Antimykotická diéta

10. nov 2021

Ahojte, drží tu niekto naozaj túto diétu? Pomohlo vám to v boji s opakovanými mykózami? Liečba už dlhšie nezaberá dlhodobo. Ako tak ale pozerám, čo sa môže a čo nemôže jesť, neviem ako by som si urobila pestrý obed, ktorý nebude 4x do týždňa rovnaký. Žiadne cestoviny, zemiaky, káva... K mäsu si teda neviem predstaviť jesť len zeleninu (mäsu veľmi neublížim, jem ho skôr ako prílohu 😀 ). Budem rada za rady a skúsenosti, prípadne zdieľanie jedálničkov a nápadov.
PS: žiadna káva??? 😨

alzbetka83
10. nov 2021

To fakt ani káva?😨

autor
10. nov 2021

@alzbetka83 nemala by sa, aspoň tak píšu. Ale to nedám. Nedám to ani v piatok bez vína 😀 nieto v pracovný deň bez kávy, prípadne robiť v noci bez kávy

alzbetka83
10. nov 2021

To by som nedala ani ja ☹ a to ani alkohol nemožeš? podľa mňa suché vínko v pohode

allie458
10. nov 2021

Nemusis jest iba zeleninu skus pohanku, bulgur, quinou mozno aj hnedu ryzu, pridaj troska bujonu aby to malo chut. Ja mam podobnu dietu kvoli PCOS a je to v pohode (len tu jednu kavu rano si dam ale poobede uz radsej zeleny caj alebo matchu). Celkovo sa snazim jest viac proteinu (vajicka, probio jogurty, maso, ryby) a vlakniny ale ked sa mi tam pritrafi ryza alebo zemiak tak zas nerobim z toho velku vedu, podla mna je lepsie zmenit celkovu zivotospravu ako narazovo byt na prisnej diete. Ten alkohol som ale pocula ze vobec pretoze je tam vela cukru dokonca viem ze niekto vyluci zo stravy aj vsetko s octom ale ja pijem dost malo tak toto som neriesila.

misisika
10. nov 2021

Hlavne treba jesť veľa kyslomliečnych produktov, najlepšie zakysanku alebo acidko neochutené. Vynechať všetko sladké. Ale len to zmierni príznaky, vráti sa ti to po čase opäť. Ja som s tým bojovala dlho, všelijaké maste a hlúposti len na zakrytie symptómov, až kým mi v zahraničí nedali len jednu tabletku! ktorá zabíja plesne v celom tele a bol pokoj. Tu je na predpis a nikdy mi ju ani neponúkli 🤷

alzbetka83
10. nov 2021

@misisika Mykomax? ešte som niekde čítala,že oregánový olej je dobrý na plesne v organizme. Podľa mňa jedna káva ráno,bez cukru v pohode,hlavne nejest sladké,biele pečivo,cestoviny,kysnuté...

viestta
Odpoveď bola odstránená
Zobraz
autor
10. nov 2021

@viestta okej, ale bola mi odporúčaná gynekológom ako alternatíva, keďže už dlhodobo sa mi stav nezlepšuje a problémy sa vracajú.

macekovam
10. nov 2021

Odporúčam ti wobenzym. 3 mesiace

autor
10. nov 2021

@macekovam brala som, musela som po mesiaci vysadiť kvôli tráviacim ťažkostiam a migréne.

misisika
10. nov 2021

@alzbetka83 Nie...flukonazol sa to volalo. Ešte tam bolo číslo 25 (ale predávali tam aj 5 aj 50 to vôbec neviem čo znamenalo). Bolo mi povedané že sa berie max 1 tab. za pol roka. Vraj je to záber na pečeň, ale prečistí. Tak určite to treba riešiť s lekárom! Ale ja mám len dobrú skúsenosť.

janifer
15. okt 2023

Síce staršia téma, ale prispejem mojim poznatkom: vybrala som v auguste 20dňový Doxyhexal na boreliozu, v septembri ďalšie antibio na mocove cesty a vysledok: kvasinky. Čo som odpozorovala už v minulosti, tak naj problém je ten cukor. Rafinovaný klasický biely cukor. My jeme vela medu, aj do kávy, čaju, med mi problémy nerobí. Teraz som pojedla dosť koláčov, čokolády, všade tam je ten biely cukor a bum kvasinky.