa mňa keď chceš schudnúť tak si musíš nájsť taký pohyb ktorý ťa bude baviť a budeš to robiť pravidelne a brať ako súčasť životného štýlu nie len na nejaké obdobie, ale stále... Stravu som nemenila.. zjem úplne všetko aj kalorické jedla ale v menších množstvách, neprejedam sa.. už som skúšala držať všelijaké diéty lenže to človeka časom omrzí že sa musí nedobrovoľne v niečom obmedzovať a aj tak začneš zase jesť tak ako predtým... To čo dodržiavam teraz sa mi úplne najviac osvedčilo, cítim sa dobre a baví ma to takze je to dlhodobo udržateľné. Ďalej záleží či chces schudnúť rýchlo alebo tomu dáš voľný priebeh a schudnes postupne a udržiš si to..ja by som vybrala to postupne schudnutie s takou pohybovou aktivitou ktorá ťa bude naozaj baviť a udržiš si to dlhodobo 🙂 pre mňa je to tá chôdza.. váhu si krásne držím a dokonca som aj tak ešte trošku schudla
behavam podla chuti, nalady a času. Nebeham na pocet km, ani na cas, beham pre radost. No behom telo nespevnis, zhodis par kg, trosku sa vyformuju svaly najma na nohach, ale spevnit telo dokazes jedine silovym treningom. Vysledky uvidis casom, vyformuje sa telo, aj postupne zabehnes viac km. Kondička sa zvysi, no chce to pravidelnost.