Baby poznáte to? Ten zákon schválnosti ? Keď máte chuť na sladké a doma nič nenájdete tak vymýšľate všetko možné. Ale akonáhle sa konečne odhodlane a rozhodnete mat diétu tak vám ponúknu čokoládu každého druhu, cukríky alebo u rodičov mamina pečie alebo vari vaše obľúbené jedlo 🙂 alebo som pozvaná na oslavu kde je plno jedla. A pri najlepšom kamarátky vymyslia kino 🤦🏼♀️ No porazí má 😂
Keď ono je to o tom, že všade sú takéto nástrahy, preto treba si nájsť nejakú motiváciu, niečo čo bude silnejšie jak tá túžba po nejakých koláčikoch. Viem, že sa to ľahko hovorí a v praxi je to o dosť ťažšie, ale napríklad mám kamošku, ktorá sa zaťala, že do svadby schudne aby mala veľkosť 38 a taká motivácia to pre ňu bola, že by si pred ňu mohla dať aj neviem čo sladké, nezdravé a nedala by si to 🙂
Skus si miesto "budem drzat dietu" povedat "prichadza obdobie kedy nemám chut na nic". Miesto "nedam si, drzim dietu" povedz "dakujem, ale nejako nemam dnes chut" a casom prestanes mat chut na to jedlo. Samozrejme musis sa tak aj vnutorne nastavit, ze si ho vazne nedas. A potom to uz pojde samo... Uz ani nepomyslis na to sladke sama od seba, len ked ta niekto ponukne. 😄 Aspon na mna toto vzdy zabera.
@maca_123 chudnutie zacina v hlave... nestaci tyzden drzat nejaku nezmyselnu dietu, "akoze" schudnut dve-tri kila a potom fungovat rovnako ako predtym. Chudnutie je o celkovej zmene zivotneho stylu a treba ist na to pomaly a.postupne. Napr. pri peceni vymenit cukor za med alebo javorovy sirup, bielu muku za celozrnnu, vynechat maslove kremy a pouzivat ovocie. Nemusite sa vzdavat sladkeho, staci len najst vhodnejsiu variantu.
A este jeden tip... zacnite sa trosku zaujimat ako a z coho sa niektore "dobroty" vyrabaju a hned vas prejde chut 😉
@anemone123 No veru,ja to stále hovorím,že chudnutie začína v hlave.A nie len strava,ale aj pohyb je dôležitý.
@maca_123 Treba si stanoviť ciele,chudnutie začína v hlave.Okrem úpravy jedla treba aj pohyb,ja som tak schudla z 98kg na 56kg.Išlo to pomalšie(niekto má spaľovanie rýchlejšie,niekto nie,u mňa to boli 2kg za mesiac)ale zvládla som to.Aj nepapanie sladkostí,alebo odmietanie dobrôť na návšteve.
@katarinkalilly pohyb je dolezity to ano, ale aj tak 80% je vsetko v strave, tam sa to zacina 🙂
prechadzala som si podobnym problemom. Zaciatky su tazke, je zlozite odolavat vsetkym tym nastraham, ktore si opisala. No z vlastnej skusenosti viem, ze je dolezita silna vola. Odolas raz, potom odolas aj druhy krat a po nejakom tyzdni ti sladke uz na chut ani nepride. Je to o zvyku vela robi aj tvoje okolie. Skus ich upozornit na to, nech ti neponukaju veci, ktore nechces jest. Ak mas okolo seba spravnych ludi, tak to pochopia
@katarinkalilly ako si hento zvladala? ze odmietnut nieco sladke?
@cialota pevnou vôľou...
@katarinkalilly nejake blizsie tipy nemas? dost by mi to pomohlo, lebo nejako moja hlava je asi blbo naladena
@cialota napíš mi na IP aké tipy máš na mysli
poznam poznam a som z toho zufala, neviem kde nabrat v sebe tu silu aby som odmietla furt si hovorim, ze staci pokrutit hlavou doprava a dolava, ale v praxi mi to dajako nefunguje 😀